Sayfa 479/647 İlkİlk ... 379429469477478479480481489529579 ... SonSon
Arama sonucu : 5176 madde; 3,825 - 3,832 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1. piyasa değeri/satışlar dır Osman...
    FD/FAVÖK ile bakılır.
    satışlar payda da olduğu için yani bölende , rakamın küçük olması önemlidir.
    1 in altında ki değerler önemlidir.
    şimdi 2 şirket arasında kaldık diyelim.
    tablo ya bak.
    AGHOL VE AVHOL
    FD/FVÖK oranı endüşük AGHOL
    PD/S oranıda en düşük AGHOL
    AGHOL ü seçersin

2.  Alıntı Originally Posted by Abram Yazıyı Oku
    Sanayi şirketlerinde bu hesap sizi yaniltir. Aman dikkat. Analist yada yatirimci kendine göre hesaplamalar ve oranları belirleyebilir ancak burada belirlenen yaklaşim sanayi şirket değerlemesini doğru bir şekilde yapilmasinı sağlayacak şekilde olmalidir. Burada daha düzgün ve doğru bir yaklaşim yapmak istersek Pd/s bakabiliriz froto için son 10 yila baktiğimizda ortalama Pd/s 0.5 ve 1.5 arasinda civarlarindadir dolayisiyla şu anki Pd/s si 0.50 olduğuna göre ciro bazli potansiyel mevcut+ mevcut karlilik oraniyla hisse kaç senede kendini amorti ediyor ona bakarsak fd = piyasa değeri+borc , fd/favok =8 civari mevcut karlilikla bu ciroda ayni şekilde devam ederse ortalama 8 yilda amorti ediyor bu da sanayi şirketi için iyi bir oran sayilir( 10 un altinda bir rakam) f/ k ise çok daha önemsiz bir rasyodur ancak onada bakabiliriz f/ k da güzel . Yani bu 3 değişkenden en önemlisi fd/ favok tur sonda Pd/s . Bunlara göre asla yatirim tavsiyesiolmamakla birlikte şahsi olarak potansiyel görüyorum ancak ozkaynaga göre analizi hatali buluyorum,
    Not: al sat tut değildir şahsi görüşlerimdir.
    FD/FAVÖK ile PD/S
    PD/DD ile Özsermaye karlılığına bakılır.

dediklerin doğru.
    yalnız Özkaynak fiyat yada pd oranı da şaşmaz.
    ben analiz yapmadım yukarıda..
    bir rasyo örneği verdim.
    yani hiç bir şey bilmiyorsan aç Özkaynak artış oranını fiyatın geleceği yeri gör dedim..Gözü kapalı kağıt alma demek istedim..yada hisse 500 e düşecek diyenlere inanma anlamında.
    artı yukardaki değerleme pd/dd ye göre değil, özkaynaklara göre fiyat tespiti minvalinde idi..
    yani analiz yapmadım..

3.  Alıntı Originally Posted by gürselbb Yazıyı Oku

piyasa değeri/satışlar dır Osman...
    FD/FAVÖK ile bakılır.
    satışlar payda da olduğu için yani bölende , rakamın küçük olması önemlidir.
    1 in altında ki değerler önemlidir.
    şimdi 2 şirket arasında kaldık diyelim.
    tablo ya bak.
    AGHOL VE AVHOL
    FD/FVÖK oranı endüşük AGHOL
    PD/S oranıda en düşük AGHOL
    AGHOL ü seçersin
    Buradaki temel analiziniz daha doğru bir yaklaşim oldu bence ama holdingler finansal şirket olduklari için buradaki kiyaslamalarda Pd/dd ve f/k da bakilabilir ayrıca özsermaye neden önemsiz söyle açikliyayim. Bir şir ket düşünün özsermayesi çok düşük borçlu bir şirket Pd/dd 20 diyelim sizin analizinize göre bu şirket pahali çikar ancak şirket yüzde 50 kar marjiyla çalişiyorsa yani kar marjı çok iyi favok yaratiyorsa işte bu şirket ozsermaye düşük olsana ucuz demektir . Dolayisiyla bunu fd/ favok anlayabilirsiniz. Örnek veririsek özsermayesi 1 olan bir şirket düşünelim Pd ise 20 olsun sizin hesaba göre çok pahali. Piyasa değeri 20 borçlari ise 19 ama şirket yüzde 50 kar marjiyla calişip 20 milyar satiş yapıyor buna göre yaklaşık favok 10 milyar. Buna göre bu şirketi Pd/dd göre değerlendirirseniz şirket çok pahali çikar yaniltir Pd/s dende ucuz olduğunu anlayamazsiniz çünkü o da 1 ama fd /favok bakarsak (20+19)/10=19= 4 gördüğünüz gibi şirket kendini 4 yilda amorti ediyor yani bu karliliği devam ettirirse aslinda çok ucuz ama siz bu orani Pd/s yada Pd/ dd anliyamazdiniz o nedenle Pd/ dd yaniltir diyorum aslolan fd/ favok ve bunu sürdürebilirliğidir bence.Ayrica f/k göre bence öncü göstergedir.Birde şirketleri analiz ederken sektör sektör kiyaslam daha doğrumolacaktir yani frotoyu toaso ve ttrak kiyaslamak doğru bir yaklaşim olur bence.
    Nereden biliyorum derseniz bu işin okulunu okudum tezim var o nedenle yazmak istedim yanliş temel analiz yüzünden batmayin aman dikkat.
    Not: al sat tut yatirim tavsiyesi değil kendi düşüncelerimdir.

4. piyasa değeri tek başına yanıltır.
    neticede piyasa değeri lot sayısıxhisse fiyatıdır.
    lot sayın çok yüksek olabilir artı hisse fiyatında o an şişmiş olabilir..
    çıkış noktası ne?
    her zaman özkaynaklardır.
    Özkaynak karlılığı,özkaynak artışı..
    satış artınca Özkaynak da artar..satışın artmış aynı oranda özkaynağın artmamış..ne çıkarırsın? karlılıkta sorun var..
    hep Özkaynak..
    para kazanırsın yatırım yaparsın..ne artar yine Özkaynak.
    tüm hepsi Özkaynak üzerinden üretilen rasyo lardır.
    yada tüm sağlamalar Özkaynak üzerinden olur.
    pd/dd nin düşük olması sana şirket ucuz demez..özkaynak karlılığı ile bakarsın pd/dd ye..ucuz ama karlı mı?
    tek başına da Özkaynak lara bakamazsın..
    netice de sıkıntılı işler.. yoğurdu nasıl yediğinle alakalı..

5.  Alıntı Originally Posted by Abram Yazıyı Oku
    Buradaki temel analiziniz daha doğru bir yaklaşim oldu bence ama holdingler finansal şirket olduklari için buradaki kiyaslamalarda Pd/dd ve f/k da bakilabilir ayrıca özsermaye neden önemsiz söyle açikliyayim. Bir şir ket düşünün özsermayesi çok düşük borçlu bir şirket Pd/dd 20 diyelim sizin analizinize göre bu şirket pahali çikar ancak şirket yüzde 50 kar marjiyla çalişiyorsa yani kar marjı çok iyi favok yaratiyorsa işte bu şirket ozsermaye düşük olsana ucuz demektir . Dolayisiyla bunu fd/ favok anlayabilirsiniz. Örnek veririsek özsermayesi 1 olan bir şirket düşünelim Pd ise 20 olsun sizin hesaba göre çok pahali. Piyasa değeri 20 borçlari ise 19 ama şirket yüzde 50 kar marjiyla calişip 20 milyar satiş yapıyor buna göre yaklaşık favok 10 milyar. Buna göre bu şirketi Pd/dd göre değerlendirirseniz şirket çok pahali çikar yaniltir Pd/s dende ucuz olduğunu anlayamazsiniz çünkü o da 1 ama fd /favok bakarsak (20+19)/10=19= 4 gördüğünüz gibi şirket kendini 4 yilda amorti ediyor yani bu karliliği devam ettirirse aslinda çok ucuz ama siz bu orani Pd/s yada Pd/ dd anliyamazdiniz o nedenle Pd/ dd yaniltir diyorum aslolan fd/ favok ve bunu sürdürebilirliğidir bence.Ayrica f/k göre bence öncü göstergedir.Birde şirketleri analiz ederken sektör sektör kiyaslam daha doğrumolacaktir yani frotoyu toaso ve ttrak kiyaslamak doğru bir yaklaşim olur bence.
    Nereden biliyorum derseniz bu işin okulunu okudum tezim var o nedenle yazmak istedim yanliş temel analiz yüzünden batmayin aman dikkat.
    Not: al sat tut yatirim tavsiyesi değil kendi düşüncelerimdir.
    kardeş aynı şeyleri söylüyoruz
    sen yazarken ben de yazmışım..
    aynı şeyler özetle..
    ben daha basite indirgiyorum millet anlasın diye..
    sen de bol bol yaz...
    istifade edelim

6. Gürsel abi tebrikler, 964 e inecek dedin indi, hatta daha da sarktı. Froto işin artık suyunu çıkarttı. Eski Froto olsa şu anda tabelada 1.512 lira 63 kuruş yazısını görürdük.

7. Abd costu trump la euro ile froto ezildi,simdi isin rengi degisiyor ab de faiz indirimleri devam ve abd faizde o kadar hizli gitmeme ihtimali euro bolgesine yarar, froto da bu ezilmeyi ustunden kaldirmasi lazim ufaktan

8. Çin'de bu yıl elektrikli araç satışları %50 pazar payını aşıyor. 2025'te %75'e yükselebilir!

Aylık elektrikli araç satışlarının 1,5 milyona ulaştığı ülkede batılı markalar için asıl kâbus 2025'te yaşanacak gibi.

#Tesla ve Hyundai-Kia rekabetçi elektrikli araçlarıyla Çin'de bu seneyi pozitif kapatan birkaç markadan biri.

Volkswagen, Mercedes, General Motors, BMW, Honda ve Toyota ise ellerinden kayıp giden Çin pazarına tutunma mücadelesi veriyor.

Özellikle Toyota ve Honda'nın gelecek yıl hem fiyat hem de özellikleriyle öne çıkacak birkaç makul elektrikli araç projesi bulunuyor. Japonlar bu sayede düşüşü tersine çevirmeyi amaçlıyor.

Sayfa 479/647 İlkİlk ... 379429469477478479480481489529579 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •