Sayfa 167/398 İlkİlk ... 67117157165166167168169177217267 ... SonSon
Arama sonucu : 3183 madde; 1,329 - 1,336 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Üstat el mahkûm bekleyeceğiz ya da yine seçim.

Önümüzdeki iki ay, enflasyonun yönü ve Erdoğan' ın dayanım sınırları için inanılmaz kritik.

Ama şunu da biliyorum ki çoğu konu Erdoğan' a bağlı. Diken üstündeyiz. İnşallah çevresindeki danışman görünümlü kişiler, çıkar peşinde koşmadan, ülkeyi düşünerek bu konuları net ve dürüst bir şekilde tartışmaya açıyorlardır.......
    Harika yazı şu iki nokta bence aşırı aşırı önemli. Müthiş bir baskı oluşturmaya başladılar. En basitinden konkordatolar patladı diye bi vavelya çıkardılar. Geçen sene 1400 imiş bu sene ilk 7 ayda 1700 mü ne olmuş. Ama yapılmak istenen faizleri indir yoksa batacaz işçi çıkaracağız herşey çok kotü olacak tehditi. Erdoğan ve Şimşek buna ne kadar dayanabilir bilinmez. Bence bütün piyasa buna kilitlenmiş durumda. Erdoğan geri dönüş yok ısrarla devam batan batacak herkese bakamayız dediği an piyasa göçer. (göçertirler yani istediklerini alamayınca) Yok tam tersini derse NAS a geri dönülürse borsa 30.000 de olur 50.000 de dolarda 100 de olur 300 de.
    Benim gözlemlediğim. Bu ülke de zengin hardcore yollardan zengin olmuştur. Vergi vermez af ister ucuz kredi pahalı dolar ister destek af prim desteği nerede ise cebime para koy der. Ben yine bu yola sapılacağına daha fazla ihtimal veriyorum kendi adıma.
    Yukarıda istediklerini alamayınca dedik di ya. Hep aldılar bugüne kadar. Ama tehdit ile ama lobi ile ama da gerçekten göçerterek.

2. Matreyuz reyiz zenginler yolunu bulur ucuz paraya elleri mahkum dedi ya şimdi endişelenmeye başladım işte.

İyimser olmaktan ilk defa korkmaya başladım.

Ne yapsam satıp günlük fayise mi koysam parayı teb marifetli 53% veriyo diyolar

3.  Alıntı Originally Posted by D83 Yazıyı Oku
    Fedor alsın
    Gelecek kap bu şekilde
    Maden sahamızda 2 çeyrek altın bulduk
    Evet o aldı 60 civarından
    Zararina satmadan düzelmez boşuna beklemeyin

4. Oyak her daim pişmanlıktır....

Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Olabilecek en güzel bakış açısını sunmuşsunuz sn. KaaN elinize sağlık
    Yüksek faiz sarmalına girmek kolay çıkmak zordur. Piyasaya faiz olarak da devamlı para çıkıyor ve bu yeni para gene faiz talep ediyor. Toplum uygulanan programa güvendiği için kur hareketi olmuyor şimdilik ama programın sonuçları da kolay katlanılır değil.

Yapısal reform olarak beklediğiniz gelişmelerden ben umutlu değilim. Tek merkezden yönetilen 4 market zincirinin merkezlerine bile söz geçiremezken iş dünyasını regüle etmek kolay değil. Belki bakan iyi niyetle doğru olanı söylüyor ama politikacılardan destek görmediğine inanç hakim. Gene de umutla bekleyeceğiz.

90'ların sonundaki dünya koşullarında krize girip çıkacak bir ülke değiliz. Krizle baş ederken bambaşka bir dünyaya da ayak uydurmak zorundayız.
    Sn.yelpaze,

Muhtemelen hatırlarsınız, yakın geçmişte hükümet piyasayı öyle bir kilitledi ki, herkes borsaya girmek zorunda kaldı. Hissedeydik ama aşırı gergindik. Çünkü Erdoğan 2021 Eylül' de öyle bir "Çin rüyası", "Nas" ve "KKM" hamlesi yaptı ki, TL' yi bıraktı herkes, TL bazlı borsada yaşamaya çalıştı ya da KKM' de. Sonra rus savaşı, enerji fiyat patlaması, deprem, popülist oy hareketleri, eyt vs derken samimi olmak gerekirse hayatımda ilk defa "arjantinden beter olup ekonomik olarak batacağımızı".

Ama şimdi iyimserim. Piyasa mı beni böyle iyimserleştirdi bilmiyorum ama kendi hayatıma ve reel sektör rakamlarına bakınca evet iyi gittiğimizi düşünüyorum. Düne kadar ABD için ne deniyordu "kötü veri, gelecek için iyidir". Mesela işsizlik artıyorsa, tüketim kısılıyorsa iyidir deniyordu. Şimdi sanki bu durumda gibiyiz??? Dişimizi sıkmak zorunda mıyız? Güvenmeli miyiz? Geçmiş deneyimlere bakınca, karamsar olmamak mümkün değil ama yapacak da pek bir şey yok. Mecburuz.

İyimser bakışla gördüklerim şöyle;

- Piyasanın, ekonomi ekibine güveni oldukça yüksek.

- Erken seçim tamtamları çalmıyor. (inşallah bir kaç daha çalmaz)

- Ucuz dolara rağmen ithalat patlamadı (Sanırım insanlar son 2 yılda, enflasyon korkusundan varını yoğunu mala gömdü (konut, otomobil, beyaz eşya, elektronik). Alacak mal kalmadı ve şu an ya para kalmadı ya da parası olan için ppf cazibesi çok yüksek)

- İnsanlar “dolar uçacak” laflarına artık inanmıyor. Cari açığın oldukça düşmesi ve MB rezervlerinin düzelmesi zaten doları istediği gibi yönetme gücünü oldukça arttırdı. Piyasa bunu gördüğü için dolara giden kısım azaldı.

- Global faiz indirimleri başladı

- Enerji fiyatları düşük (çok çok önemli)

- Faiz indirimleri ile yavaş yavaş hızlanacak olan global ticaretin abd-ab tarafında Rusya-Çin’ e uygulanan yaptırımlar neticesinde oluşacak tedarik eksikliklerinde illa ki biz faydalanırız.

- Dış politika bence iyi gidiyor. Yunanistan-abd-ab ile artık “görünürde” kavga etmiyoruz. Arabistan ve Mısır ile barışmak iyi oldu. Ayrıca Erdoğan seçim öncesi söz verdiği gibi ilk başta +1 milyon göçmeni göndermek için esad ile olumlu bir havaya girmesini bekliyoruz. (çok çok önemli)

Bu arada Ak Yatırımın aşağıdaki raporunun okunmasını şiddetle öneriyorum. Özellikle grafikler bakış açımızı geliştirecektir.

https://yatirim.akbank.com/_layouts/...d.aspx?ID=9380

Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Harika yazı şu iki nokta bence aşırı aşırı önemli. Müthiş bir baskı oluşturmaya başladılar. En basitinden konkordatolar patladı diye bi vavelya çıkardılar. Geçen sene 1400 imiş bu sene ilk 7 ayda 1700 mü ne olmuş. Ama yapılmak istenen faizleri indir yoksa batacaz işçi çıkaracağız herşey çok kotü olacak tehditi. Erdoğan ve Şimşek buna ne kadar dayanabilir bilinmez. Bence bütün piyasa buna kilitlenmiş durumda. Erdoğan geri dönüş yok ısrarla devam batan batacak herkese bakamayız dediği an piyasa göçer. (göçertirler yani istediklerini alamayınca) Yok tam tersini derse NAS a geri dönülürse borsa 30.000 de olur 50.000 de dolarda 100 de olur 300 de.
    Benim gözlemlediğim. Bu ülke de zengin hardcore yollardan zengin olmuştur. Vergi vermez af ister ucuz kredi pahalı dolar ister destek af prim desteği nerede ise cebime para koy der. Ben yine bu yola sapılacağına daha fazla ihtimal veriyorum kendi adıma.
    Yukarıda istediklerini alamayınca dedik di ya. Hep aldılar bugüne kadar. Ama tehdit ile ama lobi ile ama da gerçekten göçerterek.

Bu konuda benim fikrim yine "iyi niyetli" olacak.

Siyasi bakış olarak addetilmesin ama Erdoğan' ın kendi durumunu şöyle gördüğünü düşünüyorum.

İlk 10-11 yıl ülkede büyük bir dönüşüm yaşattı. Ama sonrasında bana göre güç zehirlenmesi yaşamaya başladı.

2013 sonrası ülkede olan büyük olaylar onu daha da agresifleştirdi. Üstüne 15 Temmuz yaşanınca "bana göre" paranoyak bir durum oluştu ve ekonomi, ülke yönetimi, dış ilişkiler konularında tamamen raydan çıktı.

Artık sona geldiğini düşünüyorum. Tekrar seçilme şansı yok.
    Mathias' ın yazdığı gibi tekrar popülist olaylara girerse mümkünatı yok 2028' i göremez, ülke bir süre sonra mutlaka karışır.

Erdoğan, iyi hatırlanmak isteyecektir. Global normlara daha uygun bir ekonomi, dış ilişkilerde daha "diplomatik" (aklına geldiğini dile getirmeyen) bir karakter sergileyeceğini düşünüyorum.

Yani şu an ilk çözülmesi gereken sorun olan ekonomide, önümüzdeki 3-6 ayın çok çok kritik olduğunun "inşallah" farkındadır. Piyasa zaten ekonomi yönetimini destekliyor, umarım Erdoğan bunu büyük bir şans olarak görüyordur ve işsizlik arttı diye, büyüme rakamları azaldı diye telaş yapıp her şeyi alt üst etmeyecektir.

EREGL günlük kapanış, BofA son 30 dk iyi aldı, Oyak Yatırım ın alması da olumlu olmuş!

8. İsdmr aldiklarina göre bedelsiz onayi yarin bültende olabilirmi?

Bultende onay cikarsa bu ise ne demeli?

Sayfa 167/398 İlkİlk ... 67117157165166167168169177217267 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •