Sayfa 288/398 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338388 ... SonSon
Arama sonucu : 3182 madde; 2,297 - 2,304 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

1. Dünyadaki tüm profesyoneller UST10Y getirisini takip eder ve 2 yıllıklarınki ile aradaki spreadi not eder. ABD borsalarının pahalı olup olmadığını anlamak için herkesin kabul ettiği en önemli gösterge 10 yıllıkların getirisidir. Eğer hesap "borsa pahalı" olarak çıkarsa ABD borsaları yeniden değerlemeye tabi tutulur ve aşağı yönde fair value revize edilir. ABD borsası paldır küldür aşağı inerse, pahalı olmayan borsalar bile bundan etkilenip düşecektir çünkü orası lokomotif.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Demir Cevheri 140 dan 104 e düşmüş, dolayısıyla hisse fiyatına da yansımış görünüyor!

3. FED'in faiz indirimi bile belirgin bir kararsızlıkla gerçekleşti.
    Piyasa oyuncuları ve piyasa yapıcıları arasındaki o birbirini tetikleyen etkileşim mekanizmasının tarihe geçecek bir örneğini daha görebiliriz 2025'de.

Hem piyasa katılımcıları hem de piyasa yapıcıları aynı veri setine bakarak bir kanaat oluşturuyor. Sonra katılımcılar finans piyasalarında pozisyon alarak geleceğe dair hatalı veya doğru olan o kanaatlerini gerçek hayatın içine sokmuş oluyor, geleceği satın alırken onu da etkilemeye başlama denebilir. Piyasa katılımcıları aldıkları pozisyona bağlı olarak piyasa yapıcılara ve politikacılara baskı yapmaya başlıyor. Veri setinin müsade ettiği ölçüde para politikaları değiştiriliyor ve piyasaya paralel politikalar izlenmeye başlanıyor.

Tüm bunlar, kafalarda oluşturulan gelecek kurgusuna dayalı bir fiyatlamaya neden olurken işlerin aslında öyle olmadığı yönünde deliller arttıkça gerilim yükseliyor, son aşamada piyasa fiyatları ya da izlenen para politikası U dönüşü yaparak gerçeğe dönüş sürecini başlatıyor. Tüm bunlar olurken AB ve Çin ekonomilerinde daralma gibi işaretler için ise inkar yolu seçiliyor.

4. Kuvantum fiziği kuralları geçerli borsada, durum bunu gösteriyor. Katılım unsurlarının birbirlerini etkilemesine ek olarak gözlem ortamının şartları da etkileşim üzerinde rol oynuyor. Bu iş çok zorlaştı artık çünkü işin içindeki faktörler aşırı çoğaldı. Elimizde 3 bilinmeyenli tek bir denklem var ve teorik olarak bu denklemin çözümü imkansız. Ekstra 2 bilinmeyen tahmin ile yerine konabilir, eğer tahmin çıkarsa, ki olasılığı yüksektir, elimizde patlar.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku

Teknik ve temel analizi yatırımcı psikolojisiyle karşılaştırmak yerine psikolojiyi besleyen unsurlar olarak görmek lazım. Tamamen bilimsel temelde bir yatırım anlayışı inşa edip sonrasında devamlı güncellemeler ve adaptasyonlarla onu canlı tutmak lazım, naçizane görüşüm.
     Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Hem piyasa katılımcıları hem de piyasa yapıcıları aynı veri setine bakarak bir kanaat oluşturuyor. Sonra katılımcılar finans piyasalarında pozisyon alarak geleceğe dair hatalı veya doğru olan o kanaatlerini gerçek hayatın içine sokmuş oluyor, geleceği satın alırken onu da etkilemeye başlama denebilir.
    ...
    Sayın yelpaze; naçizane görüşüm olarak belirttiğiniz yöntem; bence; büyük bilgi birikimi ve tecrübe ile edinilmiş bir yaklaşım.

Müsait olduğunuzda; genel hatlarıyla; bu konuyu biraz daha açabilir misiniz?
    Teşekkürler.

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Kuvantum fiziği kuralları geçerli borsada, durum bunu gösteriyor. Katılım unsurlarının birbirlerini etkilemesine ek olarak gözlem ortamının şartları da etkileşim üzerinde rol oynuyor. Bu iş çok zorlaştı artık çünkü işin içindeki faktörler aşırı çoğaldı. Elimizde 3 bilinmeyenli tek bir denklem var ve teorik olarak bu denklemin çözümü imkansız. Ekstra 2 bilinmeyen tahmin ile yerine konabilir, eğer tahmin çıkarsa, ki olasılığı yüksektir, elimizde patlar.
    4 Ekim 2024 günü YKBNK aldım (ort. maliyet 25.70, portföyün %100 ü). 30.4.2025 vadeli Forward dolar alım (43 TL) sözleşmesi ile tüm TL portföyüm hedge'lenmiştir.

Şimdi yapı kredi alıp sürekli olarak ereğli sayfasında yazmak ne oluyor anlayamadım. Neden Yapı kredi sayfasında detaylı hisse hakkında yazmıyorsunuz da burada yazıyorsunuz?????

7. Bu Cuma ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi çok önemli. BİST üzerinde de etkisi olacaktır bunun. Eğer veri yüksek gelirse istihdam ve büyümede sorun olmadığı belli olur ama faiz indirimleri mevzusunda FED'in eli sıkışır ve bu da 10 yıllıkların getirisini yukarı itekler, borsa pahalı hale gelir. Düşük gelirse büyüme zora giriyor mesajı çıkar, FED'in eli kolaylaşır, faiz indirimleri tekrar tam gaz gündeme gelir, 10 yıllıkların getirisi düşer. Her 2 senaryo için teori böyle ama bu verinin borsaya yansıması ille de böyle olacak diyemiyoruz çünkü yatırımcıların hangi faktörü ön plana çıkaracağını bilemiyoruz. Öncelik hangisinde, büyümede mi yoksa faiz indiriminde mi?

8.  Alıntı Originally Posted by kalus Yazıyı Oku
    Şimdi yapı kredi alıp sürekli olarak ereğli sayfasında yazmak ne oluyor anlayamadım. Neden Yapı kredi sayfasında detaylı hisse hakkında yazmıyorsunuz da burada yazıyorsunuz?????
    Nolur müsaade et de bu forumda yazayım abi ya. Tabii sen yazma dersen yazmam.

Bu kağıt her daim benim takibimdedir. Buradaki değerli katılımcıların yorum ve beklentilerini öğrenmem icap ediyor.

Sayfa 288/398 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338388 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •