Sayfa 307/656 İlkİlk ... 207257297305306307308309317357407 ... SonSon
Arama sonucu : 5246 madde; 2,449 - 2,456 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

Bazı Ürünlerin İthalatında Ek Mali Yükümlülük Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, AB ve Türkiye'nin üçüncü ülkelerle imzaladığı serbest ticaret anlaşmaları kapsamında düşük oranlı gümrük vergileri uygulanıyor.

Türkiye'nin tercihli ticaret anlaşması bulunmadığı ülkelerden AB üzerinden Gümrük Birliği kapsamında Serbest Dolaşım Belgesi (A.TR) ile ülkeye düşük gümrük tarifeleri ile ihracat yapıldığı tespit edildi.

Türkiye aleyhine ortaya çıkan haksız tarife farklılığının giderilmesi amacıyla Meksika ve Güney Afrika Cumhuriyeti menşeli muhtelif binek otomobillerine yönelik yüzde 10'luk ek mali yükümlülük uygulaması, ilgili ülkelerin yanı sıra Vietnam, Japonya ve Kanada menşeli olarak A.TR Dolaşım Belgesi eşliğinde AB üzerinden ithalatı yapılacak konvansiyonel, hibrit ve elektrikli binek otomobillerinde de tatbik edilecek.

Bahse konu uygulamanın ürün ve ülke bazında genişletilmesi nedeniyle karar, 30 gün sonra yürürlüğe girecek.

Karar hükümleri, Ticaret Bakanı tarafından yürütülecek.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Aklimizi alacak aklimizi..
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Aklimizi alacak aklimizi..
    Donumuzu soymasın da;)

4.  Alıntı Originally Posted by gürselbb Yazıyı Oku
    bu arada Serkalgo yok
    o zaman froto dan bir şey olmaz))))
    biz girmeyelim....
    Osman ım da küsmüş bize herhalde....canı sağolsun
    Serkalgo nun olmaması iyi değil.. o da mı İtalya da...
    Yok abi, niye küseyim sana. Mesaj yazdım ya sana geçende. 5 Kasım'ı bekliyorum heyecanla bilanço nasıl gelecek diye.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by uzunvade87 Yazıyı Oku
    Donumuzu soymasın da;)
    Benimkiler Ciftkaplan uciz da degil
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Benimkiler Ciftkaplan uciz da degil
    Onu bunu boşver temettüleri nereye koycaz?
    Burda bir bağ falan mı alsam temettülerle yoksa.

7. ya geçen muahbebt ediyoruz işte çinliler geliyor gümrük birliği vergi avantajı falan derken biri dediki alman arabalarına yüzde bilmem kaç biz vergi koyuyoruz e adamlarda trden ab ye giden arabalara koyar vergiyi falan dedi ki gayet mantıuklı gümrük birliği serbest tişcaret antlaşmaları vs bu konuda yeterli bilgim olmadığı için cevap veremedim trden ab pazarına gümrük birlişği avantajı ansıl olacak bu çinlilerin acaba? sonuçta biz ab den gelen tüm araçlara .... kadar vergi koyuyoruz ötvsi ayrı kdv si ayrı e adamlarda koyar geçer vergiyi ? çinlilerin bundan avantajı ne? gerçi bazı ülkeler süsbanse edip düşük vergilendirme yapıyorlarmış ab de özellikle şirket araçlarına ama çinlilerin gümrük birliğinden bir şekilde avantajı olması lazım gelir ama ne şiekilde
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    Haber doğruysa...
    Epey bir resesyon varmış avrupa'da

Haberin kaynagi neresi? Arattim bulamadim
    https://tim.org.tr/tr/ihracat-rakamlari

ekim 2024 il bazında sektör rakamları sekmesinden , kocaeli ve otomotiv i seçerek bakabilirsiniz

Sayfa 307/656 İlkİlk ... 207257297305306307308309317357407 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •