Graflarla birşeyler anlatmaya çalıştık dün özelden gelen sorulara , graflarımız haftalık aylık
2008 krizinde nasıl eğilim izlemiş graf o zamanki şartlar şimdiki gibi değildi yabancı yatırımcı mevcuttu piyasada kullanılan bütün enstrümanlar mevcuttu şimdi yabancı yok ve daha kontrollü bir borsa ve bütün herşey fiyatlandıktan sonra 200 günlük ortalamadan yukarı dönmüş ozaman piyasa.
2 tarih belirledim Nebati ile başlayan seçim ekonomisi ve KKM ve Şimşekle başlayan aldığımız ekonomik yaraları sarmak için ortodoks politikalar altında bir programa başlama tabi bu sürec nasıl yaşandı onuda grafta aklıma gelenleri şekillendirdim.
Nebati döneminde yatırım yapıcam diye kamu bankalarından çekilen paralarla altın,dolar alınıp KKM üzerinden yeni zenginler yaratıldı , çoğu şirketlerde bunları yaptılar , çekilen ucuz kredilerle borsada hareketler yapıldı , hayatında belki bir daha aynı bilançolar açıklayamacak şirketler makyaj yapılarak halka arz oldu.Yapılan bu seçim kazanma ve popülizmle fatura Şimşekle çıkmaya başladı sonuçta geldiğimiz nokta ortada ufak hatırlatmalar yapmak istedim.
Bakın bu kadar olay yaşanmış depremde buna dahil pıst 100 verdiğim tarihlerde yükselişi graflarda.Düştü diyorlar düştüğü yok hepsi graflarda

çok düştü diyenler yukarda yazdığım halka arz tahtaları , sandalye masa tahtaları xu30 da da koç grubu tahtaları endekse göre daha fazla ama bu tarihteki primlerinede bakın.
gelelim dönüş başladımı sorusuna
trend 9500 altı kapanışlarla biraz yara aldı ellerinde şimdilik gözüken fiaz indirim hikayesi geçen gelen verilerden sonra satış yedik şimdi bu hafta bu konu hakkında tv lerde bir aylık veriden ziyade eylül ayı okulların açılma dönemi vs ile sıva yapılıyor gelen veri için iş ekimide bir görelime kayarsa bu hafta tepki devam eder.Yalnız ekim enflasyon veriside bozuk gelirse yeni dipler arıyacağını düşünüyorum o zaman aşağıda 7800-8000 takip ederim tl bazlı kafa karışıklığı oluyor diye tl bazlı graf üzerinde anlattım yukardada 9500 üzeri kapanışları takip ederim.
Yer İmleri