Sayfa 98/300 İlkİlk ... 488896979899100108148198 ... SonSon
Arama sonucu : 2399 madde; 777 - 784 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Momentum fizik kapsamında kütle ile hızın çarpımına eşittir. Kütlenin finans karşılığı para miktarıdır, hız ise hisse fiyatındaki değişim. Borsadaki klasik momentum indikatörü çok basitçe bir tanımdan ibarettir, mevcut fiyatın bir önceki fiyata bölünüp sonucun 100 ile çarpıldığı bir osilatör türüdür. Benim kastettiğim momentum ise daha kapsamlı ve daha derin. Ben fiyattaki değişime ek olarak paranın ağırlığını yani işlem hacmini de dikkate alıyorum.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    80.54 kapanış. 80.60 ı gördü kapanmadan hemen önce. Ama en önemli detay ne biliyor musun kapanışta 104 milyon lotluk blok alış oldu. Kapanışa kadarki hacim 109 milyon lot idi, son saniyede 104 milyon lot alım oldu, toplam hacim 213 milyon lot olarak gerçekleşti. Bu alımı kim yaptı acaba? Kağıt yukarı gidicem diye bas bas bağırıyordu son günlerde. FED'in açıklamalarına istinaden ortaya çıkan düşüş tam bir alım fırsatı imiş. Bu kağıt 2 Ocak'a kadar 90-100 dolar aralığına çıkarsa şaşırmam.
    belki son ana kadar beklemişlerdir endeks için ekleme yapacak olanlar pazartesi için. ya da opsiyonlarla ilgili bir şey mi acaba neyse kim aldıysa sağ olsun

3. Saatte 100 km hızla giden 20 tonluk bir kamyonu düşünün. Bunun momentumu 2000 ton km olur. Şimdi bu kamyonun momentumunun ters yöne doğru yol almaya başlaması için önce kamyonun hız kaybedip durması, sonra da ters yöne dönüp yavaşça ivlenmesi gerekir. Öyle langırt diye durduramazsınız 20 tonluk bir kamyonu hem de 100 km hızla giderken. İşlem tedrici olacak ve zamana yayılacak. İşte borsa böyle bir ortamdır, öyle ani 180 derecelik momentum değişimleri olmaz aynen kamyon örneğinde olduğu gibi. FED yaptığı açıklamalarla 50 trilyon dolarlık S&P500 endeksini %3 göçertti tek 1 günde ama bunun arkasını getirip piyasaları tamamen göçertmek hiç kolay değil.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4. Trump 20 Ocakta başkanlığı devralacak. Yeni yıla girmek üzereyiz, yeni yıl demek yeni umutlar yeni hayaller demektir. Ukraynadaki savaşın sona ermesi gündemde. Çin hükümeti para birimi yuanın değer kazanması için baskı altında. ABD'ye çok güçlü para akımları devam ediyor ki bu para bir şekilde menkul kıymetlere doğru yolunu buluyor. Tüm bunlar oluyorken ve piyasada güçlü beklentiler varken mevcut momentumun sıfırlanıp ters yöne doğru yol almasını beklemek doğru olmaz. 50 trilyon dolarlık ABD borsasını öyle bir çift laf ile yönlendiremezsin, ha bir kaç gün baskı olur ama sonra su akacağı yolu bulur.

5.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    ...Güya ekonomiye destek olsun diye basılan paralar ve sıfırlanan faizlerle yapılanlar şunlar;
    1-Şirketler kendi hisselerini geri alıyor.
    2-Bu parlak fikrin uygulanmasıyla yükselen hisse fiyatları sayesinde CEO ve yöneticiler patronlardan fazla kazanıyor.....
    Yelpaze hocam, siz gayet donanımlı birisiniz. Yaptığınız yorumlardan mühendis kökenli olmadığınız belli. Ben yurtdışı kökenli MBA yim, işletme ve finans. Sizin eğitim alanınızı ve mesleğinizi merak ediyorum.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Saatte 100 km hızla giden 20 tonluk bir kamyonu düşünün. Bunun momentumu 2000 ton km olur. Şimdi bu kamyonun momentumunun ters yöne doğru yol almaya başlaması için önce kamyonun hız kaybedip durması, sonra da ters yöne dönüp yavaşça ivlenmesi gerekir. Öyle langırt diye durduramazsınız 20 tonluk bir kamyonu hem de 100 km hızla giderken. İşlem tedrici olacak ve zamana yayılacak. İşte borsa böyle bir ortamdır, öyle ani 180 derecelik momentum değişimleri olmaz aynen kamyon örneğinde olduğu gibi. FED yaptığı açıklamalarla 50 trilyon dolarlık S&P500 endeksini %3 göçertti tek 1 günde ama bunun arkasını getirip piyasaları tamamen göçertmek hiç kolay değil.
    Borsanın bu yönünü pek düşünmüyordum önceden teknikten falan anlamadığım için ama böyle örneklerle görünce gerçekten aydınlatıcı oluyor. Öbür türlü gerçekten de duygulara teslim olup yanlış kararlar vermek çok kolay. Gerçi inovasyon fonları olan Cathie Wood da dün satmış. Acaba ne düşünüyordur şimdi

7.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Borsanın bu yönünü pek düşünmüyordum önceden teknikten falan anlamadığım için ama böyle örneklerle görünce gerçekten aydınlatıcı oluyor. Öbür türlü gerçekten de duygulara teslim olup yanlış kararlar vermek çok kolay. Gerçi inovasyon fonları olan Cathie Wood da dün satmış. Acaba ne düşünüyordur şimdi
    Birisi bu karının beynini yıkamıştır daha önce olduğu gibi. Veya da o kocaman gözlüklerinden net göremeyip al-sat tuşlarını karıştırmıştır. 4 yıl önce 50 milyar dolarlık varlıkları yönetiyorken tam 1 yıl önce bu rakam 6 küsür milyar dolara düşmüştü yani %90 a yakın düştü AUM. Karı sıçtı batırdı, yatırımcıları da paralarını alıp gitti.

8. Çarşamba akşamı abd borsaları %3 göçtüğünde piyasa Fed'in faizleri 2025 yılında %3,25 indirmek yerine %3,5 e indireceğinden korktuğu için sattı. Aradaki farka bakar mısınız? Fed'in neyi ne zaman yapacağına, piyasanın buna nasıl tepki vereceğine, Fed üyelerinin ne hakkında konuştuğunu bildiğine inanmak mantığa ve rasyonelliğe aykırıdır. Bir sonraki tarife kararı, bir sonraki tweet, bir sonraki oran duyurusu, bir sonraki veri noktası vs vs bunların hepsi gürültüdür veya da vızıltı.

Sayfa 98/300 İlkİlk ... 488896979899100108148198 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •