Sayfa 928/998 İlkİlk ... 428828878918926927928929930938978 ... SonSon
Arama sonucu : 7979 madde; 7,417 - 7,424 arası.

Konu: Viop LIX

1.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Alkolu azalt başgan..Dinden dolayı değil.KARACİĞERE YAZIK.Zamanla muhakeme azalır.İzlediğin diziyi bile anlayamazsın...

Ama'' ben içmezsen kim vergi verecek diyorsan'',saygı duyarım...Yahu en azından günde 4-5 saat ayık ol...

KAMU SPOTUNUDA koyayım..

https://teyit.org/analiz/gorselin-ds...ittigi-iddiasi

Ucuz yalanlara gerek yok..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Arkadaşım...
    Modern fizik NŞA'da sana suyun kaç derecede donacağını, hangi halinin daha yoğun, daha hacimli olacağını verilerle ispatlamış.
    Sen de modern fiziğin bir keşfini, fizik aleyhine kullanmak için bahane yaratmışsın.

"Eğer bu olmasa dereler ve okyanuslarda donma dipten başlayacak ve diplerdeki hayat bitecekti.."
    Eeee ne var bunda? Bilim de bunu söylüyor zaten? Tersi olsa idi suda hayat başlamazdı. Bitti.
    Bilimin bunun tersini söylediğini mi iddia ediyorsun?

Tüm sıvılardan farklı donma ve kaynama derecesinin, suyun molekül özelliklerinden kaynaklandığını da bilim ispatlamıştır.
    Hatta senin bunu yazıyor olman da bilimsel olarak ispatlandığı için.
    Gerçi bununla ilgili de ayet vardır ama okumak istersen Termoklin vb. kavramlar da var.

Tüm tartışmaların da temelinde aynı yaklaşım var.

Örneğin bilgisiz "sözde atesit" de şöyle sorar:
    Madem Tanrı her şeye kadir, kendi kaldıramayacağı ağırlıkta bir nesne yaratabilir mi?
    Ayde bakalım. 6 yaş seviyesindeki bu paradoks senin Tanrı/Allah inancını zedeler mi...?

Fizik kuralları henüz her şeyi açıklayamıyor olabilir. Atom altı fizik kavramı da buna ispat sayılabilir.
    Klasik fizikle, hatta insanlığın güncel bilgi birikimi ile açıklanamayan şeyler de hep metafiziğin alanı olmuş.
    Metafizik öğretiler de ya bu gri alanlara veya güncel bilimin nüfus edemediği topluluklara hitap eder.

Metafizik ise bu alanlarda mevcut soruları, hiçbir ispatlanabilir veriye dayanmadan cevaplama iddiasındadır.
    Yani soruyu sorar...
    Örneğin:
    -Peki büyük patlama varsa, onun öncesinde ne vardı?
    -Madem canlılar hücrelerden oluşuyor ilk hücre nasıl üredi...
    -Madem evrim teorisi doğru, aradaki nesiller nerede?
    -Madem insanlık şundan geldi, hala yaşayan şunlar neden insan olmuyor?

Hiç birine de ispatlanabilir ve hatta tek bir veriye dayalı cevabı yoktur.
    Tek cevap "Allah öyle yarattığı için..."

Ataları ateşe, güneşe, aya tapmış, daha düne kadar(bir kısmı hâlâ) dünyanın düz olduğunu düşünen,
    ancak bilimin zamanla açıklanamayan şeylere cevap bulduğuna ve bulacağını inanmış insanları da,
    yukarıdaki basit sorunun senin imanını zedelemeyeceği gibi, bilime inanan insanların da inancını zedelemez.

Kısır tartışmalar bunlar. Başkalarının inançlarında gedik açmaya, bu yolla kafa bulandırmaya dayalı çabalar.
    İman edene etkisi olmadığı, bilime inanana da etkisi, zerre de yararı yok. Kısır tartışmalar.
    Arkadaşım topa bodozlama girmişsin..sakin ol şampiyon...sordun cevap verdim..benim dediğimden ne farklı konuşmuşsun ki...

Emlak suyun yüzeyinin donmasını MAĞMAYA YAKINLIĞA bağlamıştı..Bu doğru mu? yanlış...

Suyun tüm maddelere ters olarak davranması ilginç bir fizik kanunu değil mi...Bunu ben müslüman olarak HİKMETE alayın akışını bozan yaratıcıya bağlarım...

Ne kadar az yazarsan o kadar çok yazmış olursun...

bak hala...lem tartışma okyanustaki suyu örnek gösterdin.

bende başta enrtopi yasalarını saydım + çekirdeğe daha yakın olması nedeni... yok dedin. bunlar tamamen ilahi kanun dedin.

sonra geçtin köydeki dereye...

koskoca forum şahit.

açarım getiririm bakk daha cevap vermeyeceğimi git entropi yasasını öğren gel diye kaç kere dedim.

............

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    ne oldu.. abkoş..

dilinmi yutuverdin

seni burada kaç defa ezdim.. kaç kere yalanını yakaladım.

bırak bu işleri.. kumda oyna.

KOç dediklerim tamamen doğru...Atesitlik-kafirlik ne ise onu yaşamış birisiyim...Sonra rasyonel ve tamamen bilimsel yolla MÜSLÜMAN OLDUM...dediklerim doğru ama sana istediğn bilgiyi istediğin diye verecek değilim...

O malum forumlara bakarsan benim mantığımı görürsün..ve nıckımı anlarsın.

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    KOç dediklerim tamamen doğru...Atesitlik-kafirlik ne ise onu yaşamış birisiyim...Sonra rasyonel ve tamamen bilimsel yolla MÜSLÜMAN OLDUM...dediklerim doğru ama sana istediğn bilgiyi istediğin diye verecek değilim...

O malum forumlara bakarsan benim mantığımı görürsün..ve nıckımı anlarsın.
    forumlar ne nick lütfen... !!

kıvırmanın manası yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    bak hala...lem tartışma okyanustaki suyu örnek gösterdin.

bende başta enrtopi yasalarını saydım + çekirdeğe daha yakın olması nedeni... yok dedin. bunlar tamamen ilahi kanun dedin.

sonra geçtin köydeki dereye...

koskoca forum şahit.
    Forumdaşız yeme beni...

Mağmaya yakın diye yüzeyden donuyor olayı...Sonra sana ekvator ve yüzey mesafesini yazmıştım.6666 km.

bir de çürümüş etten kurtcuk çıkmasını ,yoktan canlı çıkıyor demiştin..Tüm dünya alem şahit.....Önceki mesajlara bak görürsün..

Çakal ,cin olmadan adam çarpmaya başlamış..Başkan klasik adam gibi görme ..Oyun teorsi,ters psikoloji ne istersen var...

forum isimleri ve nick abkaaa !!!

8.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Arkadaşım topa bodozlama girmişsin..sakin ol şampiyon...sordun cevap verdim..benim dediğimden ne farklı konuşmuşsun ki...

Emlak suyun yüzeyinin donmasını MAĞMAYA YAKINLIĞA bağlamıştı..Bu doğru mu? yanlış...

Suyun tüm maddelere ters olarak davranması ilginç bir fizik kanunu değil mi...Bunu ben müslüman olarak HİKMETE alayın akışını bozan yaratıcıya bağlarım...

Ne kadar az yazarsan o kadar çok yazmış olursun...
    İşte sıkıntı burada. EMLAK bu konunun otoritesi de değil, bilim adamı da değil.
    İçki vb. konusunda da olduğu gibi, muğlak alanlar üzerinden tartışma çabası sonuç vermez.

İlle de tebliğ edeceğim, bu benim dinimin şartı diyorsan, naçizane önerim;
    Önce:
    Camiye teşkilata görünmek için gelenlerden,
    Peygamber tevazu emrettiği halde, aç toplumun gözüne şatafat sokan süslümanlardan,
    İhale peşinde koşanlardan,
    Sınav soruları, mülakatlar vb. ile affı olmayan kul hakkına girenlerden,
    Kıblesi tek bir siyasi figür, parti olmuşlardan başla.

Sonra da diyorsun ki mıknatıs gibi çekiyorum. Çekersin tabi abi,
    "Müslüman mahallesinde salyangoz satmak!" diye bir deyiş var hatırladın mı?

Müslümanlığın toplum gözündeki itibarını önemsiyorsan önce yukarıdakilerden başlamanı öneririm.
    İşin zor ve uzun. Allah kolaylık versin.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Sayfa 928/998 İlkİlk ... 428828878918926927928929930938978 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •