Sayfa 51/96 İlkİlk ... 41495051525361 ... SonSon
Arama sonucu : 763 madde; 401 - 408 arası.

Konu: TUPRS - Tüpraş

1.  Alıntı Originally Posted by gürselbb Yazıyı Oku
    adam üfürükçü diyor ..ne tanırım ne ederim..hayırdır?
    ne üfürdük senin tabirinle , ne dediğimiz yanlış çıktı...ha beğenmiyorsun yazdıklarımızı blok la gitsin...
    diğerini iyi çözmüşsün sen
    ağır ruh hastası..şizofren mahiyetinde..zaten millet çözmüş dalgasını geçiyor..
    ulan diyorsun herifin hayatı ne kadar kötüyse teselliyi burda arıyor..bişe demiyorsun..hayal dünyasında...
    ne bir takdir edeni var ,ne bir paylaşımından faydal***** var,ne biri alıntı yapıyor..e bunun içinde bilgi lazım birikim lazım..
    seni beğeniyorlar,kuduruyor..
    dediğin gibi kadrajı kaldır fabrikada vardiya işçisi..burda 22 şirketi var..resim at diyorsun roma dan yok...kombinenin yerini göster diyor Osman,ismini kapatıp ...yok...şaşırdık mı ...yok..
    Allah şifa versin.....blokla gitsin.
    burayı da froto ya çevirdiler...faydalanan iyi insanlar var halbuki...
    gerçi herkes kimin ne olduğunu biliyor...
    Boşuna çeneni yoruyorsun . Türkiye de çevrene bir bak. O baktığın yerlerin buralardan çok farklı olmadığını göreceksin. Meydan bu tiplerin artık. Ortalıkdan çekilmek lazım. Bırak kendi sloganlarını yine kendileri alkışlasın. Neymiş yatırımcı adam gerekirse 2 sene yüzde 50 zararda bekleyebilirmiş!!! al sana tesbit gibi tesbit. Kimse de demiyor önce beklesek de sonra alsak nasıl olur.?
    Bu tipleri kendi avantajına dönüştürmek ise çok kolay. Nereyi işaret ediyorlarsa tersine hareket et . eregl de bir ekip 2.5 dolarlarda iken sabah akşam hisse köpürtüyordu çıktık hedef 1 dolar marş marş dedik. Tabi işlerine gelmedi birisi geliyor kafa karıştırıyor falan. ı ıh yani. Cümbürcemaat yüklendiler. Sonuç . eregl geçtiğimiz aylarda 1.2 doları gördü şu anda 1.5 doların altında.
    Birisi çıktı ne dese beğenirsin. 2 ihtimal vardı tutturdun havalanma.
    Froto içinde geçen sene 2 kişi takip eder kimse de yazmaz idi 450 lerden 1200 lere gitti. Ne zaman kalabalıklaştı birileri 7/24 köpürtme çalışmalarına başladı hisse kaçınılmaz olarak çakıldı.
    Bir dediği bir dediğini tutmayan yorumlar adamlarda demans da var . eregl almaya başladım yazmış. soruyorsun ne yaptın ettin. bende hiç eregl olmadı diyor. Daha komiği gece 8 eregl 3 dolar hedefi vermiş sabahında saat 10.10 stop etmiş.
    Kapa ekranı git. Birşey de paylaşma . Bırak kendi kendine mahalle maçı yapsınlar işte. Sadece dediğim gibi köpürtme başladı mı bilanço imiş not artışı imiş ekonomi canlanmış mış faizler inecekmiş çıkacakmış nereyi işaret ediyorlarsa tersine mermi hızı ile uzaklaş.

Son birşey daha eklim. Bu ekibin tersten olanı da var. Onlarda hisseler diplerde iken gelip koro halinde hisse kötüleyenler. Onlarıda gördün mü dünya savaşı çıkacakmış faizler artacakmış ekonomi batıkmış bu sefer farklı imiş falan hiçççç düşünme dal.
    Tabi hisse fiyatı diplerde dediğim böyle tepeden yüzde 10 15 düşüşleri kastetmiyorum.
    Son düzenleme : Mathias; 12-08-2024 saat: 13:14.

2.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Erken satma... Acil paraya ihtiyacın yoksa tabi....Çünkü enflasyon tam gaz devam ediyor ve dövizin buralarda kalması imkansız... Seni az çok tanıyorum geçmiştende konuşmuştuk... Tüpraşdan da hatırlıyorum...Galiba bir arada demirlerde de vardın... Nakit kalmak bence en büyük risk.. Şurdaki adamlara bakıp bir iş yapma.
    Şu an satma durumum yok. Çok şükür ihtiyaç da yok. Hedefimiz belli. Tüpraş, froto ve demirlerle devam.
    Uzun vade yatırımcı olmaya çalışıyor.

3. etme cahille sohbet.................gitsin..
    blokla bu ekibi olsun bitsin..zaten birbirlerinden başkası ne alıntı yapar bunlardan ne yorum alır..
    hektaş dan aldılar ......gittiler
    froto dan aldılar .............gittiler
    tuprs a geldiler ahkam kesiyorlar..
    yazık burdaki iyi niyetli insanlara...blokla UzunVade bu ruh hastalarını olsun bitsin..
    yada dediğin gibi hiç girme foruma..
    zaten gelen vurmuş giden vurmuş bir de sen cilalama...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    Allah bunları ıslah etsin...... Bu tür yazıların aynısını tupraş 70 lerde (bölünmeden önce), ttrak 25 lerde , ecil 6 larda, brisa 5 lerde iken gördüm...

Siz ancak boş boş üfürürsünüz.. Biz bekleriz ve kazanırız..

Şimdi boş yapmayın, çeklin kenara sataşmayı bırakın.. Kariyer olarakda portföy olarakda muhtemelen size 8-10 kat fazla gelirim...
    Adam gibi konuşmayı yazmayı öğrenin gelin, herşeyi tartışırız... Ama önce burda inanlara sataşmayı bırakın. saygılı olun.

Lüzümsuz lüzumsuz formlarda boş boş dolaşmanın anlamı yok... Şurdaki insalara iki çizik çekerek değil, sektörel veya makro düzeyde analizler yaparak faydalı olun.. YANİ KISACA BOŞ YAPMAYIN.BURAYI DA MEŞKUL ETMEYİN.SİZE SON SÖZÜM BU.... ŞİMDİ YENİDEN AÇILMAMAK ÜZERE ENGEL KOYUYORUM...ÇÜNKÜ YETERİNCE BOŞ MUHABBETLERİNİZİ GÖRDÜM.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

5. Tüpraş,

15 yıldan fazladır takip ederim, öğrenciyken RUP projesin de 3 aylık çalışmışlığım bile oldu, ilk sigorta kaydımın olduğu işimdir ( Alt yüklenici üzerinden), genel olarak Tüpraş diyince aklıma gelinler;

- Kabaca 2 aylık stoklu çalışır,brent fiyatlamasından etkilenir, belirli oranda Hedge mekanizması vardır, hedge edilen ürünler nihai ürün grubudur, pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı etkisiyle, petrol ve rafine ürün fiyatları korelasyonu önceki yıllarda olduğu gibi birlikte hareket etmeyebiliyor.
    - 250 milyon varil petrol işleme kapasitesine sahiptir ( yaklaşık 30 milyonton), bakım,arıza ve talep fazlalığı döneminde ithal edip satar, ürettiğinin bir bölümünü ihraç edebilir, onun yerince daha ucuz nihai ürün ithal edebilir.
    - Örneğin Amerika’da kasırga nedeni ile veya Fransa’da işçi eylemi nedeni ile kapanan rafinerler marjları oldukça etkileyebilir, veya şuan da olduğu gibi Rus ambargosu, özetle Dünya rafinerilerinde ki her türlü olayı takip etmekte fayda vardır.
    - Nihai ürünler küçük tankerler ile ve kısa mesafelerde taşındığı için, uzakdoğu ülkelerinde ki kapasite fazlalığından az etkilenir, Mega tankerler küçük terminallere yanaşamaz, yükünü boşaltamaz.
    - İlave kapasite yatırımı olmadığı için, ülkemizde resesyon olsa bile gün geçtikçe trafikteki, denizdeki ve havada ki taşıt sayısı arttığı için, bana kalırsa uzun yıllar yüksek kapasite ile çalışmaya devam edecektir, global resesyonda senaryo değişir.
    - Proseslerinde yüksek miktarda doğalgaz kullandığı için doğalgaz fiyatları karlılığı etkiler.
    - Entek ile yola çıkılan stratejik dönüşüm hikayesinde nihai amaç yeşil enerjiden Hidrojen üretmektir, başta rafinaj prosesinde kullandığı hidrojeni temiz üreterek kapsam 1 emisyonunu azaltacaktır.
    - Hidrojenin ülkedeki tüm doğalgaz hattına %15 civarında karıştırarak, yakıtın zengileşitirilmesi ve emisyon değerinin azaltılması planlanmaktadır, hidrojen ayrıca çelik üretimi vb yüksek ısı gerektiren proseslerde kullanılacak şekilde çalışmalar devam etmektedir.
    - 2030 yılından itibaren rafinaj kadar elektrik ticaretide bilançoya etki edeceltir, şuan ki 2500 MW lık hedef kapasitenin zamanla arttırılacağını düşünüyorum, doğrudan yatırım veya santral satın alma yöntemi ile.

6.  Alıntı Originally Posted by reaktif Yazıyı Oku
    Tüpraş,

15 yıldan fazladır takip ederim, öğrenciyken RUP projesin de 3 aylık çalışmışlığım bile oldu, ilk sigorta kaydımın olduğu işimdir ( Alt yüklenici üzerinden), genel olarak Tüpraş diyince aklıma gelinler;

- Kabaca 2 aylık stoklu çalışır,brent fiyatlamasından etkilenir, belirli oranda Hedge mekanizması vardır, hedge edilen ürünler nihai ürün grubudur, pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı etkisiyle, petrol ve rafine ürün fiyatları korelasyonu önceki yıllarda olduğu gibi birlikte hareket etmeyebiliyor.
    - 250 milyon varil petrol işleme kapasitesine sahiptir ( yaklaşık 30 milyonton), bakım,arıza ve talep fazlalığı döneminde ithal edip satar, ürettiğinin bir bölümünü ihraç edebilir, onun yerince daha ucuz nihai ürün ithal edebilir.
    - Örneğin Amerika’da kasırga nedeni ile veya Fransa’da işçi eylemi nedeni ile kapanan rafinerler marjları oldukça etkileyebilir, veya şuan da olduğu gibi Rus ambargosu, özetle Dünya rafinerilerinde ki her türlü olayı takip etmekte fayda vardır.
    - Nihai ürünler küçük tankerler ile ve kısa mesafelerde taşındığı için, uzakdoğu ülkelerinde ki kapasite fazlalığından az etkilenir, Mega tankerler küçük terminallere yanaşamaz, yükünü boşaltamaz.
    - İlave kapasite yatırımı olmadığı için, ülkemizde resesyon olsa bile gün geçtikçe trafikteki, denizdeki ve havada ki taşıt sayısı arttığı için, bana kalırsa uzun yıllar yüksek kapasite ile çalışmaya devam edecektir, global resesyonda senaryo değişir.
    - Proseslerinde yüksek miktarda doğalgaz kullandığı için doğalgaz fiyatları karlılığı etkiler.
    - Entek ile yola çıkılan stratejik dönüşüm hikayesinde nihai amaç yeşil enerjiden Hidrojen üretmektir, başta rafinaj prosesinde kullandığı hidrojeni temiz üreterek kapsam 1 emisyonunu azaltacaktır.
    - Hidrojenin ülkedeki tüm doğalgaz hattına %15 civarında karıştırarak, yakıtın zengileşitirilmesi ve emisyon değerinin azaltılması planlanmaktadır, hidrojen ayrıca çelik üretimi vb yüksek ısı gerektiren proseslerde kullanılacak şekilde çalışmalar devam etmektedir.
    - 2030 yılından itibaren rafinaj kadar elektrik ticaretide bilançoya etki edeceltir, şuan ki 2500 MW lık hedef kapasitenin zamanla arttırılacağını düşünüyorum, doğrudan yatırım veya santral satın alma yöntemi ile.
    Tertemiz ve net bir bilgilendirme. Emeğinize sağlık. Tertemiz dedim. Malum burda ve diğer birkaç forumda tarafların savaşı var. İster istemez ortam sertleşiyor. İnsan bir şey paylaşmaya da korkuyor. Olaki arada kalıp kim vurduya gitmeyelim diye. Apartman toplantılarında çok görülür böyle durumlar. Apartman sorunlarını çözmek için toplanırsınız. Komşular arasında husumet olanlar bu ortamı hesaplaşma arenası olarak görür. Halbuki hesaplaşmayı toplantı yerine birebir yapsa apartmanı etkilemeyecek ve apartmanın sorunlarına mantıklı çözümler üretilecek. Ama yapılamaz kavga, küfür, aşağılama, kargaşa ortama hakim olur. Ve sorunlar çözülemeden kalır. Şanslı iseniz eli sopalı veya insanlara korku salan bir tip çıkar. Sorunlarla ilgili kötü de olsa çözümler üretir. Ona bile razı olmak zorunda kalırsınız. Ülkenin pürmelali genelde her yerde benzer oluyor. Etmeyin arkadaşlar.Üslubunuzu aşağılama içermesin. Hatalı paylaşım yaptım. Kasıt yoksa olabilir. Kastı olanlara da kim olduğunu tam olarak tesbit etmek zor. Karşılık verme gitsin. Bu konuda yazmayı bile korkuyorum. Ama apartman toplantılarında sessiz kalıp bulaşmayınca kimlerin liderlik ettiğini yaşadım. Şimdi bu fukara ve amatör adamdan bunlara duymak hoşunuza gitmeyecek ama. Malum memlekette parası olan konuşuyor. ''Sen kim oluyorsun. Dötünde don yok. Konuşuyorsun.'' falan diyecekler. Desinler. Birileri arada ''kendinize gelin'' desin artık. Sevgiler,saygılar sunuyorum hepinize.

Arkadaşlar birbirimizi kırmanıza gerek yok kanımca ülkenin ekonomik durumu ortada ( Deniz bitti artık ) jeopolitik olarak etrafımız çevrilmiş durumdayız aşağıda İran-İsrail savaşı yukarıda Ukrayna- Rusya ülkeyi zaten bitirdiler halk gerçekten çok durumda üçümcü ve dördüncü çeyrek negatif büyüme ön görülüyor bu durum içinde borsadan nasıl bir beklentimiz olur ki

8. 956 bin küçük yatırımcı borsadan çıkmış..hesap kapatmış...artık halka arzlarda tavan tavan gitmediği için o bölgede oluşan ufak pazar da kapanmış..
    uzun süredir şişen banka endeksi artık bu bilançolarla beraber eksiye vermeye başladı...ilginç olan aralarında sadece garanti bankası durumu çevirmiş ki ben yapı kredi den beklerdim..
    ülkenin kuzey ve güneyinde kaynayan kazanlarla beraber haşlanmaktan bizde payımızı alıyoruz..tuhaf olarak sevindiğim tek şey borsa da kalan yatırımcı sizler bizler yani eski yatırımcılar oldu..
    ben tuprs ı , dönem dönem değişen 5-6 hissenin oluşturduğu portföyün getirdiği karlar ile büyütüyorum..teknik analiz bu yüzden benim için çok önemli..temel olarak yukarıda yazan arkadaşların görüşleri ile aynı payda da olmak da kendimi güvende hissettiriyor.o yüzden herkes mümkün mertebe yazmalı...beğenmediğinizi canınızı sıkanı blok larsınız..ama yazınız..

Sayfa 51/96 İlkİlk ... 41495051525361 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •