Gecen seneki sirket 2024 sene sonu icin yaptigimiz tahminler ve şuana kadar gerceklesenlerle tüm yatirimcilarin yüzleşmesi ve şapkayı önüne koyup bir değerlendirme yapması gerektiği kanaatindeyim.
Ben de sirket bilancolarindaki guzel beklentilere istinaden 37/41 araliginda bir dip oluşumu beklentisiyle tekrardan giriş yapmistim ama simdilik yanıldık.Cunku finansal sonuclarina yansiyan enf muh.ve finansal giderlerindeki olumsuzluklarin etkisinin bu kadar olumsuz olacagini hesap edemedik ve özellikle bekledigimiz güçlü kârları sirket şuana kadar bilancolarina yansitamadi.(Piyasadaki çoğu sirket bilancosundan daha iyi görünür bir bilanço açıklamasına rağmen)
Gecen sene forumda şirketin 2024 yıl sonu için ciro net kâr tahminleri havada uçuşuyordu hatırlarsanız.Ciro 4 milyar Net kâr 2milyardan başlıyordu
Kendi adıma sirket 2.5/3 milyar ciro 1-1.5 milyar net kâr getirebilirse öpüp başıma koyacağımi paylastim bircokkez ama gelinen noktada ilk 2 ceyrek toplam kârımiz sadece 35 milyon olduBizim en kotu 1 milyar kâr beklentimiz bile bu sene için hayal oldu görünüyor.Her ne kadar enf muh geçici bir süreçte olsa önemli olan faaliyet kârındaki artışın devam ediyor olması da olsa bunlar uzun vade icin çok değerli ancak kısa/orta vadede sirket beklenen kârı üretemezse doğal olarak baskılanip satış yiyebilir ve piyasa hem yukarı hem asagi yönlü fiyat hareketlerinde bunu abartarak gerceklestirebilmektedir.
Şahsım adına 3.ceyrek sonuclarini gördükten sonra artık bir karar vermeyi düşünüyorum tamam mı devam mı?
Hayirli bereketli kazançlar..
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Yer İmleri