Originally Posted by
sadeceizleyen
öne çıkaralım...arkada kalmasın...
Elliott Dalga Teorisi nezdinde vaziyet aşağı yukarı netleşmiştir.
--
Dalga Teorisi, önümüzdeki 4-5 seneyi içine alacak bir boğa piyasasını işaret ederek zaten en büyük işi yapmıştı. Detaylı piyasa izlemeyip uzun vadeli yatırım yapanlar için bu bilginin ötesi gereksizdir.
--
Yeni trendin adı duvara doğru giden boğadır. 22 Temmuz 70426 dip seviyesi büyük olasılıkla başlangıç noktasıdır. Her ne kadar 2013-2016 üçgeni kırılmamış olsa da, son birkaç haftadır devam eden çıkışın hacimli olması trendin başladığını ve üçgenin kırılacağını gösteriyor.
--
Bu son anatrendi kaçırmayı tahammülü imkansız bir azap olarak değerlendirenler kulağınızı açın ve iyi dinleyin...
2 ay sonra yapılacak referandumla bu trendi ilişkilendirmeyin. Borsa referandumu bekler, filanca sonuç çıkarsa düşer, bilmemne olur tarzında yorumlara kulağınızı tıkayın.
Üçgen kırıldığında borsa hızla 92000 dolaylarına gidebilir. Ve bu gidiş referandumdan önce de olabilir.
--
Başkanlık sistemi bana göre enternasyonal bir projedir. Suriye ve Kıbrıs da aynı projenin parçasıdır. Ne yazık ki engellenmesi mümkün değil. HDP tabanının da evet diyeceğini düşünüyorum. Zaten başları sıkışırsa B planı devreye girer. Nedir o ? Reyleri kimin verdiği değil, kimin saydığı önemlidir.
--
Dow Jones'da yılın ikinci çeyreğinde 21000'lerden sert bir düzeltme geleceğini tahmin ediyorum. Dolayısıyla üçgen kırılıp 90000'ler aşılsa dahi bu düşüş bize de tesir edeceğinden, trende katılmakta gecikenlere son bir abonelik fırsatı verecektir.
--
4-5 yılda 130-140 bin puanlık bir yükselişten bahsediyoruz. Bunun büyük kısmı bana göre üç beş aya sıkışacak. Bu sihirli ayların zamanlamasını bilmediğimiz için trendin müritleri olarak senetlerin üzerinde oturmak ve al-sattan kaçınmak en doğrusudur. Spekülatif bir tahmin olarak yolun büyük kısmının Eylül 2017-Mart 2018 arası alınacağını sanıyorum.
Trende inanmayan ve işlerin büsbütün sarpasaracağını düşünen arkadaşlara da saygı duymakla beraber, EWP'nin kendilerine uyarı mahiyetinde parmak salladığını bilmelerini isterim.
--
Yer İmleri