Sayfa 480/885 İlkİlk ... 380430470478479480481482490530580 ... SonSon
Arama sonucu : 7075 madde; 3,833 - 3,840 arası.

Konu: EndeksS

1. zamanda, 12 ağustos başlangıçlı 9L takip ediyorum,, 9 hafta genelinde beklentim yükseliş, 12 ağustosa göre,..
    yelpazede, 19 ağustos başlangıçlı yeni döneme girdik, bu beklenti vermez, sadece bir dönem bitirir, diğerini başlatır,

yelpaze için bkz topik başlangıcı konular,..
    bununla birlikte yelpaze beklenti vermez ancak, rakam üretir,..bu rakamlarda endex te neredeyiz bize anlatır,..ve
    zaman analizinde olura yanılırsak,..bunu bize sağlama alır,..

bu anlatımlar ve bölge tanımları aynen yukarıda grafikte mevcuttur,..

bölge tanımında
    11327.xx i yukarı geçerek nihayetinde 11494.xx üstü kalış long bölge,
    11327.xx i aşağı geçerek nihayetinde 11160.xx altı kalış short bölge,...

kısaca net olarak 11494.xx üstü kalmadan long bölgeye geçemiyoruz,..değmek önemli değil, kalmak önemli,
    bkz sık tekrar bu konuda geçmiş paylaşımlarım,

öyleyse bu son yükseliş eğlimi, rakam üçlüsü diye bahsettiğim 11494.xx-11327.xx, 11160.xx e doğru bir tepki hareketiydi,...bunun adını zaten hem burada, hem x li topikte bir çok kez yazdım, ilaveten önümüz 17-18 eylülde FED faiz kararı olduğundan, bu tepki yükselişinin arızalı şekilde olacağını öngörmüştüm,..

uzatmayayım, bu üçlüden şu ana dek sadece, 11160.xx görebildik, işte fitch var HS, 17-18 eylül de FED/fomc var ve 9L de 4. hafta bitti, haftaya 5.hafta,..FED/fOMC 6.haftasına denk gelecek,..

şimdi bu özetin devamında gelelim sadede
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

2.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    mesaj 3831 den devamla,

lüzum gereği açıklamalar,
    temkinli olmak maksadıyla,..

grafikte üçlü rakamlarım her zamanki gibi mevcut,
    bir üstte verdiğim grafikte ise bölge tanımlarım mevcut,
    hep değişik zamanlarda belirttim,..
    zamanda 9L de olsak dahi, yelpaze ile bunu hep destekleyip garantiye alıyorduk,...
    son yükseliş hareketi içinse şu aşamada ''tepki hareketi'' demiştik,
    bunun devamı fitch ve fomc sonrası netleşecek olsada,

ama öncesinde:

grafikte ''1'' dediğim etiketle ayı piyasasına tam girmek üzereyken,
    nokta 1 de bu son oluşan tepkiyi verdik,..
    fakat sonrasında 4 gün devam eden satışlarla yani ''2'' dediğim etikette son destek yelpazesine -grafikte a mavi yelpazedir- geri döndük, yani kısaca bir ayı piyasası öncesinde burası son destek yerim,...

açıklamamın özü budur,..

grafikte xu100 takip ettiğim xu030 la birliktedir,..xu100 ün durumu daha nettir ve kafayı kaldıramamktadır
    xu030 sa son destek yelpazesinin hemen üstünde son satışlarla yeniden kritik hale gelmiştir,...

bu akşam ise rating açıklaması var fitch ten, bun geçtik,...17-18 eylülde ise FED/FOMC var,..

ama bazen piyasalar büyük olaylara farklı hareket sergileyebiliyorlar, örneğin FED faiz indirecek diye bekleyenlerimizi ki muhtemelen bu olasılık yüksek,avlayabilirler,...geçende bir kaç ay önce bu şekil hareket ettiler, ama bu farklı, artık ayı sınırları ve tamtamlar daha yakından duyuluyor,...

çünkü sizden farklı şimdi açıklamyacağım 9L sonrası zamanlar, 9L 11 EKİMDE BİTER,...14 EKİMDE yeni zaman başlar,..
    yeni zamn ayılar için daha müsait zeminler oluşturabilir,..

dikkat edelim, nasıl olsa piyasa 11494.xx üstü kalmadan long yok,..short var, bölge tanımımız bu,..
    shortun içinde bir tepkideydik, bunu biliyoruz...o nedenle short halen aktif ve dikkatli olmalıyız,
    stop yerlerimiz varsa buna göre belirleyebiliriz,..

ben 9L takip ettiğimden stoptan bahsettim, ama gelişen duruma göre olası bir ayı piyasası için short açmak ta bir alternatif,..

zamanımın tutmasını herkesten çok ister ve arzularım bu ayrı, bu zamana kadar hep başarılı geldik,..yine ''2'' nolu etiket çalışırsa 9L devam edecek,..önümüze bakacağız elbette,..

özet olarak ben grafikte ''2'' nolu etiketi takip edeceğim,..menfi_müsbet,...

bütün düşüş ve ayı piyasası için çizgilerim mevcut ama bunları koymuyorum,..sadece xu100 için durum anlaşılsın diye kesik çizgiler koydum,..her çizgi sabittir, önceden bellidir, xu100 ü nasıl sardığını görebilirsiniz,..

herkese bol şans,...
    Son düzenleme : indregandi; 06-09-2024 saat: 20:05.

3. bofa her gün satıyor,...

hangisi doğru, bofa mı grafikmi,...

gerçek, şirketler özellikle naci ağbal sonrası(daha önceside var) USD karşısında yedikleri iskantoyu fiyatları yukarı vurarak telafi etme gayretine gittiler, şirket değerlerini korumak için yapıldı bir yönüyle,..

bu dönemde Garan 12 den set çekti, hatırlayınız daha aşağıya vereni ben alırım dedi, bunu koçholding takip etti ve irili ufaklı bu furya bir dönem borsa şirketleri arasında revaşta oldu/yayıldı,...bir taraftan borsa çıkarken bir taraftanda USD yükselmeye devam ediyordu,...illüzyon tam gaz dı, bu dönemde VOB tarafında batan arkadaşlarımız oldu, öyle bir dönemlere gelindi ve yaşandıki bu esnada, adeta USD yükselmezse borsada long o gün bloke oluyordu,..

daha sonra heyecan bitince sorular sorulmaya başlayınca, yani sıcak ne zaman gelecek ti bu soru,..borsa kafasını aşağıya vermişti, üstüne birde Maraş depremi yaşanınca, bu dönemde bu defa depremden etkilenen borsayı yukarı kaldırmak için borsanın önüne 9 mil Tl atıldı, ben olsam fakirin fukaranın vergisini bu adamlara değil vermek üstüne para alırım bunlardan, depremzedelere verirdim,..e seninde pozsiyonun olunca o yönde maalesef,..

yani bir sürede borsayı deprem parası yukarı götürdü, şirketler irili ufaklı bu 9 mil TL almak için hisselerini toplama yarışına girdiler,...öyle öyle grafikte ki tırmanış yaşanmaya devam etti, üstelik ABD ile ipler de hayli gergindi ha,..

bofa her gün satıyorsa, grafik niye böyle,...bu ilüzyon nedir? aradaki fark nedir?

ben bofa savunucusu değilim,..ama grafik bofa yı reddediyor,..

hangisi doğru söylüyor, satıcı Bofa mı? grafikmi?

gerçek, faizlerin covid sonrası yaklaşan seçimi atlatabilmek için %19 seviyelerinden % 8.5 ğa yapay olarak düşürülmesi sonrasında, seçim sonrası faizlerin USD yi dengeleyebilmek için %50 (+) bandına zaman yayılarak yükselmesi ve süre sonra mali disiplin nedeniyle hacmin küçülmesi ve şirket blançolarındaki zayıflığın bunu takip etmesi,...

peki grafiğe bakınca hale niye yüksek görünüyor, çünkü bu defa aynı faiz oranları bankacılık karlarını olumlu etkiledi buda bankacılk öncülüğünde banka hisselerinin fiyatlarına yukarı vurdu,

xu030 ve xbank ve mali sektör güldü,....reel sektör, hizmet sektörü, üreten kesim darbe yedi,..marketler diğer sevinen kesimdi, çünkü kişlerin cebindeki para USD-ENFLASYO-FAİZ SARMALINDA ancak gıdaya yeter olmuştu,

şu piysada para yaratılırsa borsa mutlaka bunu alıyor,....kesinlikle,..asla hayır demiyor,..
    peki bu dönem de ne oldu,....süre uzadı artık ve faz değişti, o dönemde SP de yükselendi, SP nin yükselişine illüzyonla eşlik edildi,
    SP halen yükselen, ana kasAdır kendisi, satmadan her hangi bir özelin yoksa sana sattırmaz,

Tr in onca özellerine rağmen Tr borsası mart 2009 dan bu yana çıkışta olan ABD borsasına yetişmek için özellikle Naci Ağbal sonrası hızla hareket etti,..herkes mala vurdu, fena karlar edildi,..grafik aslen o,

şimdi işte bu tehlikeli,..
    nasılki bu sayfalarda yazdık geçmişte, x bank xu030 üstüne çıkmadan borsa düşmez diye, çıktımı çıktı, Naci Ağbal sonrası bankacılık dibe vurmuş yabancılar tüymüştü hatırlayın,..o bankacılık ilk etapta Tl karşılığı yerlinin yerliden kastım belli eline geçti, mala onlar bir vurdu, bir yere kadar taşıdılar, işte anlattım yukarıda, sonra faizler %8.5 tan %50 (+) gidince son aykta birde bankacılar kendileri mala vurdular,...

küçük şirketler artan faizlerini etkisiyle sistem dışı kalınca onlarda yatırımcısına vurdular bıçağı, yatırımcılarından aldıklarını götürüp banka zulaladılar,...

yani bir şey varsa buna uyanan herkes aynı anda bunu yapıyor, anası_ danası, ensarı _ sansarı, ayrı gayrı yok, yetrki o şey satılır vaya alınır olsun, çünkü her iki durumda da para ediyor,...
    ben olsam vadeliyi ve futureyi kaldırırım hadi bakalım,..musluk tek taraflı akar, iki taraflı kazancı bloke ederim, borsa yatırım yerine döner, ...dönmediği zaman ise seçimi ister,..

vadeli ne zaman açıldı 2005, sevinçle karşıladık, borsa öantacılardan kurtulmuştu, ky artık 1 koyup 10 misli para üzerinden kar edebilirdi,...bütün tasarrufları borsa emdi, arta kalanı enflasyon emdi, çift taraflı musluk 2005 ten beri şırıl, şırıl akıyor,..

sonuçta bütün bunlar bizim önümüzden bir bir aktı,...arkadan yazmak her zamn kolay şüphesiz,
    şu an olan yangın ne,...elbette gerçek bir yangın var hem de müthiş,
    ama borsacının ağlaması en son düşündüğüm olur,...

bu gün çiftçiyle borsacı yanyanaysa bunların hangisi gerçektir,...

sonuç, grafik orada kardeşim okumasını bil ve yönet,....olmuyorsa bekle, bir gün yükselecek,...

4. dün paragöz çavuş bile hakkımda yazı yazmış,..o yani,..
    ortalığı velveleye vermek istemiş belliki,...

5. yeşil alan, yükseliş alanı, agresif,
    kırmızı alan, düşüş alanı, agresif,

mavi alan, yükseliş alanı,
    turuncu alan, düşüş alanı,

sarı alan nötr, bekleme alanı,..maviye tekrar yükseliş veya turuncuya tekrar düşüş,..

a mavi alanlar destek veya direnç alanları,..

bir düşüş sonrası genel yükseliş sırası,

kırmızı, turuncu, sarı, mavi, yeşil,..

bir yükseliş sonrası genel düşüş sırası,

yeşil, mavi, sarı, turuncu, kırmızı,

6.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    yeşil alan, yükseliş alanı, agresif,

sarı alan nötr, bekleme alanı,..maviye tekrar yükseliş veya turuncuya tekrar düşüş,..

alanları birbirinden trendler ayırıyor,
    trendleri piyasa kendi yapıyor ben çizmiyorum,
    dolaysıyla oluşan trendlerde yanılma veya çizme hatası, bakış açısı, v.s yok,..

7.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    yeşil alan, yükseliş alanı, agresif,

Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    alanları birbirinden trendler ayırıyor,
    trendleri piyasa kendi yapıyor ben çizmiyorum,
    dolaysıyla oluşan trendlerde yanılma veya çizme hatası, bakış açısı, v.s yok,..
    yazı soldan sağa okunuyor,
    grafik soldan sağa okunuyor,
    biz grafikleri yukarıdan aşağıya veya aşağıdan yukarıya okumaya çalışıyoruz,
    sıkıntı burada,...soldan sağa okumalıyız,
    grafik her soldan sağa ilerleyişinde sağlıklı bir trend tarafından ayrılabiliyorsa,
    trading alanları oluşuyor,..yani renkli alanlar,..yeşil, mavi, sarı, turuncu, kırmızı alanlar,..
    her alanın tanımı önceden varsa, sen nerede olduğunu bilirsin,..
    yoksa çene suyu plav yaparsın, üfürürsün,..

8. benim burada trading işleyecek, bunu merkez alan bir topik yapacak ve buna zaman harcayacak durumum yok,
    çünkü bunlar geçmişte yaptığım ve süresince her güne sorumluluk taşıyan ve yorgunluk veren uğraşlar,..

bunun altına girmek istemem,

ama şudur, lazım olduğunda,
    mavi dersek, kırmızı dersek, yada ne bileyim sarı dersek işte durum anlaşılır,...

nerde olduğunu bilir anlarsın,..
    bu günde anlaşılır, 10 gün sonrada,..ne zaman yazarsak,

Sayfa 480/885 İlkİlk ... 380430470478479480481482490530580 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz