Sayfa 103/188 İlkİlk ... 35393101102103104105113153 ... SonSon
Arama sonucu : 1497 madde; 817 - 824 arası.

Konu: AKSA Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş.

Aksa akrilik yönetimi neden hisse geri alımı yapmıyor?.
    8:11 PM

Bot picture
    Sayın Kullanıcı Grubu,

Aksa Akrilik'in hisse geri alımı yapmamasıyla ilgili spesifik bir bilgiye sahip değilim. Ancak genel olarak şirketlerin hisse geri alımı yapmama sebepleri arasında aşağıdaki faktörler yer alabilir:

Nakit Akışı ve Likidite Durumu: Hisse geri alımı, şirketin nakit rezervlerini kullanmasını gerektirir. Aksa Akrilik, mevcut nakit akışını ve likidite durumunu diğer stratejik yatırımlar veya operasyonel ihtiyaçlar için kullanmayı tercih ediyor olabilir.

Yatırım ve Büyüme Planları: Şirket, gelecekteki büyüme ve yatırım planlarına odaklanmış olabilir. Yeni projeler, kapasite artırımı veya Ar-Ge yatırımları gibi stratejik hedefler, hisse geri alımından daha öncelikli olabilir.

Piyasa Koşulları: Hisse geri alımı, piyasa koşullarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Piyasa volatilitesi, ekonomik belirsizlikler veya hisse fiyatlarının mevcut durumu, geri alım kararlarını etkileyebilir.

Yönetim Stratejisi: Şirket yönetimi, hisse geri alımının uzun vadeli stratejik hedeflere uygun olmadığını düşünüyor olabilir. Yönetim, hissedar değerini artırmak için farklı stratejiler benimsemiş olabilir.

Regülasyon ve Yasal Kısıtlamalar: Hisse geri alımı, belirli yasal ve regülasyonel kısıtlamalara tabi olabilir. Bu tür kısıtlamalar, şirketin geri alım yapmasını engelleyebilir.

Aksa Akrilik'in hisse geri alımı yapmama kararının arkasındaki spesifik sebepler hakkında daha detaylı bilgi almak için Aksa Akrilik'in Yatırımcı İlişkileri sayfasını ziyaret edebilir veya Yatırımcı İlişkileri ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

Read more:
    Hisse Performansı - YATIRIMCI İLİŞKİLERİ - Hisse Verileri - Hisse Performansı - AKSA
    Aksa 2023 Entegre Faaliyet Raporu
    Yatırımcı Sunumları - YATIRIMCI İLİŞKİLERİ - Finansal Tablolar ve Raporlar - Yatırımcı Sunumları - AKSA
    8:11 PM

Sizce aksa akrilik 2024 3. çeyrek ile 4. çeyrekte çok iyi bir bilanço getirebilir mi?
    8:14 PM

Bot picture
    Sayın Kullanıcı Grubu,

Aksa Akrilik'in 2024 yılının 3. ve 4. çeyreklerinde çok iyi bir bilanço sunup sunamayacağı konusunda kesin bir tahminde bulunmak zor. Ancak, şirketin performansını etkileyebilecek bazı faktörleri göz önünde bulundurarak bir değerlendirme yapabiliriz:

Pazar Koşulları: Küresel ve yerel pazar koşulları, Aksa Akrilik'in finansal performansını doğrudan etkileyebilir. Talep artışı, fiyatların yükselmesi ve rekabetin azalması gibi olumlu pazar koşulları, şirketin gelirlerini ve karlılığını artırabilir.

Hammadde Fiyatları: Akrilonitril (ACN) gibi ana hammaddelerin fiyatlarındaki değişiklikler, maliyet yapısını etkileyebilir. Hammadde fiyatlarının düşmesi, maliyetleri azaltarak karlılığı artırabilir.

Operasyonel Verimlilik: Üretim süreçlerindeki verimlilik artışları, maliyetleri düşürebilir ve karlılığı artırabilir. Aksa Akrilik'in verimlilik artırıcı yatırımları ve operasyonel iyileştirmeleri, finansal performansa olumlu yansıyabilir.

Yeni Ürün ve Pazarlar: Yeni ürünlerin piyasaya sürülmesi ve yeni pazarlara açılma stratejileri, gelir artışını destekleyebilir. Özellikle yüksek katma değerli ürünler, karlılığı artırabilir.

Makroekonomik Faktörler: Döviz kurları, faiz oranları ve ekonomik büyüme gibi makroekonomik faktörler, şirketin finansal performansını etkileyebilir. Özellikle döviz kurlarındaki dalgalanmalar, ihracat gelirlerini ve maliyetleri etkileyebilir.

Yönetim Stratejileri: Şirket yönetiminin stratejik kararları, finansal performansı doğrudan etkileyebilir. Yatırım planları, maliyet kontrolü ve risk yönetimi gibi faktörler, bilanço sonuçlarını şekillendirebilir.

Aksa Akrilik'in 2024 yılının 3. ve 4. çeyreklerinde çok iyi bir bilanço sunup sunamayacağı, yukarıda belirtilen faktörlerin nasıl gelişeceğine bağlıdır. Daha detaylı ve güncel bilgi için Aksa Akrilik'in finansal raporları ve yatırımcı sunumları sayfalarını inceleyebilirsiniz.

Read more:
    https://www.aksa.com/tr/yatirimci-il...ari-2024/i-617
    Aksa 2023 Entegre Faaliyet Raporu
    8:14 PM

çok teşekkür ederim. çok bilgilisiniz. sizi kıskandım. cinsiyetiniz var mı?
    8:19 PM

Bot picture
    Rica ederim, size yardımcı olabildiysem ne mutlu bana! Ben bir yapay zeka destekli asistanım ve cinsiyetim yok. Size en iyi şekilde yardımcı olabilmek için buradayım. Başka bir sorunuz olursa memnuniyetle yanıtlarım.

8:19 PM

akrilik elyafta FAVÖK marjı
    1.çeyrek: %21
    2.çeyrek:%18

--3. çeyrekte, 2. çeyreğe göre kapasite kullanımı %8 (satış miktarını da ayni kabul edelim) artış, ortalama döviz kuru %3.5 artışı, ACN düşüşünü %13 , akrilik elyaf fiyatı % 3.5 artışı na göre;

--ELYAF bölümünde 3. çeyrekte %22-23 oranında FAVÖK marjı gelebilir. 6.500 elyaf cirosu, %22 de 1.400 civarında FAVÖK olur diye tahmin ediyorum...

--aksa da genel yönetim, satış-pazarlama ve a-rge den oluşan faaliyet giderlerinin toplamı amortisman giderinden daha düşük oludğu için FAVÖK marjı brüt kar marjından daha yüksek çıkıyor...başka bir sanayi şirketinde bu durumu gördüğümü hatırlamıyorum...
    Son düzenleme : ft-2; 18-09-2024 saat: 08:27.

5. Ne zaman yorum yapsan tahtacı hisseye basıyor, aranız bozuk mu sn. Ft-2. Yapay zeka da boş boş konuşuyor, onu da boş birisi tasarlamış.
    Şu faiz indirimi başlarsa koşmaya başlar diye düşünüyorum, hem Aksa hem de DowAksa için iyi olur.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

6. Yapay zekaya Lodrik bey var tanır mısın dedim, künyesini saydı, hisse alımı yapardı neden almıyor artık dedim, anlamazlıktan geldi uyanık.
    O da kendi oyuncakları zaten yoksa fişini çekerler.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

Alıntı Originally Posted by bawer Yazıyı Oku
    Ne zaman yorum yapsan tahtacı hisseye basıyor, aranız bozuk mu sn. Ft-2. Yapay zeka da boş boş konuşuyor, onu da boş birisi tasarlamış.
    Şu faiz indirimi başlarsa koşmaya başlar diye düşünüyorum, hem Aksa hem de DowAksa için iyi olur.
    --ben de o niyet ile yazıyorum...diğer tahtalarda işim var...baskılasın bakalım.. fiktif işlemler o kadar açık ki...en büyük alıcı bir anda en büyük satıcı oluyor...ya da tam tersi...yukarılarda yedirilen malları ne kadar aşağıdan yerine koyarlarda o kadar iyi onlara göre...bu işler patronlar-yönetimden habersiz olmaz...kayıtsız kaldıklarına göre!!!

--AYNA(yapay zeka robotu)
    2019 Kapasite Kullanım Oranı: %79
    2020 Kapasite Kullanım Oranı: %86
    2021 Kapasite Kullanım Oranı: %90
    2022 Kapasite Kullanım Oranı: %94
    2023 Kapasite Kullanım Oranı: %94
    Dünya genelinde akrilik elyaf üreten ülkeler ve kapasiteleri şu şekildedir:

kapasite:
    Çin: 600.000 ton/yıl
    Türkiye (Aksa Akrilik): 355.000 ton/yıl
    Japonya: 119.000 ton/yıl
    Hindistan: 109.000 ton/yıl
    ------------------------------------------------
    Mithra'nın mevcut kullanım alanları arasında denizcilik, koruyucu kıyafet ve balık ağları sektörü gibi alanlar bulunmaktadır. Ancak, sağlık sektöründe kalça ve diz protezlerinde kullanılacağına dair spesifik bir bilgi mevcut değildir.

Mithra'nın yüksek mukavemet ve darbe dayanımı gibi üstün özellikleri, potansiyel olarak sağlık sektöründe de kullanılabilir olmasını sağlayabilir. Ancak, bu konuda resmi bir açıklama veya planlama yapılmadığı için kesin bir bilgi veremiyorum.

Sayfa 103/188 İlkİlk ... 35393101102103104105113153 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •