Sayfa 934/998 İlkİlk ... 434834884924932933934935936944984 ... SonSon
Arama sonucu : 7979 madde; 7,465 - 7,472 arası.

Konu: Viop LIX

Borsayı 8 kişilik bir masa olarak düşünün.!!!
    Bu masanın kendi içinde bir hiyerarşisi var.!!!
    Tümdünyada bu hiyerarşi şöyle işler:

1. siyasi erk sahipleri.!!!
    2. siyasi erk sahipleriyle yakın iliskidekiler.!!!
    3. borsaya kote şirket sahipleri.!!!!
    4. güçlü sermaye sahipleri.!!!
    5. bağlantıları güçlü borsacilar.!!!
    6. iyi borsacilar.!!!
    7. kötü borsacilar.!!!

8. borsada 'taksici' ya da 'berber' olarak tanimlanan, profesyonel olmayan küçük yatirimcilar.!!!

8 numara ise, doğal kaybedendir. matriks ekranına bakarken tansiyonu düşer genelde. 1-2-3-4 ise doğal kazanandır. çünkü grafiğe bakmaz, grafiği çizerler.

bu cografyada krizler, siyasi kararlar hatta darbeler bir gecede ortaya çıkabilir.!!!
    tüm emeginizi hiçbir hatanız olmamasina rağmen tamamen rassal sebeplerle sizden alabilir.!!!
    KALdıraçlar.!!
    bu yüzden var.!!!

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Geçenlerde biri yazmıştı:Yıllarca borsadayım ama kazanamadım.Çünkü güvendiğim ekonomistler sayesinde en dipten sattım ve en tepeden aldım,diye..

Ekonomistler(ülkenin yarısı işletme-ekonomist vs.) borsada kazanamaz.Çünkü onlara göre KREDİ NOTUMUZ YATIRIM YAPILABİLİR olunca en güvenilir zamandır.2013 mayıs...Oysaki en zirvedir.

2008 krizinde NTVDE yuvarlak masada 6 tane en kral ekonomist ve ülkenin en meşhur port. yön. toplanmış:BU SEFER FARKLI..diyorlardı..kimseye mal aldırmadılar..

Pek çok aracı kurumla çalıştım .TEORİĞİ EZBERLEMŞLER.ama VİOBDA 90 günde erirlerdi.

Bu forumda ZDX vardı..sürekli benim lisansım var bu işin eğitimini aldım diyordu.Borsa 11.000 deyken RALLİ 5 DOLAR diyordu.Bununla çok tartıştım..Son 2 ay ortalarda yok.

BORSA-VİOB: muhakeme-analiz-tecrübe ve oyun teorisidir.GERKSİZ BİLGİLER SİZİ YORAR HATTA YANILTIR.

ADİOS

Son düzenleme : ABKA; 13-10-2024 saat: 11:04.

Kur politikası ihracatçıyı zorluyor

Karton ambalaj firması Duran Doğan Packaging Genel Müdürü ve Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alican Duran Bloomberg HT’ye kur politikasının ihracatçıyı zorladığını ifade etti, “İhracatçıya can suyu lazım” dedi.

12 Ekim 2024 Cumartesi,

https://m.bloomberght.com/kur-politi...rluyor-2362227

Çöküş dönemi.!!!!

Kaos Crash tüm hızıyla otobanda.!!!

2009 yılında 200 lira ile 14 kilo et, 41 kilo tavuk, 160 litre süt, 31 kilo beyaz peynir, 4,83 gram altın, 92,5 litre mazot ve 500 ekmek alabilirken.!!!!
    Bu gün.!!!

En büyük banknot 200 TL ye.!!!
    3 ün 1 alınıyor.!!!

Bak ögren.!!!

Talibancı.!!
    Senin matematik hocanı.!!

Crashın ne olduğunu.!!
    Nereden nereye.!!!

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

4.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Geçenlerde biri yazmıştı:Yıllarca borsadayım ama kazanamadım.Çünkü güvendiğim ekonomistler sayesinde en dipten sattım ve en tepeden aldım,diye..

Ekonomistler(ülkenin yarısı işletme-ekonomist vs.) borsada kazanamaz.Çünkü onlara göre KREDİ NOTUMUZ YATIRIM YAPILABİLİR olunca en güvenilir zamandır.2013 mayıs...Oysaki en zirvedir.

2008 krizinde NTVDE yuvarlak masada 6 tane en kral ekonomist ve ülkenin en meşhur port. yön. toplanmış:BU SEFER FARKLI..diyorlardı..kimseye mal aldırmadılar..

Pek çok aracı kurumla çalıştım .TEORİĞİ EZBERLEMŞLER.ama VİOBDA 90 günde erirlerdi.

Bu forumda ZDX vardı..sürekli benim lisansım var bu işin eğitimini aldım diyordu.Borsa 11.000 deyken RALLİ 5 DOLAR diyordu.Bununla çok tartıştım..Son 2 ay ortalarda yok.

BORSA-VİOB: muhakeme-analiz-tecrübe ve oyun teorisidir.GERKSİZ BİLGİLER SİZİ YORAR HATTA YANILTIR.

ADİOS

Ben yaptığımı yazdım. Şu an az bir malım var Türkiye'de. Portföyün %0.5'i gibi.Faizler düşmeye başlasın yine gelir, malımızı alırız. ABD borsalarında ve altında pozisyonlandım. Ben de ekonomistim ve lisanslarım var. Para yönetmek hele kendi paranı yönetmek çok farklı bir şey. Selamlar.
    Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.

5. Ekonomist dediğiniz arkadaşların çoğu çöptür. Ekonomist dediğiniz arkasında yatan neden ile konuşur. Yabancıların kakaladığı raporların tercümesini yapmaz. Ajdar da sanatçı Münir Nurettin Selçuk da, ekonomistler de böyle. TV'ye çıkan Ajdar tipi ekonomistlerden sakınınız...Vobelit'de yazan deniz hocayı takip ediniz, adam çok iyi, twitter da e507 var o da iyi. Ama piyasada çıkıp lak lak program pragram koşmuyorlar. Zaten koşsalar çalışacak zaman bulamazlar:
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...67#post6907567
    Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.

6. Her kuşu s2tik bir anayasanın ilk 4 maddesi kaldı. Ettikleri yeminlerin de ne kadar muteber olduğunu zaten biliyorduk da bir daha görmüş olduk. Allahtan ekonomi cacık da bunların kayigina kimse binmez. Yoksa ekonominin iyi olduğu bi zaman ortaya çıksalar bu millet basar geçerdi evete. İyi ki lightning memet var demekte varmış kaderde.

7. Bu arada kredi kartı limitini vergilendirmek (söylerken bile komik) teki amaç vergi toplamak değil. Kredi kartı limitlerini düşürtmek bence. Ayık olun gaza gelip sonra ben ne yaptım yaw demeyin

8.  Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Bu arada kredi kartı limitini vergilendirmek (söylerken bile komik) teki amaç vergi toplamak değil. Kredi kartı limitlerini düşürtmek bence. Ayık olun gaza gelip sonra ben ne yaptım yaw demeyin
    KK dan zaten 450 tl banka alıyor eskiden iade eriyorlardı şimdi oda yok
    3 aydır iade talep ediyorum banka kabul etmiyor
    tek seçecek karttaki taksitler bittiği gün kartı iptal etmek şubat 2025 e denk geliyor
    kuyruğu kaptırdığımız için banka rahat rahat yıllık aidat alıyor
    inü limit vergisi ne, yenimi çıktı ??

Sayfa 934/998 İlkİlk ... 434834884924932933934935936944984 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •