Sayfa 612/736 İlkİlk ... 112512562602610611612613614622662712 ... SonSon
Arama sonucu : 5882 madde; 4,889 - 4,896 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    İş Bankası ile çalışıyorum, Tefaş fon alımlarında 13:30'a kadar %20, sonrasında ise %26 marj uyguluyorlar. Farklı kurumlardaki marj oranlarını öğrenmek isterim, sizde durum nasıl? Borsanın bile %10 gittiği yerde bence makas çok açık, para boşta durmuyor, değerlendiriyorlar ama özellikle alt sınır bulunan fonlarda ekstradan paraya ihtiyacım oluyor.
    Fon alımını adet belirterek yapınca %20 blokaji her banka kouyuyor. Alim yaparken adet yerine TL tutar belirtince %1 blokaj koyuluyor.
    Tanesi 1 TL olan fondan 100 tane almak ile 100 TL lik almak arasında blokaj anlamında fark var.
    Garanti ve Akbank 13.30 dan sonra adet ile fon alimina izin vermiyor. Sadece TL tutar ile alabiliyorsun.
    Ama %26 blokaj olayını çözemedim.

2.  Alıntı Originally Posted by bozdogan82 Yazıyı Oku
    Fon alımını adet belirterek yapınca %20 blokaji her banka kouyuyor. Alim yaparken adet yerine TL tutar belirtince %1 blokaj koyuluyor.
    Tanesi 1 TL olan fondan 100 tane almak ile 100 TL lik almak arasında blokaj anlamında fark var.
    Garanti ve Akbank 13.30 dan sonra adet ile fon alimina izin vermiyor. Sadece TL tutar ile alabiliyorsun.
    Dün öğleden sonra denemiştim, sadece adet girişine izin verdi, sabah işlemi yaptım ama tutar girişi var mı dikkat etmemiştim. Yarın bir daha deneyeyim, belki sabahtan daha uygun olur, teşekkürler.

3.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    dün öğleden sonra denemiştim, sadece adet girişine izin verdi, sabah işlemi yaptım ama tutar girişi var mı dikkat etmemiştim. Yarın bir daha deneyeyim, belki sabahtan daha uygun olur, teşekkürler.
    tutar giriliyor merak etmeyin

4.  Alıntı Originally Posted by bozdogan82 Yazıyı Oku
    Ben Akfifbank'ta serbest fonu sadece adet ile alım yapabiliyorum.

5. günaydın bol kazançlar. gedik yatırımda önceden hesabım olduğundan otomatik olarak yancebe de tanımlanmış. burada fon dönüşlerinde sabah on civarı para hesapta oluyor ama alımlarda 0,05 civarı nemalandırma yapıyor. diğer yanda ise özellikle cuma günleri fon alırken vakıfbankta kendi ppf'si ile nemalandırıp üç günlük dahi getiri alınıyor. bir yanım yancep derken diğer yanım ppf nemalandırmasından vakıfla devam diyor. siz olsanız ne yapardınız?

6.  Alıntı Originally Posted by Valfranc Yazıyı Oku
    Fonları 5-10 günlük performansına göre değerlendirmeyin ve yatırım yapmayın. Yanıltıcı olur.
    Cortlamış bir durum görünmüyor.
    Aksine başarılı olmuş.

MGH fonun risk değeri 2. Fonun amacı mevduat faizini geçmek.
    Tefas ta fonları karşılaştır. 3 aylık getiri sırasına göre diz. (fon yeni olduğundan henüz 6 ay performansı yok)
    Fonun 3 aylık getirisi %17,34
    Kıstas alınan mevduat faizini geçmiş.
    Fon, dövizi bisti, mevduatı 5'e katlayacağım vaadinde bulunmuyor ki
    3 aylık performansta 675 tane fon içinde 7. olmuş

Fon daha ne yapsın;? Akşamları yatırımcılarını diskoya mı götürsün
    Bu fon hakkinda bilgi verebilecek birileri var mi? Hisse yogun fon nasil risk 2 olabiliyor? Mutlak getiri hedefli ne demektir? Mutlak getiriyi faize gore hangi surede saglamaktadir? 1 aylik surecte geri kalabilir 3 aylikta gecer vs vs

CPH2095 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by Mel100508 Yazıyı Oku
    Bu fon hakkinda bilgi verebilecek birileri var mi? Hisse yogun fon nasil risk 2 olabiliyor? Mutlak getiri hedefli ne demektir? Mutlak getiriyi faize gore hangi surede saglamaktadir? 1 aylik surecte geri kalabilir 3 aylikta gecer vs vs

CPH2095 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Kısaca özetleyeyim.

Fon kendisine ağırlık bist30 olmak üzere bir portföy yapıyor spot hisse tarafında.
    Karşılığında aynı miktar kadar viop bist30 kısa pozisyon alıyor.

Vade açısından spot ile viop arasındaki makas farkını almaya çalışıyor ve portföyünden getiri elde etmeye çalışıyor.

8. arkadaşlar spot hisse taşımaktan çok sıkıldığımı daha önce yazmıştım... bist muhtemel bir ralli yaparsa (2025 içinde bekliyorum), elimdeki bütün hisseleri satıp tamamen fonlara geçeceğim kesin kararımı verdim... üstelik kulakları çınlasın ersunan gibi kararsız davranmayacağım... portföy sadece fonlardan oluşacak. eleştiri, beğeni ve önerilerinize açığım... elimde uzun yıllar tutmayı planladığım fonlar şu şekilde olacak:

IIH, IHK, TI2, YAS, SAS, MAC (yerli hisse)
    AFT, AFA, AFV, TMG (yabancı hisse)
    IPB, HIZ (değişken). HIZ yeni kuruldu, biraz takip etmek gerek tabii ki...
    IIS (serbest)
    PPZ, GTL (arada alt sat yapmak için nakitte beklemek üzere)
    herkese selamlar...

Sayfa 612/736 İlkİlk ... 112512562602610611612613614622662712 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •