Sayfa 57/307 İlkİlk ... 747555657585967107157 ... SonSon
Arama sonucu : 2454 madde; 449 - 456 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Euro bu yüzden değersizleşti. Uzunca br süre Almanyaya yaradı bu durum ama artık ters tepiyor. Euronun hak ettiği seviye 1.05 dolar değil 1.75 dolar ama AB nin mevcut yapısı köstek oluyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. TH hocam, türkiye ve tüm dünyada hastalıkların baskılanmasını sağlayan şey kan basıncının düşük, nabzın yavaş olması yani ucuz petrol. Burada oluşacak bir şok hastanenin önünde kuyruk yapacak.

3.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    TH hocam, türkiye ve tüm dünyada hastalıkların baskılanmasını sağlayan şey kan basıncının düşük, nabzın yavaş olması yani ucuz petrol. Burada oluşacak bir şok hastanenin önünde kuyruk yapacak.
    Yalnız Trump açık çek verdi kayagazından petrol üretenlere, zaten bu yüzden de petrol fiyatları toparlayamıyor. ABD petrol üretimi rekor seviyede, dünya üretiminin %20 sine ulaştı. Kolay kolay bu trend değişmez.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4. Satranç, briç ve POKER. Bu oyunlar çok önemli ve öğrenilmelerş şart. Hepsi de zeka oyunudur. Satranç bana sıkıcı geliyor. Briçe bayılıyorum. Ama pokerin yeri ayrıdır. Borsa açısından bu üçü arasında en ideali pokerdir çünkü poker bir zeka / olasılıklar oyunu olduğu gibi çok önemli bir psikoloji boyutu da var. Pokeri sadece bir kumar olarak gören bilgisizdir cahildir. Çerez parasına zevk için oynadığımız kendi 5 kağıtı poker grubumda böyle çok adam var ve Pokeri kumardan ibaret sandıkları için hep tokatlanyorlar. Masama böyle adamların oturduğunu görmek bana zevk veriyor.

5. Adam para kaybettikten sonra abi şansım yoktu ondan kaybettim diyor. Ben de olur böyle şeyler, zamanı geldiğinde şansın döner diyorum. Bu şans nasıl bir şans ise hiç dönmüyor, diye sitem ediyor. Adam hala pokerin gerçek hüviyetini kavrayamamış, sadece şansa bağlı bir kumar olarak görüyor, böyle yaptığı sürece de tokatlanp duruyor. O da ne yapsın, kapasitesi bu kadar.

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Evet gayet yerinde argümanlar bunlar. 2008 kriz öncesi FED bilançosu 800 milyar dolar idi. 2022 başında 9 trilyon dolara kadar çıktı, şu anda da 6.9 trilyon dolarda. FED son 2 yılda 2.1 trilyon dolar para çekti piyasadan. Ama senin beklediğin krize biraz daha zaman var diyorum ben. Daha Ukraynadaki ve Gazzedeki savaşların bitmesini satın almadık. Carry Trade'in 2. versiyonu da henüz devreye girmedi. 2 gün önce bana ulaşan likidite raporunda sadece tek hisse ETF'lerine haftada 86 milyar dolarlık para girişinin olduğu ve bu rakamın tarihi rekora imza attığı yazıyordu. CCC reytingine sahip yani batığın 1 tık üstü şirketlerin tahvillerinin spreadleri tarihi taban seviyelerde. CCC'ler %9-9.5 yıllık faizden tahvil ihraç edebiliyor, öte yandan risksiz gösterge 10 yıllık devlet tahvili %4.3 getiriyor. ABD hane halkının elinde 20 trilyon dolara yakın net nakit pozisyonu var ve adamlar paraları nereye koyacaklarını şaşırmış durumda. Bu şartlar altında yakın vadede kriz çıkmaz diye düşünüyorum ben çünkü mevcut olumlu momentumun gücünü tüketmesi lazım ki rüzgar tersine dönsün, bu da bir sürece ihtiyaç duyuyor.
    Selam TH, Bu hane halkının elindeki nakit yükselişi nerden geliyor? Değirmenin suyu FED değil mi sistemde. FED in eski bastığı likiditenin momentumu mu devam eden , FED din daraltması daha etksini göstermedi mi? Yoksa başka bir dinamik mi var?

7.  Alıntı Originally Posted by ninel_dlv Yazıyı Oku
    Selam TH, Bu hane halkının elindeki nakit yükselişi nerden geliyor? Değirmenin suyu FED değil mi sistemde. FED in eski bastığı likiditenin momentumu mu devam eden , FED din daraltması daha etksini göstermedi mi? Yoksa başka bir dinamik mi var?
    Tek kelimeyle bunun cevabı menkul olan ve olmayan kıymetler de dahil *ekonomi" dir. Ülkenin geniş anlamda ekonomik performansı sonucu bu birikim ortaya çıktı.

8. Hane halkı borcunu ve yükümlülükleri de düştük mü?

Sayfa 57/307 İlkİlk ... 747555657585967107157 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •