Alıntı Originally Posted by mahamdi Yazıyı Oku
Dernek Kemerburgaz tesislerini 2052 ye kadar Sportif aş ye uzun seneler kiralıyor. yani 27 yıl yada 300 ay..ayda 8.6 milyon TL ye. Buda yaklaşık 2.6 milyar TL ediyor.
Dursun başkan büyük oynuyor.
Demek ki bu bedellide dernek nakit değil Ayni Sermaye koyacak. Tahmin etmiştim zaten. Sadece yöntemden emin değildim. Yukarıdaki komplo teorim de bu nedenle üretmiltim ama ikisi de ayni kapıya çıkıyor. . 15 milyar TL ye yakın net borcu olan derneğin bu devasa bedelliye 2.6 milyar TL nakit koyarak katılması zaten çok zordu. Demek ki dernek kira alacağına karşılık bedelliye katılıyor. Sonuç değişmiyor, bedellinin tüm yükü borsadaki yatırımcıların sırtına yüklemişler işte. Hesabı aynen dediğim gibi yapmış olmalılar. Toplam finansman ihtiyacını borsadakilere yıkma amacından hareket ederek bedelli oranını bulmuşlar. Sonuçta da spotun %60 ına tekabül eden devasa boyutta bir bedelli ortaya çıktı. Borsadaki GSRAY yatırımcıları kuzu gibi, ne dersen he diyorlar. Bunlara %400 bedelli az bile. Bir sonraki bedelli dilerim %1000 olur çünkü başka türlü bu kuzuların uyanacağı yok.