Sayfa 665/998 İlkİlk ... 165565615655663664665666667675715765 ... SonSon
Arama sonucu : 7982 madde; 5,313 - 5,320 arası.

Konu: DoLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ XXIV

1.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Şimşek: Zamanında deprem sonrasında vergiler getirilmiş fakat bunlar deprem fonunda toplanmamış bütçeye aktarılmış
    Miş li geçmiş zaman, rivayet kime ait kim yapmış bilinmez, o kadar zaman geçmiştir ki bulunamaz da, bilinemez de, Dede Korkut masallarından....

At bütçeye ye, ham yap , tabii geçmişte oldu bunlar çok şükür şu anda her kuruş hakkıyla harcanıyor bence böyle...

Şu F35 lerin parası ne oldu onları geri alıp da aktarsak savunmaya iyi olmaz mı sadece bir fikir.
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

2.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Şimşek: Zamanında deprem sonrasında vergiler getirilmiş fakat bunlar deprem fonunda toplanmamış bütçeye aktarılmış
    Hatırladım. Ben söyledim diye öyle yapmışlardı.

( İzahı yoksa mizahı mı oluyordu ? )
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Miş li geçmiş zaman, rivayet kime ait kim yapmış bilinmez, o kadar zaman geçmiştir ki bulunamaz da, bilinemez de, Dede Korkut masallarından....

At bütçeye ye, ham yap , tabii geçmişte oldu bunlar çok şükür şu anda her kuruş hakkıyla harcanıyor bence böyle...

Şu F35 lerin parası ne oldu onları geri alıp da aktarsak savunmaya iyi olmaz mı sadece bir fikir.

Osmanlı zamanında da parasını ödediğimiz gemileri ve silahlarıda alamayıp, parasını da geri alamamışız.

Tarih tekrar etti sanırım.

Bir ara acil ihtiyaçtan aldığımız S 400 ü kullanmıyorsak satsak açaba kaç para eder, ihtiyacımızı karşılarmı?
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by balık Yazıyı Oku
    Osmanlı zamanında da parasını ödediğimiz gemileri ve silahlarıda alamayıp, parasını da geri alamamışız.

Tarih tekrar etti sanırım.

Bir ara acil ihtiyaçtan aldığımız S 400 ü kullanmıyorsak satsak açaba kaç para eder, ihtiyacımızı karşılarmı?
    satmak bizim elimizde değil ki, izin alsan bile zor..

5.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Şimşek : 2023/2024 yılında son yaşandığımız depreme 2.5 trilyon lira kaynak aktarmış olacağız

Şimşek : Milletimizin endişesi olmasın , bu gelirin 1 kuruşu bütçeye gelmeyecek savunma sanayiye gidecek . Biz zor bir coğrafyada yaşıyoruz , etrafımızda savaş var ve ülkemizin korumamız lazım
    Hayır yani hesapta olmayan EYT ye trilyonlarca lira bulabiliyorsunuz bütçeden, hiç hesapta olmayan depreme 3 yılda 2.5 trilyon lira bulunabiliyor. Madem savaş kapıda, İsrail saldıracak savunma sanayine de bir kaynak buluverin. Ne olacak yani.

Bu kredi kartı zımbırtısı da komisyon da ya kalkacak, ya da değişecek diye düşünüyorum. Ya tepkilere bakıp iptal ederler tümden, ya da meblağı düşürürler ama kademeli olarak tüm kartlara yansıtırlar. Yani kaçış olmaz.

O yüzden henüz adım atmadım Bakalım ne olacak.

6.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    satmak bizim elimizde değil ki, izin alsan bile zor..
    Aynen. Rusyanın izni olmadan 3.ülkelere satamayız. 1.3 milyar USD vermiştik ilk sisteme. İkinci de alınsaydı 2.5 olacaktı toplam.

7.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Aynen. Rusyanın izni olmadan 3.ülkelere satamayız. 1.3 milyar USD vermiştik ilk sisteme. İkinci de alınsaydı 2.5 olacaktı toplam.
    ileride teknoloji eskidi deyip S-500 de alırsak hiç şaşırmam..

8. 3. yılda deprem için 80 milyar USD bulan ülke için savunma sanayinde dev proje dediklerimizi finanse etmek için yıllık mevcuda ek 4-5 milyar USD ek kaynak yeter de artar. Hali hazırda bir modernizasyon, yeni mühimmat ve platform alımı için yıllık bir bütçemiz var. 2024 bütçesi bu kalem için 6-7 milyar USD arası olacak.

10-12 milyar USD tutmasını beklediğim F16 paketi, olursa eğer tabi, zaten FMS üzerinden uzun vadeli çok düşük faizli kredi ile alınacak. Yıllık 1.2-1.4 milyar USD tutar. Ha keza olursa Eurofighterlar da öyle.

Zira savunma sanayi ürünleri bugün öde yarın al hepsini değil. Bir projede seri üretime geçince teslimat yıllar alıyor. Tabi ödeme de öyle.

Yani sen bugün al savunma sanayi 50 milyar USD cash desen de değişen pek birşey olmaz. Hazır olmayan ürünü alamaz, yıllık üretim miktarı belli olan ürünü yine aynı sayıda alırsın.

Yani yangın yapacak bir şey yok. MSB bütçesini arttıracaksın, olmadı yedek odenek kullanacaksın. Bunlarda son dönem hesapsız çıkan masraflara bakınca devede kulak. Ama sen istiyor bütçeden çıkmasın. Olmaz öyle iş.

Sayfa 665/998 İlkİlk ... 165565615655663664665666667675715765 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •