Sayfa 217/398 İlkİlk ... 117167207215216217218219227267317 ... SonSon
Arama sonucu : 3182 madde; 1,729 - 1,736 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

1. Öte yandan bu durum müthiş bir tecrübe kazandırdı siz borsacılara. Borsayı bir yol olarak düşünün, bu yolun girişinde "taşıt giremez" tabelası varsa hiç girmemen gerekir. Nitekim aylık net bileşik getirisi %5 olan risksiz yatırım seçeneğinin var olması borsa yolunun girişindeki "taşıt giremez" tabelasına eşdeğerdir. Ancak ve ancak yola girebilmemiz durumunda teknik ve temel analiz devreye girer.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. INVENTOR senin ciddi zararda olduğuna inanasım gelmiyor, senin kalibrende bir borsacı ciddi zararda yakalanmaz. Benimle kafa buluyorsun di mi? Ereğli 38-60.25 atağı yapmış. %6-7 stoploss ile 56 dan çıkılmalıydı. En tepeden alan bile max 4 TL zarardadır hisse başına. Durum o kadar vahim olmamalı.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Öte yandan bu durum müthiş bir tecrübe kazandırdı siz borsacılara. Borsayı bir yol olarak düşünün, bu yolun girişinde "taşıt giremez" tabelası varsa hiç girmemen gerekir. Nitekim aylık net bileşik getirisi %5 olan risksiz yatırım seçeneğinin var olması borsa yolunun girişindeki "taşıt giremez" tabelasına eşdeğerdir. Ancak ve ancak yola girebilmemiz durumunda teknik ve temel analiz devreye girer.
    Araba devrilince yol gösteren çok olurmuş. Taşıt giremezmiş diye metaforlar... Ben zaten nakitteyim ağğğbiii imzaları... Madem bu kadar öngörülüsünüz faiz artışıyla beraber tümden nakite geçmiş olmanız lazımdı. Var mı bununla ilgili paylaşabileğiniz bir ekstre. Borsacının avcının hikayeleri hiç bitmez.

4. Açığa satış yaptırdıkları icin yine kurumlara ceza kesilmis ne diyelim...

5.  Alıntı Originally Posted by D83 Yazıyı Oku
    Bofa algicilarina itibar etmeyin
    Sizin mallarinizi satıyor aciga aylardir
    Bu bofa olmadan olmaz almadan yükselmeyiz diyenlerin iyiniyetli olduğunu düşünmüyorum
    Bu kuruma gelebilecek yoğun tepkileri yumuşatmak calisiyorlar
     Alıntı Originally Posted by osisa Yazıyı Oku
    Açığa satış yaptırdıkları icin yine kurumlara ceza kesilmis ne diyelim...
    Aylardır söyledik
    Bu kurum tüm ulkenin malini aylardır çatır çatır aciga basıp dusuruyor

6.  Alıntı Originally Posted by pelerin Yazıyı Oku
    Araba devrilince yol gösteren çok olurmuş. Taşıt giremezmiş diye metaforlar... Ben zaten nakitteyim ağğğbiii imzaları... Madem bu kadar öngörülüsünüz faiz artışıyla beraber tümden nakite geçmiş olmanız lazımdı. Var mı bununla ilgili paylaşabileğiniz bir ekstre. Borsacının avcının hikayeleri hiç bitmez.
    Araba devrilmeden yol gösterenleri de kovanlar hakaret edenler aşağılıyanlar çok oluyor.. eee yani.

7. Bizim borsanın ucuz olduğu konusunda hep karşıt görüş sunan tarafta oldum. Bu tehlikeli bir yorum ve şimdi pek çok yatırımcı acı yoldan öğreniyor. Ülkelerin risklerini o ülkelerin içindeki insanların gözünden değil dışarıdan bakanların gözünden değerlendirmek lazım. ABD'de finansal fonlar isterse 100 trilyon$ olsun buraya gelebilecek tutarlar çok çok düşük olacaktır.

ABD borsalarına endeks, teknoloji hisseleri ve bazı önemli şirketlerin hisse performansı açısından bakacak olursak yüksek primli diyebiliriz ama gene pek çok dev şirket bizim borsanın büyüklerinden daha uygun gözüküyor. Örnek olması ve pratik yapılabilmesi bakımından isim vereceğim. Soya piyasasının 100milyar dolar cirolu en önemli oyuncusu ADM'in piyasa değeri 28'e gerilemiş.
    Dünyanın 2 uçak üreticisinden biri konumundaki Boing 94 milyar$. Sadece Türkiye ve Romanya fabrikalarına 10 milyar$ değer biçtiğimiz Ford'un 180 milyar$ cirolu tamamı 42 milyar$. Petrol isterseniz dünya devlerinden BP'yi inceleyebilirsiniz, traktörde iki dünya devi CNHI ve AGCO örneklerini verebilirim. İlaç devler Pfizer ve Bristol Meyer hatta Almanya'da Bayer hisseleri, Buffet'ın Heinz ketçapları, hava yolları şirketleri ve risk sevenler için Warner Bross Discovery yada Paramount gibi çok seçenek sayılabilir. Öte yandan eski dünya tekeli İntel'in durumunu teknik açıdan kavrayamadığımdan saymıyorum ama bir işlemci bana göre yazılım(software) niteliğinde olan donanımdır (Hardware). Saydığım şirketlerin toplam günlük işlem hacmi 150 milyon$ civarıdır yani derin piyasalardan söz ediyoruz ve hepsi 3 ayda bir temettü dağıtıyor. Yıllık %3-5 civarı temettü zaten faiz getirisi gibi.

Öte yandan bu karşılaştırmanın parasal ve vergisel yorumunu da yapalım. ABD borsalarından elde edilen kazançlar %30 civarı vergiye tabi olur ancak yatırım USD cinsinden olacağı için TL'nin %30-50'lik değer kayıplarından korunursunuz. Kısacası onların istikrarlılıklarıyla aldıkları vergiyi bizde istkrarsızlıkla sistem kesebiliyor. Buna dikkat! Son olarak ucuzluktan söz etmek yerine emin olunabilecek fırsatlara odaklanmak lazım bence.
    Son düzenleme : yelpaze; 04-10-2024 saat: 10:33.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    ... Zaten böyle bir ortamda ne teknik ne de temel analiz çalışır. Maalesef sen bu gerçeği görememişsin. Pek çok kişi, özellikle KY lerin tümü bu hataya düştü senin gibi.
    Doğru söz..

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    INVENTOR senin ciddi zararda olduğuna inanasım gelmiyor, ..
    Durum o kadar vahim olmamalı.
    Merhaba TH Abi, kalibreyi tutturamadım bu defa son sifting işinde gauge hatası oldu..

Benim EREGL kemik lotların maliyet tarihleri epey eski.
    Kendi hesabımda değiller, kuzen mühürledi onları, maliyetleri nominal fiyata yakın.

Totalde zarar seviyesine geçmedim ama son portföydeki KCHOL, ISCTR, GARAN, TOASO, FROTO, OYAKC, BRSAN.. bi kaç tane daha var. Hepsi zararda.
    Sorun değil, telafisi mümkün.

Sayfa 217/398 İlkİlk ... 117167207215216217218219227267317 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •