Sayfa 298/1005 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398798 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 2,377 - 2,384 arası.

Konu: Viop LXI

1. dayı cins olarak çok güzel seçim olmuş..madem viop ekmeğe küçüldü, 20 yıllık bahçeci olarak sana bir öneri..20 ağaçtan getirini en az 4 ile çarparsın..20 ağacın arasına 100 tane ataks tavık sal..hepici çatır çatır yımırtlar..gurk da olmazlar..içlerine 3 er 5 er mavi yımırtlayan tavuk da sal..rengarenk yımırtalar toplarsın..stres neyim olmaz tavıklarda..ibikleri bile kıpkırmızı olur..

Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Sansar çok fena, telef etmiştir yavrucakları
    Geçmiş olsun pisyedili abi

Bu sene bahçeye cennet hurması (bazı yerlerdr trabzon kurmasıda deniliyo) diktim. 1 ağaçtan ort. 300 kilo meyva çıkıyor dediler 20 ağaçtan 6 ton mahsül demek, kilosunu 50 taleden versek çarp 6binle 300bin gayme böl 12 aya çıktı bizim asgari ücret mayışı
    Ek gelir şart abi
    Tek maaşla geçinemiyoruz.

2.  Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    dayı cins olarak çok güzel seçim olmuş..madem viop ekmeğe küçüldü, 20 yıllık bahçeci olarak sana bir öneri..20 ağaçtan getirini en az 4 ile çarparsın..20 ağacın arasına 100 tane ataks tavık sal..hepici çatır çatır yımırtlar..gurk da olmazlar..içlerine 3 er 5 er mavi yımırtlayan tavuk da sal..rengarenk yımırtalar toplarsın..stres neyim olmaz tavıklarda..ibikleri bile kıpkırmızı olur..
    Süper fikir oldu bu, yannuz ataks tavık almam şu siyah renkli tavukları diyon onlar yımırtlamadı.
    bu sefer kahverengi olan iri iri olanlardan alayım bahçeyede saldık mı üfff, hem ağaçlar doğal gübre yer hemide bizim tavuklar gezen tavuk olur,belki nu sayede borsayıda bırakırız. Doğa ağaç yeşillik kuşlar çimenler böcekler tavuklar üfff bahçeyede 1 havuz, yanınada mangal semaver püfür püfür
    Hamdım Piştim Yandım

3. bahçede ciddiysen tavıktan daha mühim bişey diyecem sana..yine 4 ile çarpacaksın karını..en önemlisi hemide..

Süper fikir oldu bu, yannuz ataks tavık almam şu siyah renkli tavukları diyon onlar yımırtlamadı.
    bu sefer kahverengi olan iri iri olanlardan alayım bahçeyede saldık mı üfff, hem ağaçlar doğal gübre yer hemide bizim tavuklar gezen tavuk olur,belki nu sayede borsayıda bırakırız. Doğa ağaç yeşillik kuşlar çimenler böcekler tavuklar üfff bahçeyede 1 havuz, yanınada mangal semaver püfür püfür

4.  Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    bahçede ciddiysen tavıktan daha mühim bişey diyecem sana..yine 4 ile çarpacaksın karını..
    3 ağaç ceviz, 2 ağaç kiraz, 2 ağaç ayva, 3 ağaç elma, 1 ağaç ıhlamur, 3 ağaç nar, 1 ağaç fındık, 2 ağaç badem, 2 ağaç erik, 1 ağaç vişne, 1 ağaç incir, 1 ağaç iğde, 1 ağaç kaysı, 1 ağaç şeftali (bu 2 ağaçtı 1 i kurudu) , 1 ağaç zerdali, 1 ağaç kızılcık,
    20 ağaç cennet hurması(bunları yeni kasımda diktim)
    Hamdım Piştim Yandım

5. cennet hurma hariç diğerlerinin hepsini kes..
    cennet hurması çok iyi seçim..seçim önemli..bahçe zordur, maliyetlidir ve emek ister..ayrıca karşılığını alabilmen için ortalama 5-10 sene karşılıksız hizmet etmen gerekir..yetmiyor..yetiştirdiğin ürünü doğru fiyattan satman gerek..en önemli noktada burası..

3 ağaç ceviz, 2 ağaç kiraz, 2 ağaç ayva, 3 ağaç elma, 1 ağaç ıhlamur, 3 ağaç nar, 1 ağaç fındık, 2 ağaç badem, 2 ağaç erik, 1 ağaç vişne, 1 ağaç incir, 1 ağaç iğde, 1 ağaç kaysı, 1 ağaç şeftali (bu 2 ağaçtı 1 i kurudu) , 1 ağaç zerdali, 1 ağaç kızılcık,
    20 ağaç cennet hurması(bunları yeni kasımda diktim)

6. Onlar baya büyüdü meyva veriyo 5-6 yıllık
    Hamdım Piştim Yandım

7. şuan Türkiyede bahçenin kralı cennet hurması..ama taze satmayacaksın..kurutacaksın..cennet hurması olgunlaşmadan hemen önceleri yeşilden turuncuya doğru rengi değişir..o zaman toplanır ve kabukları soyulur..kaynar suda 1-2 dk. bekletilir..güneşsiz ortamda iplere dizip kurutacaksın..bu kısımı biraz zahmetli ama karşılığını fazlasıyla alırsın..şuan kg fiyatı kalitesine göre değişir ama ortalama 300-400 tl arası..yani 200 diğer cins ağaç bakacağına 20 tane hurman olsun..

Onlar baya büyüdü meyva veriyo 5-6 yıllık

8. Len ooolum bu memlekette üretim mi yapılır. Ben ceviz diktigimde kilosu 10 dolardı şimdi 5 dolar. O yüzden al sattan şaşmayın. Ama borsada değil

Sayfa 298/1005 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398798 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •