Sayfa 24/25 İlkİlk ... 1422232425 SonSon
Arama sonucu : 199 madde; 185 - 192 arası.

Konu: AKFYE - Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş.

Alıntı Originally Posted by koren Yazıyı Oku
    Önümüzdeki sene yatırımlarının nemalarını toplayacak. Bir de diğer enerji şirketlerinin kağıtları ile kıyaslayın. Mesela Bioen ile kıyaslayın.Bioen defter değeri 7.80TL kapanış 17.2TL. Bunun defteri değeri 29.85 borsada kapanış 18.510. Kasasında döviz de var. Kar da getirmiş. Sizce senet burada kalır mı? Bence yatırımlık kağıt. Düşünce toplanıp atılır. Bu kademeden sonra her düşüşü alım fırsatı olarak görüyorum.
    Evet, bencede yatırımlık, ama şerh koyalım, kurumsallık darbe yedi, bioene gelince, benim ordada pozisyonum var, o hissenin hikayesi ayrı, hikayesine inanan için bedava. Hikaye ne:çöp seçiyor, oradaki atıkları toplayıp satıyor, dünya da nüfus artışı daha çok çöp demek, yani daha çok iş. Çöpten atık, çöpten gaz, çöpten elektirik, sera. Ve devlet teşviki piyasa fiyatı kadar, onunla plastik ten yağ üretimi yatırım aşamasında+ karbon satışı, yani hikaye çok ama hepsi çöpten hikaye olduğu için iki yıldır yerinde sayıyor😊

defter değeri 0.62 den 0.73 çe çıktı. yani durduk yere yüzde 15 den fazla pirim yaptı. pirimi gören var mı? yok. Niye aradaki fark biz küçük ortaklar tarafından patrona bağışlandı. hepimiz cennetliğiz,zorda kalana yardım etmek sevaptır
    Son düzenleme : boran; 29-11-2024 saat: 12:12.

halka arz ederken hurda lara kadar değer biç, halktan alırken piyasa koşulları, faizler, cart curt. yaşasın spk

3,5 milyarlık borç, faizler yüksek iken şirkete yük olmasın, tamda merkez Bankası faizleri düşürecekken yük olsun. Sonra 30 milyarlık öz sermayeyi 15 milyardan hesapla patrona sat. 3,5 milyar için 15 milyarı çöp et. Yaşasin spk.

5. Diğer enerji kağıtlarına baktığımda defter değeri, karlılığı ve döviz açısından pozitif olduğu bir senet.Enjsa'ya bakıyorum. Defter değeri 59.45 TL şu an 62.45 Karlılık açısından bakıyorum akfye artıda diğeri ekside. Diğer enerji kağıtları ile kıyaslama yaptığımda önde çıkıyor. Bu da demektir ki. Bu saatten sonra düşüşleri alım fırsatı sayıp uzun vade beklemek.Vardın düşsün. O düştükçe biz daha çok senet alacağız demektir. Büyük şans. Her ay daha fazla Akfye alma,şansım oluyor. Bu senet artmasın diye dua ediyorum.

6. Şu an 18.430 %0.49 ekside. Alım için biraz daha beklenmeli. Klasik hareketi: biraz yükseltip sonra gömmek. Bu nedenle 18.450-500 aralığında verip - %1.5 seviyesinde yerine koymak.Benim planım bu.

7.  Alıntı Originally Posted by boran Yazıyı Oku
    defter değeri 0.62 den 0.73 çe çıktı. yani durduk yere yüzde 15 den fazla pirim yaptı. pirimi gören var mı? yok. Niye aradaki fark biz küçük ortaklar tarafından patrona bağışlandı. hepimiz cennetliğiz,zorda kalana yardım etmek sevaptır
    0.73 hesabı hatalı.Boyle bir hatanın olacağını onceki mesajımda yazmıştım

Alıntı Originally Posted by thinktt Yazıyı Oku
    Bu arada hisse senedi artarken bilanço gelmediği için pd/dd hesaplanırken pd yeni hisselerle ama defter değeri para girişini yasıtmayan en son bilançodaki dd'den hesaplanacağı için artması gerekenden daha çok artmış gibi olacak.
    sermaye arttırımı olmasaydı

bugunku pd
    1.016.031.947 * 18.48 = 18.876,270,380 olcaktı

dd dogal olarak 9. ay bilanco uzerinden hesaplanıyor
    ozkaynaklar = 30,325,228,000

pd/dd 0.6192 olacaktı

en son tahsisli sermaye arttırımı sonrası hisse sayısı arrtığı için bugunku pd

1.196.962.446*18.48 =22,119,866,002 oluyor

bunu 30,325,228,000'e bölünürse

pd/dd = .7294'e çıkmış gibi gözüküyor

AMA BU YANLIŞ

çünkü tahsisle sermaye artırımından sonra 3,150,000,000 TL şirketin kasasına para giriyor. Kasaya giren para aynı zamanlarda özkaydakları (defter değeri) o kadar arttırıyor

ozkaynaklara bu düzeltmeyi eklersek

30,325,228,000 + 3,150,000,000 = 33,475,228,000 rakamını elde ederiz

buna göre pd/dd yi hesaplarsak

22,119,866,002/33,475,228,000 = .6607 rakamına erişiriz.

evet sermaye artırımı pd/dd ky aleyhine arttı

ama pd/dd 0,62 'den 0.73'e çıkmıyor
    0.62'den 0.66'ya çıkıyor

ote yandan bu veriyi yanlış hesaplayan veri sağlayıcıları hatalı şekilde pd/dd'yi yıl sonu bilançosu Subat ayında gelene kadar 0.73 olarak göstermeye devam edecekler

Bu hesabı piyasada yapan sayısı çok az olacağı için o tarihe kadar ne yazık ki pddd 0.73 müs gibi fiyatlanacak.

8.  Alıntı Originally Posted by thinktt Yazıyı Oku

ote yandan bu veriyi yanlış hesaplayan veri sağlayıcıları hatalı şekilde pd/dd'yi yıl sonu bilançosu Subat ayında gelene kadar 0.73 olarak göstermeye devam edecekler

Bu hesabı piyasada yapan sayısı çok az olacağı için o tarihe kadar ne yazık ki pddd 0.73 müs gibi fiyatlanacak.
    DÜZELTME

ote yandan bu veriyi yanlış hesaplayan veri sağlayıcıları hatalı şekilde pd/dd'yi yıl sonu bilançosu Subat ayında gelene kadar 0.73'Ü HESAPLADIKLARI GİBİ HESAPLAMAYA devam edecekler

Bu hesabı piyasada yapan sayısı çok az olacağı için o tarihe kadar ne yazık ki pddd HATALI HESAPLAMA İLE 0.73 gibi HATALI ÇARPANLARLA fiyatlanacak.

Sayfa 24/25 İlkİlk ... 1422232425 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •