Sayfa 195/1009 İlkİlk ... 95145185193194195196197205245295695 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 1,553 - 1,560 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Tapering Emergency marketlerin fonlanmasi değil mi?
    Yani italya EM değil bnm bildiğim ama sen öyle diyorsan öyle olsun
    Yok taper'ı yanlış anlamışsın..taper azaltmak demek, burada MB'nın aldığı tahvilleri azaltması demektir..örneğin ECB her ay ülke ve şirket tahvilleri alıyor ya..bu her ay aldığı tahvil miktarını azaltarak sonunda sıfırlaması anlamındadır..yani EM marketlerin fonlanması ile ilgisi yok.selamlar..

2. Bu arada Amerikan borsası yeni bir rekor daha kırdı. Fiyat/Kazanç lar zirve yapmaya devam ediyor. Ortalama 35 lere geldik.

Bu arada QE olmuyor faiz artışı yapacaklar diyen varsa aklına şaşarım.

Bu paralar uzaydan gelip borsaya girmiyor herhalde. Doların değeri 2020 ye bile kalmadan Zimbabwe doları olacak.

2018 ALTIN ın ALTIN yılı olacak. 2017 sonuna gelindiğinde elimde bir cent bile dolar tutmam!

Bu para hiperenflasyon yaratacak eninde sonunda. Deflasyon var diyenler hiç yurtdışına gitmemiş son 2-3 senedir. Mukayese edemiyor hayat pahalılığındaki gerçek artışı.

Euro bile Dolar karşısında 1.17 lere geldi. Bu yaza kalmadan 0.80 olacak diyen ters indikatörler nerede?

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Ezcümle...

Adam...

- Evinizi, esham tahvilatınızı satın, altından gümüşten uzak durun, nakde dönün ve emsalleri arasında şu anda en ucuz para birimi olan dolarla bekleyin krizi diyor...
    Walla gerektiğinde dolarda çoğalır, azalmaz bence..Zaten MB'ları kabaca deflasyona girmemek için bankalarına ucuz para pompalıyorlar..maksat borçlanma yani krediler azalmasın ve likidite kurumasın..aksi takdirde cumburlop önce resesyon sonra deflasyon..

Hatta bu ortamda piyasalara resesyon hazzını bile yaşatmıyabilirler doğru dürüst..cumburlop direkt deflasyon..dolayısıyla MB'ları bir şekilde likidite kurumasına izin vermemek durumundalar..Daha bugün IMF, ECB'ye tapere gitme diye ikaz etti..çünki AB'de yeterli canlanma yok..hatta ABD gibi gecikmeli olarak Avrupada da büyüme yavaşlayacak..Japonya Allahlık Ali bey durumunda..enflasyon hedefini 5-6. kez yenileyerek şimdi 2020'ye attı..yani para çoğaltma işlemine 2020'ye kadar devam edecek..FED'de Allah bereket versin bunların sayesinde geçinip gidiyor şimdilik..

Sonuçta MB'ları likidite kurumasına izin vermeyecekler, veremezler bu belli..bu işin sonu nereye varır bilemem ama borsaları ilgilendiren kısmı burası..para var huzur var..

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Aylardır çıkıştaki BİST artık biraz ara vermeyecek mi?

Hepsini biraraya getirince denklem anlamlanıyor gibi...

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Deflasyon var diyenler hiç yurtdışına gitmemiş son 2-3 senedir. Mukayese edemiyor hayat pahalılığındaki gerçek artışı.
    Sn.Sadecegrafik rica etsem yukarıdaki deflasyonla ilgili cümlenizi açabilirmisiniz..tşkler..

5. Valla sana ne diyorlar Pirefesörler ters indikatörler bilmiyorum. ama ben bu yaz şimdiye kadar 5 Avrupa ülkesi gezdim işim gereği.

Deflasyon falan yok. Hayat pahalılığı almış başını gidiyor. Aynı bizde olduğu gibi. Geçen sene ile mukayese ediyorum fiyatları kol gibi enflasyon var Avrupa'da.

Deflasyon var diyen ters indikatörler ve Pirefesörler EURUSD yaza kalmadan 0.80 olacak diyenlerle aynı tayfa.

bence tabi.

işlem yapıp kaç paralık portföy yönettiğini yazmayan Pirefesörlere prim vermeyin. izmeleyin. dinlemeyin. Amacı bir şirketin yönetim kuruluna kapak atmak veya danışmanlık almaktır.

Piyasada kendi adına işlem yaparak para kazananlar dışındakiler bu işlerden maalesef bir halt anlamıyor!

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sn.Sadecegrafik rica etsem yukarıdaki deflasyonla ilgili cümlenizi açabilirmisiniz..tşkler..

6.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Bu arada Amerikan borsası yeni bir rekor daha kırdı. Fiyat/Kazanç lar zirve yapmaya devam ediyor. Ortalama 35 lere geldik.

Bu arada QE olmuyor faiz artışı yapacaklar diyen varsa aklına şaşarım.

Bu paralar uzaydan gelip borsaya girmiyor herhalde. Doların değeri 2020 ye bile kalmadan Zimbabwe doları olacak.

2018 ALTIN ın ALTIN yılı olacak. 2017 sonuna gelindiğinde elimde bir cent bile dolar tutmam!

Bu para hiperenflasyon yaratacak eninde sonunda. Deflasyon var diyenler hiç yurtdışına gitmemiş son 2-3 senedir. Mukayese edemiyor hayat pahalılığındaki gerçek artışı.

Euro bile Dolar karşısında 1.17 lere geldi. Bu yaza kalmadan 0.80 olacak diyen ters indikatörler nerede?

Masalımsı öngörüler yatırımcıya zarar verir. Bu bilgi ışığında yarın elindeki dolarları satsa Adam... Sonrada dolar 4,25 gitse makul bir vadede .. Bu Ada'mın zararını senmi karşılayacaksın.. Böyle düşünüyorsan bu bilgiyi verme ve sen zengin ol .

Senin tek amacın millete dolar satırmak ve zirve yapmış borsada alık bulup hisse senedi aldırmak yani.. Bistte 107 binlerde hisse senedi alacak alık ky. çıkarmı acaba... Çıkar mı çıkar.. Dolarını satar hisse senedi alır.. Alık çok bu memlekette.

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Valla sana ne diyorlar Pirefesörler ters indikatörler bilmiyorum. ama ben bu yaz şimdiye kadar 5 Avrupa ülkesi gezdim işim gereği.

Deflasyon falan yok. Hayat pahalılığı almış başını gidiyor. Aynı bizde olduğu gibi. Geçen sene ile mukayese ediyorum fiyatları kol gibi enflasyon var Avrupa'da.

Deflasyon var diyen ters indikatörler ve Pirefesörler EURUSD yaza kalmadan 0.80 olacak diyenlerle aynı tayfa.

bence tabi.

işlem yapıp kaç paralık portföy yönettiğini yazmayan Pirefesörlere prim vermeyin. izmeleyin. dinlemeyin. Amacı bir şirketin yönetim kuruluna kapak atmak veya danışmanlık almaktır.

Piyasada kendi adına işlem yaparak para kazananlar dışındakiler bu işlerden maalesef bir halt anlamıyor!
    Sanırım deflasyonu sadece fiyatların düşmesi yani enflasyonun tersi olarak alıyorsun..deflasyon tanımına gelirlerin düşmesi, istihdamın azalması, kapanan batan fabrikalar vb. olarak bakmakta fayda var..selamlar..

8. Yok bende dolar$ var. %15 portföydeki oran. En son %5 ekledim 3.53 ten.

Ben 2017 sonunu diyorum. Kısa vadeli konuşmuyorum.

Alıntı Originally Posted by browjn Yazıyı Oku
    Masalımsı öngörüler yatırımcıya zarar verir. Bu bilgi ışığında yarın elindeki dolarları satsa Adam... Sonrada dolar 4,25 gitse makul bir vadede .. Bu Ada'mın zararını senmi karşılayacaksın.. Böyle düşünüyorsan bu bilgiyi verme ve sen zengin ol .

Senin tek amacın millete dolar satırmak ve zirve yapmış borsada alık bulup hisse senedi aldırmak yani.. Bistte 107 binlerde hisse senedi alacak alık ky. çıkarmı acaba... Çıkar mı çıkar.. Dolarını satar hisse senedi alır.. Alık çok bu memlekette.

Sayfa 195/1009 İlkİlk ... 95145185193194195196197205245295695 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •