Sn. tovbekar, tüm söylediklerinize %100 katılıyorum
Benim söz ettiğim konut kredileri değil de inşaat sektörü ve onun canlanmasıyla harekete geçecek diğer sektörlerin üreticilerinin alacakları kredilerdi. Konut kredileri sınırlı canlanabilir, bizim halkın durumu uygun olanları son hatırladıkları oyunu tekrar oynamaya hevesli. Krediyi pahalıyken evi ucuzken al sonra faizler düşünce krediyi yapılandır. Ancak tüm bunlar sadece bir plan ve karşısında büyük zorluklar var. Mesela; kamu harcamaları öyle yüksek ki; acaba devletin giderlerinden sonra kredilere kaynak kalacak mı? Ekonomi biraz canlansa cari açık gene yükselecek ve bütçe açığına eşlik edecek. Merkezi yönetim piyasadan borçlandıkça faizler düşer mi?

Döviz yükselişi ve fiyatların yükselmesi senaryomuzda var ve ucuzluk gibi bir beklenti haddimize değil Sadece son 6 ayda her şeyin fiyatı katladı. Enflasyonda düşüş beklentim hiç yok, faizlerde de çok düşüş beklemiyorum.

2011 yılında 150bin$'a alınan sıfır bir ev düşünün. %40 peşin %60 kredi kullandığınızda ödediğiniz faiz emekli memur aylığı kadardı. Aynı ev şu anda 14 yaşında olmasına rağmen alınırsa aylık taksit 120 binTL. Ev fiyatları çok yüksek gibi.