Sayfa 274/641 İlkİlk ... 174224264272273274275276284324374 ... SonSon
Arama sonucu : 5123 madde; 2,185 - 2,192 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1.  Alıntı Originally Posted by logologo Yazıyı Oku
    kar= 3.494.837.000
    sermaye = 275.257.000

2022 hbk = 12,6966326 tl
    https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=TUPRS

Günaydın Dudu :D yapacam da koskoca banka halk bank sitesinde veri hatası var 2022/12 tuprs karını hisse başı karı 222.75 tl gösteriyor 12,69 NERE 222.75 NERE

https://analizim.halkyatirim.com.tr/...hisseKod=TUPRS

koskoca banka bu kadar hatalı veri olur mu? :D en kötü peerformans gösteren banka olmalarına şaşmamalı

fonları bu verilerle yönetmiyorlardır umarım
    ben bazen ziyaretlerimde bazı verilerde bazı ufak tefek hatalar görmekle beraber bu veride hata yok, sabah sabah afyonum patlamadan bir önceki döneme bakıp kaydırma yapmışım gene de veriler konusundas şüpheci olmak gerek
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Kulliyetli temettu lazim bana.
    Kedi mamasi fiyatlari ucuyor.
    Veteriner fiyatlari ucuyor.
    Sade bunlarla kalsa keske.
    Birisi patiyi yaralar, birisinin gozunde bir sey cikar, baska birisinin kronik dis eti iltihabi olur, kuru mama yiyemez v.s v.s
    %600 bedelsiz bizi kurtarır mı?

Adam başı 12 verdi.

6 daha verecek.

Tüpraş yaptiginda bir etkisi oldu mu? Olmadi mi?

Kendi namıma temettu dagitma haberini hiç vermeyip, bedelsize yuklenseydi show yapardi.

Ekim vadeliler kapanmadan borsada ekmek yok

3.  Alıntı Originally Posted by logologo Yazıyı Oku
    Muhafazakar Bir Değerleme Yöntemi Graham değerlermesi Denemesi
    Kurallar
    Güncel fiyat, son üç yılın ortalama kazançlarının 15 katından fazla olmamalıdır.

Mevcut fiyat, son bildirilen defter değerinin 1,5 katından fazla olmamalıdır. Ancak, 15'in altındaki bir F/K, buna karşılık gelen daha yüksek bir varlık çarpanını haklı çıkarabilir. Genel bir kural olarak, F/K NIN PD/DD değeri oranıyla çarpımının 22,5'i geçmemesidir. (Bu rakam, 15 kat kazanç ve 1,5 kat defter değerine karşılık gelir. Sadece 9 kat kazanç ve 2,5 kat defter değerine vb. 22,5 sonuç olacak şekilde farklı varyasyonlar düşünülebilir.)

İNA gibi değerleme yöntemlerinin aksine, Graham değerlemeye büyümeyi dahil etmez. Sadece defter değerine dayalı değerleme yöntemlerinin aksine, kazanç gücünü hesaba katar. Bu nedenle, Graham Sayısı defter değeri ve kazanç gücü değerlemesinin bir kombinasyonudur.

Graham sayısı bir hisse senedini değerlendirmenin aşırı muhafazakar bir yoludur. Negatif defter değerlerine sahip şirketlere uygulanamaz.

Önemli Noktalar
    Graham sayısı, bir yatırımcının belirli bir hisse senedi için ödemesi gereken en yüksek fiyatı belirlemek için kullanılan bir ölçüttür.
    Efsanevi değer yatırımcısı Benjamin Graham tarafından geliştirilmiştir.
    Bu rakama, şirketin hisse başına düşen kazancı ve defter değeri kullanılarak ulaşılır.
    Graham sayısı, 15 kattan fazla olmayan 'ideal' F/K oranını ve 1,5 kattan fazla olmayan PD/DD oranını temsil etmek için 22,5 faktörüyle normalleştirilir.

(F/K) oranının 15x'in üzerinde olmaması ve PD/DD oranının 1,5x'in üzerinde olmaması gerektiği inancını hesaba katmak için hesaplamaya dahil edilmiştir (bu nedenle, 15 x 1,5 = 22,5).

Benjamin Graham'a göre, cari fiyat son bildirilen defter değerinin 1 1/2 katından fazla olmamalıdır. Ancak, 15'in altındaki bir kazanç çarpanı, buna karşılık gelen daha yüksek bir varlık çarpanını haklı çıkarabilir. Genel bir kural olarak, çarpanın fiyat/defter değeri oranıyla çarpımı 22,5'i geçmemelidir.

(F/K) oranının 9x'in üzerinde olmaması ve PD/DD oranının 2,5x'in üzerinde olmaması gerektiği inancını hesaba katmak için hesaplamaya dahil edilmiştir (bu nedenle, 9 x 2,5 = 22,5).

Kaynak: https://www.investopedia.com/terms/g/graham-number.asp

Son 3 Yıllıklandırılmış Hisse Başı Kar

1-Yıllıklandırılmış Hisse Başı Kar: 129.27
    2-Yıllıklandırılmış Hisse Başı Kar: 142.32
    3-Yıllıklandırılmış Hisse Başı Kar: 139.80
    Ortalama = 137,13

Son 3 Hisse Başı Kar
    2023/12: 139.80
    2022/12: 79.02
    2021/12: 25.08
    Ortalama:81,3

Ana Ortaklığa Ait Özkaynaklar: 87.332.846.000
    Ödenmiş Sermaye 350.910.000
    Ana Ortaklığa Ait Özkaynaklar / Ödenmiş Sermaye= Mevcut Defter Değeri: 248,8753413

Kaynak:
    https://analizim.halkyatirim.com.tr/...hisseKod=FROTO
    https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=FROTO

Yıllıklandırılmış HBK ya göre:

Graham değeri: Karekök İçinde ( 22,5 * 129,27 * 248,8753413) = 850,807

Son 3 yılın Yıllıklandırılmış HBK nın ortalamasına göre:

Graham değeri: Karekök İçinde ( 22,5 * 137,13 * 248,8753413) = 876,291

Son 3 yılın HBK nın ortalamasına göre (fikir vermekle beraber dikkate almıyorum):

Graham değeri: Karekök İçinde ( 22,5 * 81,3 * 248,8753413) = 674,726

Üçünün Ortalaması : (850,807 + 876,291 + 674,726 ) = 800,608

SON DEĞERİ DİKKATE ALMAZSAK
    Yıllıklandırılmış son yılın hbk na göre : 850,807

Son 3 Yıllıklandırılmış HBK nın ortalamasına göre: 876,291

(850,807 + 876,291) / 2 = Ortalaması: 863,549

Sonuç
    Graham sayısı, şirketin HBK ve DEFTER DEĞERİNİ hesaba katarak bir hissenin temel değerini ölçer. Savunmacı bir yatırımcının bir hisse için ödemesi gereken fiyat aralığının üst sınırını temsil eder.

Acaba diyorum, temel analiz yapmaya değer ya da yabancı ağırlıklı kağıtlarda bu graham değeri Dolar BAZLI FİYAT TA CHECK İN YAPILARAK işleyen dipleri bulmak için işe yarar mı? Ford 3 kere 859,5 dan dönünce düşünmeden edemedim. Tamamen tesadüfte olabilir tabi... Ereğli ve Tuprs ta da deneyeceğim bakalım ne çıkacak :D

nOT: EREGL için ehh işte TUPRS özellikle Tuprs için pek gerçekçi sonuçlar çıkmadı DESEM ya da aracı kurumalrın verdiği hedef fiyatlara yakın çıkıyor desem daha doğru olur belki kat sayılar 22,5 değilde tarihsel medyana göre ayarlanabilir, yani tarihsel F/k medyan ve TARİHSEL PD/DD medyan şeklinde

örnek bir temel analiz hesaplaması değerleme denemesidir. İlgili mevzuat gereği asla yatırım tavsiyesi değildir.
    Temel analiz çalışması yapmaya çalışmışsınız ancak bu işin okulunu okumuş biri olarak sizi uyarmak istiyorum, temel analize göre kişiler yada analist kendine göre yöntemler geliştirebilir ancak burada önemli olan hisse senedini etkileyecek değişkenlerin doğru koralasyonla hesaba dahil edilmesi çok önemlidir. Sanayi şirketleri için pd/dd ve f/k göre analiz yapmanız sizi yanıltabilir aman dikkat diye sizi uyarmak istiyorum, burada bir analiz yapmak istiyorsaniz sanayi şirketleri için göz önünüze alınması gereken değişkenler bence favok,şirketin piyasa değeri, şirketin borçları ve şirketin satışları gibi degiskenler analize dahil edilmelidir buna göre bir kıyas yapılmalıdır sizin analizinizde ise tam tersine pd/dd ve f/k göre değerleme yapmaya çalışmışsınız ancak sanayi şirketleri için bu değişkenlere göre analiz sizi yanıltabilir.
    Not:bu işin okulunu okumuş biri bir dost olarak uyarmak istedim al sat tut yatırım tavsiyesi değildir.(tez konum temel analize göre şirket değerlemesi ve bunun Bist performansına etkisidir)

4.  Alıntı Originally Posted by Abram Yazıyı Oku
    Temel analiz çalışması yapmaya çalışmışsınız ancak bu işin okulunu okumuş biri olarak sizi uyarmak istiyorum, temel analize göre kişiler yada analist kendine göre yöntemler geliştirebilir ancak burada önemli olan hisse senedini etkileyecek değişkenlerin doğru koralasyonla hesaba dahil edilmesi çok önemlidir. Sanayi şirketleri için pd/dd ve f/k göre analiz yapmanız sizi yanıltabilir aman dikkat diye sizi uyarmak istiyorum, burada bir analiz yapmak istiyorsaniz sanayi şirketleri için göz önünüze alınması gereken değişkenler bence favok,şirketin piyasa değeri, şirketin borçları ve şirketin satışları gibi degiskenler analize dahil edilmelidir buna göre bir kıyas yapılmalıdır sizin analizinizde ise tam tersine pd/dd ve f/k göre değerleme yapmaya çalışmışsınız ancak sanayi şirketleri için bu değişkenlere göre analiz sizi yanıltabilir.
    Not:bu işin okulunu okumuş biri bir dost olarak uyarmak istedim al sat tut yatırım tavsiyesi değildir.(tez konum temel analize göre şirket değerlemesi ve bunun Bist performansına etkisidir)
    Tezinizi okuma fırsatımız var mı?
    Ve aynı tez unsurları içeriğini okumadığım için soruyorum Abd borsası için de düşünülebilir mi?
    Son soru:Abd de 2018 yılından bu yana endlasyon azaltma paketini nasıl değerlendiriyorsunuz?Bizim çevredeki finansçılar abd nin tekrar imalatı canlandıracağı kanaatinde.Ben bazı şeyleri gözden kaçırdıklarını düşünüyorum.
    Abd büyük pazar yazılım işini oraya da taşımayı düşünüyoruz.Başarabilirsek tabi…
    Onun için abd üzerine yoğunlaştım fikir olarak…
    Syg

5.  Alıntı Originally Posted by uzunvade87 Yazıyı Oku
    Tezinizi okuma fırsatımız var mı?
    Ve aynı tez unsurları içeriğini okumadığım için soruyorum Abd borsası için de düşünülebilir mi?
    Son soru:Abd de 2018 yılından bu yana endlasyon azaltma paketini nasıl değerlendiriyorsunuz?Bizim çevredeki finansçılar abd nin tekrar imalatı canlandıracağı kanaatinde.Ben bazı şeyleri gözden kaçırdıklarını düşünüyorum.
    Abd büyük pazar yazılım işini oraya da taşımayı düşünüyoruz.Başarabilirsek tabi…
    Onun için abd üzerine yoğunlaştım fikir olarak…
    Syg
    Finans döngülerden ibarettir bu dönem ABD için de bir faiz indirim döngüsü dolayısıyla ondan dolayı ABD canlanacağından bahsetmiş olabilirler . Abd borsa yatırımı düşünüyorsanız hisse bazlı dan ziyade etf yatırımları daha sağlıklı olabilir birkaç tane meşhur etf var zaten bunların son 50 yıllık dolar bazlı getirileri oldukça cazip bunlar nasdaq yada Dow Jones etf mevcutki bu piyasaya yatırım düşünüyorsanız (ABD)en az 10 yıl ve üzeri yatırım düşünmek gerekebilir uzun vadeli yatırım bunlar kısa vade için düşünülecek yatırımlar değil bence ,onun dışında yazılım işini ABD taşımaktan bahsetmişsiniz ancak o konu beni aşar yani şirketiniz ABD rekabet edebilecekse düşünülebilir ama o konuyu bilemem açıkçası..Elimden geldiğince yanıtlamaya çalışsamda finans piyasası ne getireceği her zaman belli olmuyor hayırlısı..

6. Bugün tadı yohh

7. Bugün Yarın Daima

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Aklimizi alacak...
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 274/641 İlkİlk ... 174224264272273274275276284324374 ... SonSon

Yer İmleri