Tek seferlik vergi gelir-giderlerinden ziyade artan borçlanma giderleri beni düşündürüyor. Döviz cinsi tahvillere %8 ödedikten sonra temettüye ne kalacak? Döviz cinsi borçlanmalar ani kur ataklarında başa bela olacak mı? Ciddi yöneticiler döviz borçlarının TL karşılıkları artarken satış gelirlerinin kur artışından olumsuz da etkilenebileceğini göz önüne almalı.
2 ay kadar Ege adamlarını turladım, gayet güzel geçti. Anormal derecede sıcak bir yaz oldu ama oldukça keyifli bir zaman geçirdim. 2 ay kadar da Hayfa'da kaldım. Amcamın evini tahliye edip onları ABD'ye gönderdik, malum nedenler yüzünden. Lübnan sınırından 40 km mesafede burası ve ciddi risk altındaydılar. ABD onların doğup büyüdükleri ülke, yabancılık çekmeyecekler. 2 yeğenimi de yedeksubay olarak olarak askere aldılar, Lübnan cephesindeler şimdi. Az kalsın beni de askere alacaklardı, yaş 45 in üzerinde olduğu için almadılar.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Selam yelpaze. Yukarıda bahsettiğim detaya takıldım. 2Ç bilançosunda ertelenmiş vergi gideri 2.6 milyar TL ve bu rakam 4.4 milyar TL lik net karın içinde. O zaman 2Ç net kar 4.4-2.6= 1.8 milyar TL olmalı. Böyle olunca da net kar yarıdan fazla düşmüş oluyor. Bilançodaki bu makyajlama hiç kimsenin dikkatini çekmedi mi?
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Ek olarak yıllık giderlere şu anki kur üzerinden 2 2 milyar TL lik bir ek faiz yükü bindi. 23 Temmuzda arz edilen 750 milyon dolarlık 5 yıl vadeli eurobondun yıllık faiz ödemesidir bu. %8.375 yıllık dolar faizi üzerinden arz edilmiş ve Xetra'da işlem görüyor. 6 ayda bir faiz ödemesi var. İlk faiz ödemesi 23.1.2025 de ve 2025 1Ç bilançosunda yer alacak.
Eregli Demir Ve Celik Fabrikalari Turk Anonim Sirketi 8,375% 24/29
ISIN: XS2861686041 | WKN: A3L1UD | Symbol: - | Type: Bond
Şirket yönetimi bu eurobondun ihracında kazık yemiş. Yıllık %8.375 dolar faizi çok yüksek bir faiz. 3 ay bekleselerdi bunun 150 baz puanı altından borçlanabilirlerdi ve böylece faiz ödemelerinde şu anki kurdan yılda 400 milyon TL tasarruf ederlerdi. Çok amatörce bir iş yapmışlar ve yanlış zamanda ihraç etmişler.
Yer İmleri