Sayfa 451/472 İlkİlk ... 351401441449450451452453461 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 3,601 - 3,608 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    sen 49 da yap kariyer değişikliğini, herkes eşek gibi çalışıp eşek gibi harcamıyor. Mütevazi yaşa, 50 den sonra da yaşlılığın keyfini çıkar.Sağlıklı bir şekilde emekliliğin keyfini çıkar. Elden ayaktan düşünce değil.

Bir de 70-80 leri görürüm diye plan yapma, 60 da ölürüm diye plan yap, ölmez de yaşarsan şükredersin yaşıyorum diye.

Daha 6 ay önce 60 da kanserden amcaoğlunu kaybettik, 40 yaşında beyin kanamasından gitti tanıdık bir kadın, üstelik kilo vs bilindik bir sağlık sorunu da yoktu. Artık yediğimiz şeyler, aşılar vs ne kadar etkili bilmiyorum. Ama yurdumuz için bence yaşam beklentisi ortalama erkeklerde 65 filandır. Herkes ortalama ömre bakıyor(erkek 75 galiba), ama onu 3-5 şanslı 90-100 yaşını görerek yukarı çekiyor...Medyan, yani ortanca ölüm yaşı bence son 5 yılda 65 filandır...Var mı böyle bir istatistik bilmiyorum. ama benim bizzat bildiğim son yıllardaki 100 erkek ölümünde 65 in üstünde kesinlikle değildir ortanca ölüm yaşı.
    Annem 2022 Nisan da 72 yaşında vefat etti.O vefat ettikten sonra mezarlığa sık sık giderim. Bir gittiğimde üşenmedim annemin yattığı mezarlık adasındaki yaklaşık 200 kişilik mezarları tek tek dolaşıp kim kaç yaşında ölmüş istastistiği tuttum. Erkeklerde o ada için 69 kadınlar için 71 gibi bir ölüm yaşı çıktı hesabıma göre.En yaşlı 96 yaşında ölmüş 1 kişi ,en gençte 37 yaşında bir kişi vardı. 48 yaşında, 50 li yaşlarında da kişiler var.80 lerinde vefat edenlerde olmuş. Öte yandan bu kişilerin ömürleri ne kadar sağlıklı ve sorunsuzdu bilemiyoruz tabiki.
    Geçen 47 yaşında bir arkadaşım böbrek kanseri nedeniyle tek böbreğini aldırdı. Bundan sonra 6 ayda bir kontrol ameliyatı yaşıyarak geçirecek ömrünün kalanını. Lise dönemimden 120 kişilik aynı yıl mezunlardan şuana kadar vefat eden 7 kişi olmuş. 48 yaşındayız hepimiz.
    Eyt ye falan bok atarak insanları 65-70 ine kadar çalışmıyorlar diye kınamaya gerek yok. Herkesin ödediği prime göre adil bir maaş sistemi kursunlar, isteyen bana bu kadar emekli maaşı yeter dediği noktada sisteme veda etsin. hem 7000 gün veya 9000 gün prim yeterli diyip bir insanı zorla 65 yaşına kadar çalıştırmak da ne kadar doğru bilemiyorum. Sistemde kaldığı sürece maaşı da doğru dürüst artmıyorsa insanlar neden sistemde devam etmek istesinler? her tarafı yamalı bohça gibi olmuş, popülizm için katledilmiş bir sistemde fırsatını bulan en erken yaşta emekli olmak ve maaş almak ister. bundan normali yok.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Annem 2022 Nisan da 72 yaşında vefat etti.O vefat ettikten sonra mezarlığa sık sık giderim. Bir gittiğimde üşenmedim annemin yattığı mezarlık adasındaki yaklaşık 200 kişilik mezarları tek tek dolaşıp kim kaç yaşında ölmüş istastistiği tuttum. Erkeklerde o ada için 69 kadınlar için 71 gibi bir ölüm yaşı çıktı hesabıma göre.En yaşlı 96 yaşında ölmüş 1 kişi ,en gençte 37 yaşında bir kişi vardı. 48 yaşında, 50 li yaşlarında da kişiler var.80 lerinde vefat edenlerde olmuş. Öte yandan bu kişilerin ömürleri ne kadar sağlıklı ve sorunsuzdu bilemiyoruz tabiki.
    Geçen 47 yaşında bir arkadaşım böbrek kanseri nedeniyle tek böbreğini aldırdı. Bundan sonra 6 ayda bir kontrol ameliyatı yaşıyarak geçirecek ömrünün kalanını. Lise dönemimden 120 kişilik aynı yıl mezunlardan şuana kadar vefat eden 7 kişi olmuş. 48 yaşındayız hepimiz.
    Eyt ye falan bok atarak insanları 65-70 ine kadar çalışmıyorlar diye kınamaya gerek yok. Herkesin ödediği prime göre adil bir maaş sistemi kursunlar, isteyen bana bu kadar emekli maaşı yeter dediği noktada sisteme veda etsin. hem 7000 gün veya 9000 gün prim yeterli diyip bir insanı zorla 65 yaşına kadar çalıştırmak da ne kadar doğru bilemiyorum. Sistemde kaldığı sürece maaşı da doğru dürüst artmıyorsa insanlar neden sistemde devam etmek istesinler? her tarafı yamalı bohça gibi olmuş, popülizm için katledilmiş bir sistemde fırsatını bulan en erken yaşta emekli olmak ve maaş almak ister. bundan normali yok.
    Allah tüm ölülerimize rahmet eylesin. Annem 81 yaşında ve sağ, babam 65 yaşında vefat etti. 45 yaşında emekli olmuştu. O zamanlar 40 lı yaşlarda emekli olmak normaldi. Emeklilik hakkı kazanınca 1 gün bile fazladan kalmadı kurumda, iyi ki de öyle yapmış. Bir gün bile aklıma gelmedi, babalarımız erken emekli oldu, ben onlar için prim ödüyorum diye düşünmedim hiç. O dönem erkekler genelde 15 yaşında çalışmaya başlardı, zaten genelde ilkokul sonrası çalışmaya başlardı herkes.Hem de zor şartlarda, benim babam da 15-20 yaş arası gurbette çalışmış. Yani erken emekli oldular dediğimiz kişiler bile bizden daha fazla ve çok daha zor şartlarda çalıştılar. Emekli maaşları analarının ak sütü gibi helaldir. Her dönemi kendi şartlarına göre değerlendirmek lazım yani.

Ayrıca şurası net, sgk sistemine giren herkes devletten az ya da çok alacaklıdır, bundan emin olun. Yüksek maaşlı beyaz yaka çok daha fazla alacaklıdır.

eyt vs laf edeceğine hırsız siyasetçilere ve yandaşlarına aktarılan trilyonlara laf etsinler. Onlara sesi çıkmayan, ya da laf edemeyen, gelmiş emeklinin 3 kuruş maaşşına laf ediyor. Üstelik laf ettiği kişi iş yerinden işçi arkadaşı, sınıf bilinci bu kadar yerlerde başka bir ülke insanı yoktur.

İşçi emekliye, memur işçiye düşman, herkes birbirinin 3 kuruşu derdinde. Milleti birbirine kıskıslayan bilal gibiler de saraylarda ağa babalarının imkanlarıyla yaşıyor, manzaraya bakıp gülüyor. 4-5 yerden ballı maaşlarla 100 binlerce tl alanlara laf etmeyen gelmiş emeklinin 12500 üne laf ediyor.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3. Mezar istatistiğine gelince. Bence son dönemlerde kanser, kalp krizi, beyin kanaması vs sebepli erken ölümler çok arttı. Yani ortalama ölüm yaşı erkeklerde 7x olabilir. Ama ortanca yaş daha düşüktür, elimde resmi bir veri yok, sadece kendi kişisel gözlemim bu yönde. O yüzden emeklilik planlarınızı 7x lere göre değil, 6x lara göre yapın diyorum. Kaybınız olmaz, 70 leri görürseniz üzülmezsiniz merak etmeyin.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Allah tüm ölülerimize rahmet eylesin. Annem 81 yaşında ve sağ, babam 65 yaşında vefat etti. 45 yaşında emekli olmuştu. O zamanlar 40 lı yaşlarda emekli olmak normaldi. Emeklilik hakkı kazanınca 1 gün bile fazladan kalmadı kurumda, iyi ki de öyle yapmış. Bir gün bile aklıma gelmedi, babalarımız erken emekli oldu, ben onlar için prim ödüyorum diye düşünmedim hiç. O dönem erkekler genelde 15 yaşında çalışmaya başlardı, zaten genelde ilkokul sonrası çalışmaya başlardı herkes.Hem de zor şartlarda, benim babam da 15-20 yaş arası gurbette çalışmış. Yani erken emekli oldular dediğimiz kişiler bile bizden daha fazla ve çok daha zor şartlarda çalıştılar. Emekli maaşları analarının ak sütü gibi helaldir. Her dönemi kendi şartlarına göre değerlendirmek lazım yani.

Ayrıca şurası net, sgk sistemine giren herkes devletten az ya da çok alacaklıdır, bundan emin olun. Yüksek maaşlı beyaz yaka çok daha fazla alacaklıdır.

eyt vs laf edeceğine hırsız siyasetçilere ve yandaşlarına aktarılan trilyonlara laf etsinler. Onlara sesi çıkmayan, ya da laf edemeyen, gelmiş emeklinin 3 kuruş maaşşına laf ediyor. Üstelik laf ettiği kişi iş yerinden işçi arkadaşı, sınıf bilinci bu kadar yerlerde başka bir ülke insanı yoktur.

İşçi emekliye, memur işçiye düşman, herkes birbirinin 3 kuruşu derdinde. Milleti birbirine kıskıslayan bilal gibiler de saraylarda ağa babalarının imkanlarıyla yaşıyor, manzaraya bakıp gülüyor. 4-5 yerden ballı maaşlarla 100 binlerce tl alanlara laf etmeyen gelmiş emeklinin 12500 üne laf ediyor.
    amin, ağzına sağlık dostum.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5. Eğer dürüst ve onurlu bir yaşam yaşayan biriyseniz devletten tek alabildiğiniz şey emekli maaşıdır. Bunun içinde uzun yıllar prim ödersiniz. yani aldığınız maaş da aslen sizin yatırdığınız primlerdir.
    Yok öyle biri değilseniz tabi devletten alacağınız, vergi affı, kaçak binanıza af, torpilli iş, yolsuz ihaleler, haketmeden tahsil edilen paralar vb birçok şey olabilir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    Yaklaşık 27 senedir çalışıyorum. Depremden önce eyt çıkarsa hemen olacağım diye kendi kendime söz verdim.. Deprem oldu. Ciddi zarar ettim. Kısmet bu ekime kaldı.. Bana kalsa hemen olurdum ama kurum iznini kullan diye tuturdu..İstesem dinlemez hemen olurdum. Ama sözleşmeli olduğum için mecburen iş sonu tazminatında sıkıntı çıkarmasınlar diye tamam dedim..Çünkü biliyorumki en az 70 gün geciktirebilirler ödemeyi. Ekimin 17 sinde izin bitiyor. 1 gün bile beklemeyi düşünmüyorum.

Çalıştığım kurumda 2018 deki düzenlemelere kadar bürüt üzerinden aylık sgk ya matrah yatardı. Değiştirdile..en az 140 bin bürüt üzerindne yatması gerekirken 90 bin üzerinden yatıyor.. Saçma sapan bir sistem... Aylık en az 12 bin tl zarar ediyorum ... Böyle bir sistemde kalınmaz...
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Allah rahmet eylesin..mekanı cennet olsun.

Sayfa 451/472 İlkİlk ... 351401441449450451452453461 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •