Originally Posted by
patience
Aileden Ferit Kora'nın 2,9 Milyon lotu borsaya kote etmesi tabi ki ben bunları satarım mesajı veriyor.
Hatırlanırsa daha önce bir aile ferdi mevcut yönetimide kötüleyerek ciddi miktarda satış yapmış ve Alkim'in ileri gidişini durdurmuş ve bugüne kadar o satış hisseyi baskı altına aldı.
Ben son durumu FMIZP de ALKA da yaşanmış hisseler üzerinde yapılan baskılara bağlıyorum.
İki belkide üç sene önce bir spek FMIZP de hisse toplamış ve hisseyi yukarı doğru hareketlendirmiş hisse 250 üstüne doğru çıkmıştı. Dereli ailesi borsaya kote olmayan hisselerinden sanırım yaklaşık 700.000 lotu borsada dolaşıma sokarak o speki darmadağın etti senet 100 tl altına indi ve halen senet 300 tl seviyesinde dolanıyor. Yani hissede tekrar hakimiyet kurdu.
ALKA'da ise bildiğiniz gibi bölünmeden önce hisse ALKİM' solladı ve 130 tl lere kadar çıktı. Dolaşımda olan senet sayısı düşük olduğundan ve aile bir önlem almadığından senet halen ALKİM'e göre bir tarfta tpoplanmış ve yüksek görünüyor.
ALKİM'de ise son çıkış 15 Kasımda oldu ve akşamında KAP'a 2,9 milyon lot'un dolaşıma sokulacağı haberi düşmesiyle birlikte denet tekrar 35 tl altına indirilmiş oldu.
Bu işlem ban göre;
Daha önce satış yapan aile bireyinin yüksek değerden satışını engellemek
Veya senet üzerinde aşırı volatileri engelleyerek bu senede yatırım yapanları uzun vadede temettü vs vererek ve senedi endeks seviyesi üzerinde tutmak.
Ben ALKA'da ciddi kar yaparak ALKİM'e yatırım yapmış biri olarak beklemediğim bir tablo ile karşılaştım. Normalde ALKA ile karşılştırılınca ALKİM'in bölünmüş değerinin en az 30 tl nin üstünde olması gerekir (bence)
Bir başka alternatif Ferit Kora'nın da hisse satışı yapmak gayesiyle bu işlemi yapması ihtimali ki bu pek olası değil senedin çıkmasını bekler ve daha küçük oaranlarla hisselerini borsaya kote ettirirdi. (FMİZP de olduğu gibi)
Şu anda kararsız kaldım ALKM'de uzun vadeli yatırımcı mı olayım yoksa en azından yarısından vazgeçeyim.
Bu yazdıklarım şirketin çok değerli bir şirket olduğunu değiştirmez ve herhangibir tavsiye taşımaz.
Yer İmleri