Originally Posted by
pit
Annem 2022 Nisan da 72 yaşında vefat etti.O vefat ettikten sonra mezarlığa sık sık giderim. Bir gittiğimde üşenmedim annemin yattığı mezarlık adasındaki yaklaşık 200 kişilik mezarları tek tek dolaşıp kim kaç yaşında ölmüş istastistiği tuttum. Erkeklerde o ada için 69 kadınlar için 71 gibi bir ölüm yaşı çıktı hesabıma göre.En yaşlı 96 yaşında ölmüş 1 kişi ,en gençte 37 yaşında bir kişi vardı. 48 yaşında, 50 li yaşlarında da kişiler var.80 lerinde vefat edenlerde olmuş. Öte yandan bu kişilerin ömürleri ne kadar sağlıklı ve sorunsuzdu bilemiyoruz tabiki.
Geçen 47 yaşında bir arkadaşım böbrek kanseri nedeniyle tek böbreğini aldırdı. Bundan sonra 6 ayda bir kontrol ameliyatı yaşıyarak geçirecek ömrünün kalanını. Lise dönemimden 120 kişilik aynı yıl mezunlardan şuana kadar vefat eden 7 kişi olmuş. 48 yaşındayız hepimiz.
Eyt ye falan bok atarak insanları 65-70 ine kadar çalışmıyorlar diye kınamaya gerek yok. Herkesin ödediği prime göre adil bir maaş sistemi kursunlar, isteyen bana bu kadar emekli maaşı yeter dediği noktada sisteme veda etsin. hem 7000 gün veya 9000 gün prim yeterli diyip bir insanı zorla 65 yaşına kadar çalıştırmak da ne kadar doğru bilemiyorum. Sistemde kaldığı sürece maaşı da doğru dürüst artmıyorsa insanlar neden sistemde devam etmek istesinler? her tarafı yamalı bohça gibi olmuş, popülizm için katledilmiş bir sistemde fırsatını bulan en erken yaşta emekli olmak ve maaş almak ister. bundan normali yok.
Allah tüm ölülerimize rahmet eylesin. Annem 81 yaşında ve sağ, babam 65 yaşında vefat etti. 45 yaşında emekli olmuştu. O zamanlar 40 lı yaşlarda emekli olmak normaldi. Emeklilik hakkı kazanınca 1 gün bile fazladan kalmadı kurumda, iyi ki de öyle yapmış. Bir gün bile aklıma gelmedi, babalarımız erken emekli oldu, ben onlar için prim ödüyorum diye düşünmedim hiç. O dönem erkekler genelde 15 yaşında çalışmaya başlardı, zaten genelde ilkokul sonrası çalışmaya başlardı herkes.Hem de zor şartlarda, benim babam da 15-20 yaş arası gurbette çalışmış. Yani erken emekli oldular dediğimiz kişiler bile bizden daha fazla ve çok daha zor şartlarda çalıştılar. Emekli maaşları analarının ak sütü gibi helaldir. Her dönemi kendi şartlarına göre değerlendirmek lazım yani.
Ayrıca şurası net, sgk sistemine giren herkes devletten az ya da çok alacaklıdır, bundan emin olun. Yüksek maaşlı beyaz yaka çok daha fazla alacaklıdır.
eyt vs laf edeceğine hırsız siyasetçilere ve yandaşlarına aktarılan trilyonlara laf etsinler. Onlara sesi çıkmayan, ya da laf edemeyen, gelmiş emeklinin 3 kuruş maaşşına laf ediyor. Üstelik laf ettiği kişi iş yerinden işçi arkadaşı, sınıf bilinci bu kadar yerlerde başka bir ülke insanı yoktur.
İşçi emekliye, memur işçiye düşman, herkes birbirinin 3 kuruşu derdinde. Milleti birbirine kıskıslayan bilal gibiler de saraylarda ağa babalarının imkanlarıyla yaşıyor, manzaraya bakıp gülüyor. 4-5 yerden ballı maaşlarla 100 binlerce tl alanlara laf etmeyen gelmiş emeklinin 12500 üne laf ediyor.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri