Þu rezalete bakýn emekliyi suçluyor ege cansen... .... Anlamadýkalrý þey ülkede tek bir sorun var... Baþka da bir sorun yok... o da malum..
https://x.com/etkilihaber/status/1825110067898966154
Þu rezalete bakýn emekliyi suçluyor ege cansen... .... Anlamadýkalrý þey ülkede tek bir sorun var... Baþka da bir sorun yok... o da malum..
https://x.com/etkilihaber/status/1825110067898966154
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Selam
Röportajý seyretmedim ama üst yazýyý baz alýrsam, nerede yaþadýðýný unuttuðudur. Üst yazýda söylenenler ekonomisi saðlam, basit iþlerden etkilenmeyen, ilimi-bilimi iktisadi birimlerde kullanan ülkelerde doðrudur ki bunun örneklerini corona döneminde çokca gördük. Hiçbir geliþmiþ ülke beklenmedik seviyeler olan %7-10 aralýðýnda enflasyonu görünce ayný oranda zam yapmadý. Yarýsý, bilemediniz %60 oranýnda zam yaptýlar. Durumun geçici olacaðýný biliyorlardý çünkü; ki enflasyon oranlarý çýktýðý hýzda olmasa da geriliyor batý dünyasýnda.
Bizim güzel ve yalnýz ülkemizde yaþananlar hiçbir aklýn, mantýðýn kabul edemeyeceði uygulamalarýn sonucu. Düzelmesi için yapýlanlar da yine bilimdýþý. O yüzden benim kýsa vadede kalýcý bir sonuç alýnacaðýndan umudum yok.
Asýl Trump seçilirse görün siz þenliði. Çok deðil Ocak 2025 iþbaþý…
Ya arkadaþ bilip bilmeden yazmayýn, eyt den maaþ baðlananlarýn yaþ ortalamasý 49.... 40-43 arasý çok az... Yanlýþ olan 9000 gün pirim den aþaðý olanýn emekli edilmesi..Ama onada geçmiþten gelen bir haksýzlýk giderildiði için itiraz edemiyorum..Yasal hak yasal haktýr...
A1- ) 1999 ve öncesi gösterge rakamý ile (9475 olur genelde ) * 12000*aylýk baðlama oraný/100 *pirim gün sayýsý/Toplam pirim gün sayýsý.. çýkan sonucu 2008 ocak güncelleme katsayýsý ile çarpýlacak.
A2-)2000- 2008 arasý ortalama aylýk kazanç *aylýk baðlama oraný /100*pirim gün sayýsý/topþam pirim gün sayýsý
SONRA A1+A2 TOPLANIR.çýkan sonuç A bölümü dersek eðer, 2024 güncelleme katsayýsý ile çarpýlýr.
B-)ortalama aylýk kazanç *aylýk baðlama katsayýsý/100*pirim gün sayýsý/toplam pirim gün sayýsý..
A+B TOPLANIR..Ocak ve temmuz zam raklarý eklenerek yaklaþýk maaþ bulunur.. son olarak ek ödemede eklenir.
Hatalý olabilir ama ben böyle hesapladým.. Sistemde yazana göre yaklaþýk rakam buldum
Yer Ýmleri