Sayfa 123/298 İlkİlk ... 2373113121122123124125133173223 ... SonSon
Arama sonucu : 2384 madde; 977 - 984 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. -TH'nin istediği asgari ücreti ve faiz indirimini, hem de apar topar yaptılar
    -Asgari ücret bana tam sürpriz oldu ama kişi başı gelir 15bin$ olacakmış ya, o bakımdan sorum yok.
    -Faiz indirimini normal görüyorum zaten %5'lik son faiz artırımı gereksizdi.
    -AB hızlı faiz indirimi yapıyor, biz de bundan etkilenebiliriz ama EUR'nun da değer kaybettiğini unutmayalım, buna da ayak uydurmalıyız.

Şimdi Ukrayna savaşı konusu kaldı... 1. ve 2. dünya savaşları bile 4 ile 5 yıl sürdü demişti abimiz ancak şunu unutmayın ki; bu savaşlar taraflardan birinin mutlak galibiyeti ve diğerinin de mutlak mağlubiyeti ile sonlanabildi. 1. Dünya savaşında ganimet paylaşımı vardı, 2.sinde yoktu. Barış masası oldukça zorlu bir pazarlığa sahne olacak, kim galip, kim malup olacak? Benim gördüğüm kadarıyla Ukrayna savaşında ABD ve AB yeni bir cephe açmayı da deneyebilir. Benzer risk ortadoğu için de geçerli. Dünya gittikçe savaş ekonomisine uyum sağlıyor, Kore askerlerinin Rusya'da ne işi var? Orta Asya'dan gelip Suriye'de savaşanlar var?

2. TCMB 2025 yılı takvimini açıkladı az önce , ilk toplantı tarihi 23 Ocak 2025 , benim beklentim 250 baz puan daha faiz indiriminin kesin olduğu.
    Ekstra olarak yabancı geliyor hikayesi yaratılacaksa bankalar ve holding'lere ilk toplantı öncesi bi tur daha attırırlar yukarıya doğru muhtemelen , bist'in yönünü bu 1-2 haftalık haber akışı belirler gibi duruyor.

3. Faiz toplantılarına fazla takılıyoruz, borsacı olarak şirketlerin performansına bakarım, Nas ile faizler %8'lere düştüğünde borsaya faydası olmuş muydu? Ocak sonunda bilançolar gelmeye başlayacak, son çeyrekte büyük sürprizler görebiliriz, ilk çeyrek bilançoları da üzecek gibi gözüküyor. Bankalar için daha olumlu beklentiler var ancak temkinli olmak için de gerekçeler sayabilirim.

4. Esad'ın yerinde olsam ne yapardım;
    İsrail ile aramdaki tüm askeri kuvvetleri kuzeye yerleştirirdim. Zaten hepsini yok ettiler. İsrail tehdidi için tasalanma işini Türkiye dahil tüm İslam ülkelerine bırakırdım, çok istiyorlarsa yardım yollayıp mevziyi tutsunlar Mümkünse tüm sınır komşularımla koşulsuz barış yapardım. Çalışır durumdaki ekipman ve en kalifiye askerlerim kuzeyde olacağından koltuğumu sağlamlaştırırdım. Ruslar muhtemelen Suriye'yi artık taşıyamayacağı bir yük olarak görüyordu, Çin'lileri davet ederdim, olmadı Kim Young'a giderdim

5.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Faiz toplantılarına fazla takılıyoruz, borsacı olarak şirketlerin performansına bakarım, Nas ile faizler %8'lere düştüğünde borsaya faydası olmuş muydu? Ocak sonunda bilançolar gelmeye başlayacak, son çeyrekte büyük sürprizler görebiliriz, ilk çeyrek bilançoları da üzecek gibi gözüküyor. Bankalar için daha olumlu beklentiler var ancak temkinli olmak için de gerekçeler sayabilirim.
    Aynen öyle , hala kağıt taşımak için gerekli şartlar oluşmadı , faizler hala çok yüksek ,borsa için temkinli olmakta fayda var ama momentumu da kaçırmamak lazım , türk borsa'sında iyi şirket iyi bilanço değil genelde hikaye ve beklenti kazandırıyor bu sene bana göre bankalar için güzel hikayeler beklentiler olucak dönem dönem , timing'i tutturduğumuz takdirde güzel paralar kazanmak mümkün.

Ukrayna 2024'te çelik üretiminde önemli ilerleme kaydediyor. Ön sonuçlara göre çelik üretimi yıllık %21 artışla 7,5 milyon tona ulaşabilir. Aynı zamanda bu, 21,4 milyon ton üretilen 2021 savaş öncesi seviyesinden hala %65 daha az.
    https://gmk.center/en/news/ukrainian...tions-in-2024/

7. Yabancıların borsaya girip girmediği KCHOL ve özel banka hisselerinden anlaşılır. Bu kağıtlar tarihi zirvelerine doğru ciddi prim yaparsa yabancı alımı söz konusu demektir. Bu minvalde tesis edilen momentum bir kaç ay boyunca borsaya prim yaptırır.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

8.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    2019 yılında amatör denizci belgesi almıştım....
    Ömrümde yarım saat sandal küreği çekmişliğim var....
    Kısa mesafe telsiz operatörü belgesini de al, ayrıca yelkencilik eğitimi de alman lazım. Bunlar şart eğer tekneyle denize açılacaksan.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Sayfa 123/298 İlkİlk ... 2373113121122123124125133173223 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •