Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
EYT'lilerin zaten yaþý ilerdeydi yaaa, bir kaç sene bekleseler emekli olacaklardý yaa diye kafadan sýkanlara gelsin;
https://www.haberturk.com/eyt-ile-em...722345-ekonomiEYT ile emeklilik yaþý 4 yýl azaldý
Beþ ilde emekliler çalýþanlarý geçti
sadece 2023'te 57bin erkek 43 yaþýnda emekli olmuþ. buna bu sene ve gelecek senelerde emekli olacak eytliler dahil deðil.
buradan basit bir çýkarým yapsak 45 yaþ altýnda emekli hakký elde eden yüzbinlerce eytli vardýr. 50 yaþ altýný düþünürsek sýrtýmýzda besleyeceðimiz milyonluk bir ordu.
yazýk ya çok yazýk bir seçim uðruna.
Sanki 49 cok yasli
Milletin kariyer degisikligi yaptigi yaslar
Neyse sikmayin caninizi enayiler oder o maaslari.
43-49 lu yaþlarda emekli olunmasý doðru mu deðil ancak eyt liler sistemi batýrmýþ gibi bir durum da yok. ödenen primler sgk açýðýný geçmiþe göre çok daha yüksek oranda karþýlýyor. Ancak popülizmin sonucu olarak emekli maaþlarý düþtü.
sistemin sorunu emekli sayýsý deðil çalýþan sayýsý bence. kayýt dýþý enaz 3 milyon kiþi var deniyor, üzerine bir de mülteciler sistem içerisinde deðil. bir yerlerden baþlanacaksa önce kayýtdýþý çalýþanlar sistem içine dahil edilsinler.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
sen 49 da yap kariyer deðiþikliðini, herkes eþek gibi çalýþýp eþek gibi harcamýyor. Mütevazi yaþa, 50 den sonra da yaþlýlýðýn keyfini çýkar.Saðlýklý bir þekilde emekliliðin keyfini çýkar. Elden ayaktan düþünce deðil.
Bir de 70-80 leri görürüm diye plan yapma, 60 da ölürüm diye plan yap, ölmez de yaþarsan þükredersin yaþýyorum diye.
Daha 6 ay önce 60 da kanserden amcaoðlunu kaybettik, 40 yaþýnda beyin kanamasýndan gitti tanýdýk bir kadýn, üstelik kilo vs bilindik bir saðlýk sorunu da yoktu. Artýk yediðimiz þeyler, aþýlar vs ne kadar etkili bilmiyorum. Ama yurdumuz için bence yaþam beklentisi ortalama erkeklerde 65 filandýr. Herkes ortalama ömre bakýyor(erkek 75 galiba), ama onu 3-5 þanslý 90-100 yaþýný görerek yukarý çekiyor...Medyan, yani ortanca ölüm yaþý bence son 5 yýlda 65 filandýr...Var mý böyle bir istatistik bilmiyorum. ama benim bizzat bildiðim son yýllardaki 100 erkek ölümünde 65 in üstünde kesinlikle deðildir ortanca ölüm yaþý.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri