Sayfa 445/472 İlkİlk ... 345395435443444445446447455 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 3,553 - 3,560 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Ne saçma iş . Zaten izinli olduğun süre zarfında maaşını ödüyor işyeri değil mi? Ver izin parasını hemen çıkışını ver işte. Bizim kurum böyle yapıyor
    Malesef kamuda ödenmiyor
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

2. Selâmlar herkese.
    Eyt li bir calisanim, henüz emekliliğini vermedim, sosyal medya paylaşımlarından 2025 yılında su an e devletten gördüğüm emekli maaşımın yaklaşık %35 civarında düşeceğini ogrendigimden bu yıl bitmeden emekliligimi vermek istiyorum ve Emeklilik işlemleri ile ilgili bir kaç şey sormak istiyorum,
    Aslında niyetim normal çalışma hayatıma devam etmek ama emekli maaşım düşsün istemiyorum.
    Burada tecrübe etmiş yada bir şekilde bilen arkadaşlar vardır diye düşündüğümden buradan sormak istedim, yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa şimdiden teşekkür ederim.

*Emeklilik başvurusunu e devletten mi yapmalıyım, süreç nasıl ilerliyor.?
    * 2024 yılı emekliligimi vermek için son başvuru tarihi ne olmalı Aralık ayı içerisinde herhangi bir tarih yeterli midir.?
    *Emeklilik başvurusu için başvurduğum tarih mi yoksa kabul edildiği tarih mi baz alınıyor.?
    Örneğin 29 Aralık'ta baş vurdum ama Ocak ayında kabul edildi diye 2025 yılında mi emekli olmuş sayılırım, bu durumda maaşım düşer mi.?
    *E devlette emeklilik maaşımı 30750 TL ve ek ödeme 1250 TL olarak goruntuluyorum. Emekli olduğumda bu belirtileni mi alırım, miktar değişebilir mi.?
    * 30750 benim kök maaşım mı.?
    * Normalde çalışırken kazandığım aylıkgim yüksek olduğundan ödenen primde yuksek , prim yüksek olduğu için kök her ay artabilir mi.?
    Bunun bir oranı var mı.?

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    yazdıklarım yatıırm tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by trsenatese Yazıyı Oku
    Selâmlar herkese.
    Eyt li bir calisanim, henüz emekliliğini vermedim, sosyal medya paylaşımlarından 2025 yılında su an e devletten gördüğüm emekli maaşımın yaklaşık %35 civarında düşeceğini ogrendigimden bu yıl bitmeden emekliligimi vermek istiyorum ve Emeklilik işlemleri ile ilgili bir kaç şey sormak istiyorum,
    Aslında niyetim normal çalışma hayatıma devam etmek ama emekli maaşım düşsün istemiyorum.
    Burada tecrübe etmiş yada bir şekilde bilen arkadaşlar vardır diye düşündüğümden buradan sormak istedim, yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa şimdiden teşekkür ederim.

* 2024 yılı emekliligimi vermek için son başvuru tarihi ne olmalı Aralık ayı içerisinde herhangi bir tarih yeterli midir.?
    *Emeklilik başvurusu için başvurduğum tarih mi yoksa kabul edildiği tarih mi baz alınıyor.?
    Örneğin 29 Aralık'ta baş vurdum ama Ocak ayında kabul edildi diye 2025 yılında mi emekli olmuş sayılırım, bu durumda maaşım düşer mi.?
    *E devlette emeklilik maaşımı 30750 TL ve ek ödeme 1250 TL olarak goruntuluyorum. Emekli olduğumda bu belirtileni mi alırım, miktar değişebilir mi.?
    * Normalde çalışırken kazandığım aylıkgim yüksek olduğundan ödenen primde yuksek , prim yüksek olduğu için kök her ay artabilir mi.?
    Bunun bir oranı var mı.?

Merhabalar.
    Benzer süreçler yaşadığımdan tecrübelerime dayanarak cevaplayacağım bu nedenle "hepsi doğrudur" iddiasında değilim.

1-(Burası Türkiye. "Başvuru yapacağınız şubede bir tanıdığınız yoksa"...) E-devlet üzerinden başvurunun bir dezavantajı yok.

2-İşlemler ne zaman biterse bitsin. Başvurduğunuz aydan sonraki ay başlayarak emekli maaşı almaya başlıyorsunuz(Prim eksiği vb. sorun olmadığı sürece).
    Yani "31 Aralık 2024 tarihi dahil..." 2024 yılı içerisinde başvuru yapmanız(dilekçe vermeniz) halinde 2024 emeklisi sayılıyorsunuz.
    Hesaplar 2024 yılı çarpanları ile yapılıyor.
    Ancak ilk maaşınızı (emekliler maaşı önden aldığı için), 1 Ocak 2025' ten başlayarak alıyorsunuz.
    Yine de işinizi son güne bırakmayın. Burası Türkiye...

3-Mükerrer veya eksik prim vb. olmadığı sürece hemen hemen aynı olacaktır alacağınız maaş.

4-Evet. 30750 TL kök maaşınız. Ek ödeme ise: (Maaş/100)*4

5-Son 2 sorunuzun cevabı çok spesifik. E-devletteki örnek çoğunlukla geçerli. İlle de "ben de hesaplamak istiyorum" derseniz:
    https://www.dilekete.com/makaledosya/eyt-emekli-ayligi

Bu vesile ile hayırlı olsun emekliliğiniz. Sağlık ve mutluluk dilerim.

4.  Alıntı Originally Posted by trsenatese Yazıyı Oku
    Selâmlar herkese.

Bunun bir oranı var mı.?

Peki ben de şunu sorayım sana. Mesela Kasım'da emeklilik başvurusu yapmanın ne sakıncası var, hatta neden bu ay yapmıyorsun başvurunu? Sonuçta emekli olunca fazladan emekli maaşı alıyor olacaksın, fazladan aldığın her ay senin avantajın.

Haa, emekli olursan işten atılma riskin olur, ya da başka bir sebepten başvurunu geciktiryorsan orasını bilemem...Yani özel bir sebebi yoksa, başvurunu geciktirmenin hiç bir anlamı yok. %35 lik farkı hiç bir avantaj zaten telafi edemez. Ayrıca Eylül mü, Aralık mı sorusuna da benim cevabım net, ne kadar erken o kadar iyi.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

5.  Alıntı Originally Posted by ASAP_ Yazıyı Oku
    Merhabalar.
    Benzer süreçler yaşadığımdan tecrübelerime dayanarak cevaplayacağım bu nedenle "hepsi doğrudur" iddiasında değilim.

1-(Burası Türkiye. "Başvuru yapacağınız şubede bir tanıdığınız yoksa"...) E-devlet üzerinden başvurunun bir dezavantajı yok.

2-İşlemler ne zaman biterse bitsin. Başvurduğunuz aydan sonraki ay başlayarak emekli maaşı almaya başlıyorsunuz(Prim eksiği vb. sorun olmadığı sürece).
    Yani "31 Aralık 2024 tarihi dahil..." 2024 yılı içerisinde başvuru yapmanız(dilekçe vermeniz) halinde 2024 emeklisi sayılıyorsunuz.
    Hesaplar 2024 yılı çarpanları ile yapılıyor.
    Ancak ilk maaşınızı (emekliler maaşı önden aldığı için), 1 Ocak 2025' ten başlayarak alıyorsunuz.
    Yine de işinizi son güne bırakmayın. Burası Türkiye...

3-Mükerrer veya eksik prim vb. olmadığı sürece hemen hemen aynı olacaktır alacağınız maaş.

4-Evet. 30750 TL kök maaşınız. Ek ödeme ise: (Maaş/100)*4

5-Son 2 sorunuzun cevabı çok spesifik. E-devletteki örnek çoğunlukla geçerli. İlle de "ben de hesaplamak istiyorum" derseniz:
    https://www.dilekete.com/makaledosya/eyt-emekli-ayligi

Bu vesile ile hayırlı olsun emekliliğiniz. Sağlık ve mutluluk dilerim.
    Çok teşekkür ederim hocam.
    İnan herşey çok netleşti kafamda, eksik olmayın..
    Bir sorum daha olacak müsaadenizle, sigortaya girişim 1993, ilk prim ödemesi 1995 yılında olmuş, 1999-2001 yılında da askere gitmişim, 1995-1998 yılları boş, çalışmamış görünüyorum, ben bu askerliği yada çalışmadığım dönemi borçlanabiliyormuyum, ödesem kök maaşım değişebilir mi, nasıl öğrenebilirim.?
    Bir de başvurumu nasıl yapacağım, dilekçeyi nasıl vermem gerekiyor, e devletten emeklilik başvurusu yapılabiliyor mu, nasıl yapabilirim.?

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Peki ben de şunu sorayım sana. Mesela Kasım'da emeklilik başvurusu yapmanın ne sakıncası var, hatta neden bu ay yapmıyorsun başvurunu? Sonuçta emekli olunca fazladan emekli maaşı alıyor olacaksın, fazladan aldığın her ay senin avantajın.

Haa, emekli olursan işten atılma riskin olur, ya da başka bir sebepten başvurunu geciktiryorsan orasını bilemem...Yani özel bir sebebi yoksa, başvurunu geciktirmenin hiç bir anlamı yok. %35 lik farkı hiç bir avantaj zaten telafi edemez. Ayrıca Eylül mü, Aralık mı sorusuna da benim cevabım net, ne kadar erken o kadar iyi.
    Merhabalar hocam.
    Aslında olay şöyle,
    Çalıştığım şirket emekli çalışan istemiyor, bu sebeple emekli olursam mevcutta ki iş yerimde çalışmaya devam edemeyeceğim ve maaşım epey düşmüş olacağından çalışabildiğim kadar çalışmak istiyorum, diğer taraftan kök maaşımın da düşmemesini istiyorum, bu sebeple son güne kadar şartları zorlamanın menfaatime olacağını düşünüyorum..

7. Eyt ile emekli olup maaşımı alıyorum ve bir yandan da çalışmaya devam ediyorum. EYT kapsamına giremeyen hatta 1 günle kaçıranlar bile var. Onlar da kademeli emeklilik falan diyerek hak arayışındalar. Ancak eyt sonrası ben kademeli emeklilik çıkacağını düşünmüyorum, ancak yine bir seçim öncesi tekrar seçilmek isterlerse olabilir.Ama mevcut durumda hükümetin bunu çıkartmaması da kanuni olarak normaldir çünkü o tarihten sonra işe girenler bu durumu bilerek işe girdiler.
    Benim bu mağduriyet ile ilgili şöyle bir önerim var. Emadder'e öneri olarak yolladım ama dikkate aldıklarını ve alacaklarını sanmıyorum. yine buraya da fikirlerimi yazayım.
    Bence geriye dönük borçlanma konusu içerisine yüksek öğrenim süreleri de dahil edilebilir. Yani kişiler mesleki eğitimlerini aldıkları yüksek öğrenim kurumlarında geçirdikleri süreyi (parçalı olmamak koşuluyla) borçlanarak emeklilik için başlangıç tarihlerini geriye çekebilmeli ve de prim gün sürelerini arttırabililer Bu durumun uygulandığı kamu kurumu Türk silahlı kuvvetleri bildiğim kadarıyla şuan.Onlarda askeri okullarda geçirilen süreler mesleğe başlandıktan sonra borçlanılarak ödeniyor ve işe giriş tarihleri öne gelirken hizmet süreleri de artıyor.Tabi askeri okullarda geçirilen süre devletin kontrolünde geçiyor falan denilebilir ancak Türk silahlı kuvvetleri sivil kaynaklardan aldığı personele de bu hakkı tanıyor.Örneğin sivil üniversitelerde eğitim almış personel de bu süreyi borçlanarak ödüyor.Bir arkadaşım Hava kuvvetlerine hekim olarak girdikten sonra tıp fakültesinde okuduğu süreyi borçlanmıştı ve sigorta başlangıç tarihi de tıp fakültesine girdiği tarihe gelmişti.
    bence böyle bir hak sağlanırsa enazında eyt süresini 1 gün ila 4-5 yıla kadar kaçırmış kişiler devlete de prim girişi sağlayarak emeklilik koşullarını değiştirebilirler. Tabi böyle birşey yapalırsa yüksek öğrenim yapmamış olanlar tepki gösterebilirler ancak benim önerdiğim konu şuan silahlı kuvvetlerde uygulanan sistemin kapsamının genişletilmesi.
    Enazından bu konu müzakare edilebilir diye düşünüyorum, yoksa halihazırda milyonlarca kişinin emeklilik yaşını niye topluca aşağı indirsinler kademeli emeklilik vs ile?
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

8.  Alıntı Originally Posted by trsenatese Yazıyı Oku
    Merhabalar hocam.
    Aslında olay şöyle,
    Çalıştığım şirket emekli çalışan istemiyor, bu sebeple emekli olursam mevcutta ki iş yerimde çalışmaya devam edemeyeceğim ve maaşım epey düşmüş olacağından çalışabildiğim kadar çalışmak istiyorum, diğer taraftan kök maaşımın da düşmemesini istiyorum, bu sebeple son güne kadar şartları zorlamanın menfaatime olacağını düşünüyorum..

Anladım, o zaman mantıklı bir tereddüt, Allah kolaylık versin.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 445/472 İlkİlk ... 345395435443444445446447455 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •