Sayfa 10/14 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon
Arama sonucu : 109 madde; 73 - 80 arası.

Konu: Palantir

Palantir Technologies Inc. (NASDAQ: PLTR) bugün Palantir Federal Bulut Hizmeti (PFCS) ve Palantir Federal Bulut Hizmeti - Destek Hizmetleri (PFCS-SS) için FedRAMP Yüksek Yetkilendirmesi aldığını duyurdu. Bu yetkilendirmeler Palantir'in AIP, Apollo, Foundry, Gotham, FedStart ve Mission Manager dahil olmak üzere tüm ürün tekliflerini ve programlarını kapsıyor ve bu nedenle Palantir'in ürün tekliflerinden herhangi birini ABD Hükümeti'ne FedRAMP Yüksek temel seviyesinde sunmasını sağlıyor.

FedRAMP, bulut teknolojileri ve federal kurumlar için güvenlik ve risk değerlendirmesine yönelik standart bir yaklaşım sağlayarak federal hükümet genelinde güvenli bulut hizmetlerinin benimsenmesini teşvik eden hükümet çapında bir programdır. Bu Yüksek yetkilendirme, Palantir'in önceki FedRAMP Orta ve DoD IL5 ve IL6 yetkilendirmelerine dayanmaktadır ve ABD hükümetinin Palantir'in bulut teklifindeki en hassas sınıflandırılmamış iş yüklerini işlemesine olanak tanır.

67 kırıldı ve 70 dolarda yeni bir direnç var gibi

enteresan bir yorum gördüm yahoo'da. eleman demiş ki büyük fonlar kısa zamanda büyük karlar elde etti. şu anda satmaları hemen ardından vergi vermelerine yol açar ve yıl sonuna kadar satmalarını beklemiyormuş bu yüzden. yeni yılda ise market cap endeks fonları için aşırı şişkin olacağı için yeniden dengelemeyle ilgili satışlar olabilir demiş.
    değişik bir bakış açısı, ne kadar haklı çıkacak bakalım. eğer doğru bir tahmin yapmışsa benim açımdan bir sıkıntı yok. benim de işime gelmiyor vergi.

kapanış sonrası 70 kırıldı (71.21$) ama bu hissede açılış öncesi ve kapanış sonralarının bir şey ifade etmediğini anladım çok büyük bir haber yoksa ve bariz şekilde geçilmediyse. yani 70 kırıldı demek için erken bence.

beklediğim gibi 70 direnci biraz çetin çıktı. biraz salıyor gibi oldu bugün ama 69 yeniden

6.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    enteresan bir yorum gördüm yahoo'da. eleman demiş ki büyük fonlar kısa zamanda büyük karlar elde etti. şu anda satmaları hemen ardından vergi vermelerine yol açar ve yıl sonuna kadar satmalarını beklemiyormuş bu yüzden. yeni yılda ise market cap endeks fonları için aşırı şişkin olacağı için yeniden dengelemeyle ilgili satışlar olabilir demiş.
    değişik bir bakış açısı, ne kadar haklı çıkacak bakalım. eğer doğru bir tahmin yapmışsa benim açımdan bir sıkıntı yok. benim de işime gelmiyor vergi.
    Selamlar. PLTR için bir kez daha tebrikler.
    NASDAQ için vergilendirmeye dair anlaşılır bir kaynak var mı bildiğiniz?
    "1 yıldan önce satılan hisseler için, elde edilen kazançların vergilerini ve kur farkı vergisini Türkiye'de ödüyoruz." gibi bir çıkarım yaptım mevcut kaynaklardan ama... Yine de net bir kaynak bulamadım.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Teşekkürler öncelikle. Ben bir yıldan fazla tutuyorum ve sattığım zaman %40 gelir vergisi ödemem gerekecek diye biliyorum (hepsini satarsam). 1 yıldan önce satılan bilgisini nerede buldunuz? Bankaların vergi rehberlerinde hemen hepsinde mevcut bistte işlem görmeyen hisseler için vergi durumu. Benim anlamadığım bir madde 2 yıldan fazla süre ile tutulan tam mükellef kurumlara ait hisse senedi satışından doğan kazancın vergiden istisnası durumu. Bütün kurumlar tam mükellef değil midir sonuçta?

8.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Teşekkürler öncelikle. Ben bir yıldan fazla tutuyorum ve sattığım zaman %40 gelir vergisi ödemem gerekecek diye biliyorum (hepsini satarsam). 1 yıldan önce satılan bilgisini nerede buldunuz? Bankaların vergi rehberlerinde hemen hepsinde mevcut bistte işlem görmeyen hisseler için vergi durumu. Benim anlamadığım bir madde 2 yıldan fazla süre ile tutulan tam mükellef kurumlara ait hisse senedi satışından doğan kazancın vergiden istisnası durumu. Bütün kurumlar tam mükellef değil midir sonuçta?
    Açıkçası milyon tane mevzuat kanun vb. okudum.
    Kafa çorba gibi oldu. "1 yıldan önce" bilgisi de yanlış olabilir.
    Ettiğimiz kâr(diğer gelirlerimizle birlikte) hangi vergi dilimine giriyorsa onu mu ödüyoruz özetle?
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Sayfa 10/14 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •