Sayfa 190/660 İlkİlk ... 90140180188189190191192200240290 ... SonSon
Arama sonucu : 5275 madde; 1,513 - 1,520 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1.  Alıntı Originally Posted by Abram Yazıyı Oku
    Efes 2 senedir tuttuğum kagit maliyeti hatirlamiyorum bile ya 30 ya 60 tl bi maliyetim vardi. 300 tl mali boşalttim iyi kar birakti, izliyorum temel anlamda aslinda pahali değil gibi ama istediğim seviyelere gelirse teknik ve temel anlamda tekrar yatirim yapmayi düşünürüm ama son dönemde en iyi kar birakan şirketlerden biriydi bundaki sorun nedir. İyi kar birakti aslinda ama yüksekten girdiyseniz yazik olmuş ben 2 sene tuttum karimi aldim çekildim bekliyorum.
    yazdıkalrına katılıyorum sadece mevcut verielrine göre çok hızlı pirmlendi köpük atıyor bunu belirtmek istedim, yani ,iyi şirketelrinde köpük zmanalrı ya da ederinden düşük gittiği dönemler olabilir ekonomik teoeriler değerleme yöntem ve teknikleri ayrı sizde katılırsınız ki piyasa piratikleri ayrı alacağım kağıt değil cazib dursada düşüş sonlanıp yataya sardığı zmanalrı takip etmek gerek bana göre 160 -220 arası bir yerde dengelenir muhtemelen bilemiyorum tabi sadece tahmin MEVCUT verilerine göre 200 180 altı fiyatlar şu anki verilerine göre cazip gibi tahminen BAŞKA BİLONÇO AÇIKLAR BAMBAŞKA YERLERDE OLUR ORASINI BİLEMEM.. (NASIL Kİ TAHMİNEN ŞU ANKİ VERİELRİNE GÖRE 740-750 FROTO İÇİN AŞIRI CAZİPSE ORAYA GELECEK DİYE BİR KURAL YOK ORLARA YAKINLAŞTIKÇA CAZİBESİNİN ARTTIĞINI BELİRTMEK İÇİN YAZDIM..İLLA GELECEK DİYE DEĞİL )ÜSTELİK tanımadığım tahta huyunu suyunu bilmem tborg la beraber (Kİ HER ZMAN TBORGU DAHA ÇOK BEĞENMİŞİMDİR :D) ara sıra TEMEL VE TEKNİK VERİELRİNE bakarım karşılaştırmak için o da sırf fantazi alkol içeren ve içermeyen içecek sektörüne gıdaya bakmak hoışuma gidiyor ORADAN BİR TAKIM ÇIKARIMLAR YAPMAYA ÇALIŞIYORUM GIDA İÇECEK SONUÇTA TÜKETİCİNİN YÖNELİMLERİNİ KESTİRMEYE ÇALIŞMAK BAZI NOKTALARDA FİKİR VERİYOR GIDADAN İÇECEKTEN KISMAYA BAŞLAMIŞSA İNSANLAR FARKLI BİR ÇIKARIM BU SEKTÖR İYİ GİDİYORSA FARKLI ÇIAKRIMLAR YAPMAK MÜMKÜN... perakende ise her zman ilgimi çekiyor benim anlayışımdan farklı olan bir sekTÖR BİM in MESALA çalışma TARZI ilgimi çekiyor, GIDA VE İÇECEKLE BERABER PERAKENDE GERÇEKTEN REKABETİN AŞIRI OLDUĞU VE GERÇEK HAYATLA YAKINDAN İLİŞKİLİ GERÇEK HAYATIN YANSIMALRININ DAHA HIZLI OLDUĞU BİR SEKTÖR BAŞARILI OLAN NİYE BAŞARILI OLUYOR OLAMAYAN NİYE OLAMIYOR, ANLAMYA ÇALIŞMAK HOŞUMA GİDİYOR.
    Son düzenleme : logologo; 04-09-2024 saat: 22:52.
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    efendim ben 20 senedir fort tuprs eregl tutuyorum da . eee zengin mi oldun. 50.000 doların 1.000.000 dolar mı oldu....

20 senede zaten işinde başarılı aklın başında ise zengin olurdun....

Bu froto özünde bir yorum değildir . Genel bir borsa piyasa bakış açısıdır.
    20 yıldır neticesinin üzerine oturmaktan başka hiç bir şey yapmamış , hasbelkader doğru hisseyi tutturmuş yatirimcilar olabilir.

Borsa böyle bir yer. Kaz*****n çenesi düşer, ukalalık taslar. Kaybedeni kimse görmez duymaz, kaybettiğinin reklamını yapmaz.

Netice ford 2008'den beri hisseyi tutabilene kazandirmis... bundan sonra da umariz öyle gider

3.  Alıntı Originally Posted by logologo Yazıyı Oku
    yazdıkalrına katılıyorum sadece mevcut verielrine göre çok hızlı pirmlendi köpük atıyor bunu belirtmek istedim, yani ,iyi şirketelrinde köpük zmanalrı ya da ederinden düşük gittiği dönemler olabilir ekonomik teoeriler değerleme yöntem ve teknikleri ayrı sizde katılırsınız ki piyasa piratikleri ayrı alacağım kağıt değil cazib dursada düşüş sonlanıp yataya sardığı zmanalrı takip etmek gerek bana göre 160 -220 arası bir yerde dengelenir muhtemelen bilemiyorum tabi sadece tahmin MEVCUT verilerine göre 200 180 altı fiyatlar şu anki verilerine göre cazip gibi tahminen BAŞKA BİLONÇO AÇIKLAR BAMBAŞKA YERLERDE OLUR ORASINI BİLEMEM.. (NASIL Kİ TAHMİNEN ŞU ANKİ VERİELRİNE GÖRE 740-750 FROTO İÇİN AŞIRI CAZİPSE ORAYA GELECEK DİYE BİR KURAL YOK ORLARA YAKINLAŞTIKÇA CAZİBESİNİN ARTTIĞINI BELİRTMEK İÇİN YAZDIM..İLLA GELECEK DİYE DEĞİL )ÜSTELİK tanımadığım tahta huyunu suyunu bilmem tborg la beraber (Kİ HER ZMAN TBORGU DAHA ÇOK BEĞENMİŞİMDİR :D) ara sıra TEMEL VE TEKNİK VERİELRİNE bakarım karşılaştırmak için o da sırf fantazi alkol içeren ve içermeyen içecek sektörüne gıdaya bakmak hoışuma gidiyor ORADAN BİR TAKIM ÇIKARIMLAR YAPMAYA ÇALIŞIYORUM GIDA İÇECEK SONUÇTA TÜKETİCİNİN YÖNELİMLERİNİ KESTİRMEYE ÇALIŞMAK BAZI NOKTALARDA FİKİR VERİYOR GIDADAN İÇECEKTEN KISMAYA BAŞLAMIŞSA İNSANLAR FARKLI BİR ÇIKARIM BU SEKTÖR İYİ GİDİYORSA FARKLI ÇIAKRIMLAR YAPMAK MÜMKÜN... perakende ise her zman ilgimi çekiyor benim anlayışımdan farklı olan bir sekTÖR BİM in MESALA çalışma TARZI ilgimi çekiyor, GIDA VE İÇECEKLE BERABER PERAKENDE GERÇEKTEN REKABETİN AŞIRI OLDUĞU VE GERÇEK HAYATLA YAKINDAN İLİŞKİLİ GERÇEK HAYATIN YANSIMALRININ DAHA HIZLI OLDUĞU BİR SEKTÖR BAŞARILI OLAN NİYE BAŞARILI OLUYOR OLAMAYAN NİYE OLAMIYOR, ANLAMYA ÇALIŞMAK HOŞUMA GİDİYOR.
    Tborg ve bim konusunda sizin kadar olumlu görüşlerim yok tabi şahsi düşüncelerim sadece beni bağlar acikcasi ben temel analizciyim . Temel analiz olarak bahsettiklerinizi neye göre ucuz buldunuz bilemiyorum ancak benim kriterlerime göre hem ciro bazli hem karlilik bazli ucuzluk ararim bu iki şirket acisindan sektöründeki diğer şirketlerle ciro bazli olarak bakinca benim kriterlerimi karsilamiyor, tabi kişiden kişiye analizler değişir. Otomotivde froto toaso ve ttrak hepsinden trade ettim ve otomotiv sektörü bana çok iyi kazandirdi o nedenle otomotivden çikmak istemiyorum. Toaso da temel olarak iyi bulsamda froto da iyi , frotonun ihracat ayaginin olmasi ve elektrik dönüşümünü tamamlamiş olmasi sebebiyle tercihimi frotodan yana kullandim. 2 kere 300 den toasodan cikip frotoya girdim iyikide yapmişim. Froto sert yükselirse yada toaso düşerse gene zaman zaman geçişler yapabilirim hisselere bağimliliğim yoktur benim için önemli olan şirket döngüleri + ucuzluk ve son olarak teknik analiz ama aslolan temel benim için. Frotonun yenilenmiş fabrikalarinida bayagi teknolojik buluyorum + elektrik dönüşümünüzde tamamlamiş hoşuma gidiyor o acidan. Ama tabi froto benim yatirimimin sadece onda birini tutuyor portföyümün yüzde 10 u . Tabiki yazdiklarim şahsi görüşlerim yatirim tavsiyesi değildir. Hayirlisi olsun.

10 yıldan daha uzun süredir ford ve tüpraş tutan zengin olmuştur net.

15 yıl ford biriktiren bir tanıdığım şu anda milyon dolarlık oldu.

yani yapanlar var. gerçekten bunu biriktirenler var.

genel kurullarda görülür. syg.

5. Sadece froto değil, çoğu bist 100 şirketi dolar bazında katladı 10 senede. Temettüleri dahil etmeden grafik bakan acemiler bunu göremez. Bir de orada burada çok bi cacık biliyormuş gibi biste uzun vadeli yatırım yapılmaz, tabanı tl olan varlıklara yatırım yapmam falan diyip dururlar.

Ben de böyleydim gençken :/

6.  Alıntı Originally Posted by Acemi1i Yazıyı Oku
    10 yıldan daha uzun süredir ford ve tüpraş tutan zengin olmuştur net.

15 yıl ford biriktiren bir tanıdığım şu anda milyon dolarlık oldu.

yani yapanlar var. gerçekten bunu biriktirenler var.

genel kurullarda görülür. syg.

Doğrudur var bu tip kişiler fakat tam tersi olanlar, yani batanlar, nominal veya reel olarak zarar edenler çok daha büyük bir kitledir.

7. 300 500 600 700 de olmayan adam 1200 de toplamaya başladım yazıyor. 15 20 sene masalları anlatıyor. Uzun vadeci adam böyle forum goygoyculuğu slogancılık ile işi olmaz. ciddi dir. Buralarda bile takılmaz. Burada her gün goygoy yapan adam kısa vade vole peşindedir. Büyük sular derinden akar. Böyle aldım , alacağım , sana inat alıyorum falan , ona buna salça olarak , slogan atarak takılan adam ya zarardadır yada ağır işsizdir ya da kısa vade tokaçısı olim derdindedir.
    Geçiniz. Gördük 5 yıllık toplama planları olanları falan da işte. En dipte kustum diye yazdı. Her hissede değil 5 sene 3 sene geriye gidin komple değişik kişiler ile karşılacaksınız. Yok 15 senedir yok 20 senedir. Oldu suyundan da koy. İstisnalar kuralı bozmaz. 1-2
    kişi çıkabilir. İstisnaları cımbızlayanların (hem olumlu hemde olumsuz) sözünü dinlemeyin.
    Borsaların amacı sizin paranızı büyük sermayenin cebine aktarmaktır. Yoksa adam aman halka açılim ülkem kazansın vatandaşım kazansın derdin de falan değil. Unutmayın bunu. Maça 5-0 geride başlıyorsunuz bir kere.
    Kapitalism in ana masalıdır. Hadi sende yapabilirsin!! Bak çok kolay!! Deneyenler şu an nerelerde!!
    En dandik network toplantılarının ana motto su işte. Gelmiş adam bunu anlatıyor burada.

8. Ford binek arabalar 30 bin civaridi pandemi öncesi
    Şu an 1.5 milyon
    Froto 30 tl Di şu an 900
    Tatmin edici değil
    Bist in geneli gibi froto bile çok geri kaldı herseyden
    Adamın teki hostad thy çok arttı dio
    100 tl Di biletler
    Geçenlerde 7800 fiyat çektiler almadım
    Thy çok artmış
    Kafa Bi dunya

Sayfa 190/660 İlkİlk ... 90140180188189190191192200240290 ... SonSon

Yer İmleri