Sayfa 158/398 İlkİlk ... 58108148156157158159160168208258 ... SonSon
Arama sonucu : 3183 madde; 1,257 - 1,264 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

Cuma günü dünya borsaları %1.5 yükselirken,bist,yalan haber manipülasyonu ile %2.5 düşmüştü.
    Pazartesi bunu telafi etmesi bekleniyor.Gün içinde %3-3.5 primler görebiliriz.
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

2.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Fiyat hareketleri pek çok şeyden etkilenebilir, bazen ucuz dediğimiz fiyatlarda aylarca oyalanıp olmaz dediğimiz fiyatlarda görebiliriz hisseleri. Benim canımı sıkan şu altın bulduk, bedelsiz yapacağız türünden hikayelerin ciddiyetsiz görüntüsü. Altın bul yada bulma seneye ihraç ettiğin tahvillere ödeyeceğin faizler de ödeme günlerin de belli.

Bir de yatırımcıların kafalarından yaptığı bir enflasyon hesabı var ki evlere şenlik. Enflasyona duyarlıysanız sabit getirili ve şimdilerde oldukça yüksek seviyelerde seyreden faiz türü araçlara yönelirsiniz. Hisse senedi alıp enflasyonla karşılaştırmak çok anlamı değil, zaten hesap sorabileceğiniz bir konu da değil.

Çelik ithalatında kısıtlamalar konusunda da şunu sormak isterim; Tersaneciler gibi büyük alıcılara çeliği rekabet edebilecekleri fiyattan, yerli veya ithal yollardan tedarik edemezseniz ne olacak? Erdemir'in 3 km yanındaki tersanelerin Ukrayna'dan çelik aldıklarını duymuştum 2008'de. Ereğli yıllardır bu koşullarda güzel işler yapıp yatırımcısını tatmin edebildi, önemli olan iyi yönetilmesi ve yatırımcı için bir kar artığı yaratabilmesi. Bunu yapacak potansiyeli zaten var.
    Ukrayna ne ki, hemen karşı kıyı zaten. Adam dünyanın öbür ucundan Çin’den getiriyor daha ucuza.
    Diğer yandan, üç beş tersane ucuz mal alacak diye ülkenin koskoca demir çelik sektörünü batıralım mı? Bunu mu demek istiyorsunuz?

Günaydın,

https://twitter.com/karun_f7/status/...aPjeSgOocRpayw

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4. selamlar iyi haftalar herkese, amerika'da seçimler sonuçlanmadan sanırım sektörün ne kadar sürüneceğini öngörmek çok güç. uzun vadeci de olsam, sepette beni yormayacak miktarlarda da bulunsa alternatif maliyet nedeniyle can sıkmamak gittikçe güçleşiyor şu son 3-4 yıldır. bu psikolojinin gündelik hayatıma etkisi neredeyse yok diyebilirim ama bunları paylaşmak istedim diğer hissedar arkadaşlarla. şirketin değerinin farkında olsam da özellikle 2017 sonrası iktidar eksenine girmiş bir yönetim anlayışı da beni rahatsız eden diğer şeylerden.

Alıntı Originally Posted by olimpik forum Yazıyı Oku
    Cuma günü dünya borsaları %1.5 yükselirken,bist,yalan haber manipülasyonu ile %2.5 düşmüştü.
    Pazartesi bunu telafi etmesi bekleniyor.Gün içinde %3-3.5 primler görebiliriz.
    Endeks 0.74 primli açmasına rağmen eregli zayıf bir açılış yaptı,,26 kademe,alış kademeleri zayıftı,düşeceği belli idi.
    Sürekli en düşük yaptığına göre,alt destek 45,daha altında 41 görülmez diye birşey yok.
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

6. Fedor endekse yatırım yaptı endeks resmen tarihi bir cokus yaşadı

7. EREĞLİ hak ettiği yerde değil 2022 fiyatlamasında
    Bu sabah Çin de ve Asya da demir cevheri fiayatları yüzde 3.5 yukarı açıldı. ABD faiz indirimlerinin dünya büyümesine fiyatlandırması yapılıyor. Altın / Gümüş /Bakır gibi değerli metaller şahane yükselişler yapmışlardı. Şimdi Demir- Çelik -Çinko -Nikel vs gibi yarı kıymetliemtialar yükseliyor. Avustralya da demir cevheri çıkarma maliyetleri karşılamağından üretim durma aşamasında.
    Ayrıca ülkemize Çinden ve Güney Asyadan gelen ucuz çelik için Anti Damping uygulamsına geçiş kaçınılmaz bir milli mesele halindedir. Şimşek efendi, ABD gibi elini tez tutup yönetmelik çıkarmalıdır. Bu ülke için hayati bir meseledir.

Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    EREĞLİ hak ettiği yerde değil 2022 fiyatlamasında
    Bu sabah Çin de ve Asya da demir cevheri fiayatları yüzde 3.5 yukarı açıldı. ABD faiz indirimlerinin dünya büyümesine fiyatlandırması yapılıyor. Altın / Gümüş /Bakır gibi değerli metaller şahane yükselişler yapmışlardı. Şimdi Demir- Çelik -Çinko -Nikel vs gibi yarı kıymetliemtialar yükseliyor. Avustralya da demir cevheri çıkarma maliyetleri karşılamağından üretim durma aşamasında.
    Ayrıca ülkemize Çinden ve Güney Asyadan gelen ucuz çelik için Anti Damping uygulamsına geçiş kaçınılmaz bir milli mesele halindedir. Şimşek efendi, ABD gibi elini tez tutup yönetmelik çıkarmalıdır. Bu ülke için hayati bir meseledir.

Kardemir yüzünden bunu da satıyorlar. Demir Çelik piyasası için henüz erken olduğu düşünülüyor.

Sayfa 158/398 İlkİlk ... 58108148156157158159160168208258 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •