Sayfa 649/998 İlkİlk ... 149549599639647648649650651659699749 ... SonSon
Arama sonucu : 7982 madde; 5,185 - 5,192 arası.

Konu: DoLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ XXIV

1.  Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Bence inan. Çalıştığım yer Akp nin kalesi. Reisi biraz öveyim dedim. Ooo o da ne millet özellikle gençler baya baya nefret etmeye başlamış. Eskiden 5 yıl kadar toz bile kondurmazlardı. Hayaldi gerçek oldu.
    Sayın Reyis imizde şu dönemde Övecek bir nokta bulabilmen beni çok şaşırttı, neyi övdünüz , ne dediniz merak ettim doğrusu....

.......,.

Ankete tamamen katılıyorum zira moruklardan bir kaçını konuşurken duydum artık yeter para yetmiyor diyollardı..
    Yani para meselesi, enflasyon düşer ve morruk mayışları artarsa CeHaPe nin yeri ile Akepe'nin yeri grafikte değişir diğerleri aynı kalır..
    Zafer partisi ile Erbakan ın oğluşu yukarı ..

İmamın ki en büyük tehdit Reyisten sonra çünkü o CHP içine girmiş bir virüs adamın aslında hiç bir ilkesi yok.. ( sanki diğerlerinin çok var )

Sadece şimdilik insanlara istediklerini söylüyor,, behemehal parlementer sisteme dönmeliyiz yoksa İmamın ki dayayacak bu gidişle..

Yalunuz krafikte saadet partisi yok olmuş ve MeHaPe oy'u nasıl hala yüzde 10 onu aanamak zor.
    Son düzenleme : Desidero74; 12-10-2024 saat: 08:34.

2. Rahmetli Doğu Bey'in şu sözleri bu ülkede hiç bir şeyin şansa yürümeyeceğinin kanıtıdır.

"Ben MİT müsteşarlığı yapmadım, CIA'nın şube müdürlüğünü yaptım. Bir CIA yetkilisi gelse, beni Sinop'a götür dese onu oraya götürmekle memurum." Bu sözler, MİT eski müsteşarı M. Fuat Doğu'ya ait."

İsteseler , bize sadece parayı verdik deseler ülkede cenneti yaşatırlar vermedik deseler veya az verdik deseler çarşı pazar yangın yeri olur. Böyle bir ülkenin siyasetinin bağımsız olması mümkün diyenin.... Yani adamlar parayı verebiliriz deseler bile yeter, kafadan bastıkları çoğunu da basmadıkları, bilgisayara sahı olarak girdikleri, tamamen karşılıksız olan para dan söz ediyoruz.. ABD dolarından.,.

Yani adam klavye ile şöyle yapıyor.
    Bugün 1000000000 dolar hazine ye koydum diyor o kadar doları oluyor, sen çalış , barajları sat fabrikaları sat, onun bu klavyeye bastığı rakamlardan almaya çalış..

Sonra siyasetten çözüm bekle...

3. Adamların parası ile ben başka bir ülkeden fiziki bir madde almak zorunda değilsem Petrol ,doğal gaz,otomobil vs.
    Adamları kovabiliriz.
    Ya kendi içimizde yağımızla kavrulacağız.
    Buda çok zor dünyadaki teknolojik değişimle 8 Milyar insanın ürettiğine 80 Milyonun yetişmesi çok zor.
    Ancak Eğitimin ve Ahlakın yükselmesi ile bu fark kapanabilirdi.
    Mutlaka dış ticarete ithalata ihtiyaç duymaya devam edeceğiz.
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

4. Evet bizi sadece eğitim ve ahlak kurtarabilir, bu ahlak, sahte bal satanın , çürük bina yapanın, tereyağına patates karıştıranın veya okulda dersini öğretmeyen lak lak yapan öğretmenin bu toplum içinde yaşamasının mümkün olamayacağı önce en yakınları tarafından dışlanacağı bir anlayış olmalı. Japonlar Koreliler veya bazı Avrupa ülkeleri gibi sahtekarlıktan, adama göre iş uydurmaktan kurtulursak bütün sorunlar çözülür.

Ama bu, bu toplumun yüzde 50 sinden fazlasının işine gelmez...Buna rağmen bu olursa yani gerçekleşebilir ise hangi parti gelse insanlar aynı şekilde yaşar...

Bunun fikir olarak konuşulması bile önemli ütopik görünse de zira bıçak kemiği kesmeye çalışıyor.

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Ne diyeyim, Özgür efendiyi ekranda görünce kaşım gözüm seyiriyor neredeyse, umarım dediğiniz gibi olur.

Haaa... Bir daha Atatürk'ün partisi dışında oy vermemeye neredeyse yeminliyim, Özgür efendi bile mani olamayacak.
    özgür bey merkez seçmene sempatik gelecek şekilde davranıyor iyide yapıyor. oyunu karşı tarafın sahasına taşırsan gol atarsın.
    burda teleks mesajı gibi gönderi yazan bi baascı abi var ben özgür bey olsam onu danışman alır ne diyosa tersini yaparım 😋😋

6. Ülkede Özgür Özel'i sempatik bulacak insanların olması çok ilginç hele onu sempatik bulacak insanların çoğunluğu oluşturması durumunda, bizim yani bir kısım jöle sevmeyen geri kafalının, Ay Üssü Alfaya komutan König ın yanına taşınmamız lazım

7. Benim ekonomik öngörüm enflasyon faiz kur büyüme üretim ihracat ithalat bütçe açığı penceresinden bakıyorum. Faizin ve enflasyonun düşmesi kurun yerinde kalarak ihracatın artması üretimin devam etmesi bu şartlarda yatırımın gelmesi firmalar cayır cayır çalışarak çok vergi vermesi imkansız. Bence faiz enflasyon kur konusunda acele ettiler faiz kadar kuru artırarak devam etseler enflasyon İlk başta yükselir ama inişi hızlı olurdu. Şimdi ekonomik çıkmaza girdi. Muhtemelen baharı görelim ABD faizleri hızlı indirirse bize de para gelir beklentisi içindeler. Orada bir aksilik olursa ya da bizdeki sıcak para kur burada iken kazandığını faizi yeterli girip çıkmaya kalkarsa çok fena patlamış oluruz. %50 dolar faizi almış olur. Bunu vermemek için o zaman kuru salacaklar bu sefer enflasyon faiz vs her şey yeniden patlayacak.

8. CHP ya da özgür özel in seçimi kazanması sürpriz olamaz ki. Akp işçi memur asgari ücretli çiftçi hayvancı sanayici tüm katmanların fişini çekti. Bu durumda akp nin barajı geçmesi sürpriz olur. Ama bizdeki zekâ seviyesi akp yi hala ikinci parti gösteriyor. Bunu sandıkta göreceğiz bu şartlarda bugün seçim olsa akp nin iktidara geldiği döneme çok benzer. Akp %10 civarına inmesi sürpriz olmaz. Mevcut sağ yada merkez partiler içinde yeni bir partiye ihtiyaç var. Yavuz Ağıralioglu partiyi açıklayacak ay sonunda. Bana göre akp den oy koparan her parti iyidir. Erbakan'ın oğlu, iyi parti vs akp den kopan her oy kazanç. Gençlerin arttığı morlukların azaldığı bir Türkiye de CHP %35 bandına rahat oturur.

Sayfa 649/998 İlkİlk ... 149549599639647648649650651659699749 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •