Sayfa 437/458 ÝlkÝlk ... 337387427435436437438439447 ... SonSon
Arama sonucu : 3663 madde; 3,489 - 3,496 arasý.

Konu: þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým 3

1. Kasým ayý baþýnda 4 yaþýndaki bir dairemi sattým. O parayla Perþembe günü 1 yaþýnda hem daha merkezi yerde ve daha büyük olan bir daire aldým. Konut fiyatlarý faiz düþüþüne paralel olarak artacak diyen emlakçýlar kasým ayýnda piyasada iyi iþ yaptýlar. Millette para kalmadý ( olanda kira anlaþmazlýklarýndan aðzý yandýðý için yatýrým için almýyor ). Millet dolara yüklenince -piyasada sahte dolar - paniði baþlattýlar. Döviz bürolarý ve bankalar dolar almýyor veya çok zorluyor. Altýn iþinde de yýlbaþýndan geçerli 180 bin üzeri her iþlemde hüviyet istenecekmiþ. Kim kayýt altýna girecek ? Yeni moda yabancý ülkelerin borsalarýna yatýrým, eurobond, kripto para vb.

Aslýnda konut için ideal zaman. Herkesin aldýðý dönem satan, sattýklarý dönem alan kazandý genelde.

Yatýrým tavsiyesi deðildir. Kiþisel görüþlerimdir.

2.  Alýntý Originally Posted by djoz Yazýyý Oku
    Gürcistanýn emlak yatýrýmý için iyi bir örnek olduðunu sanmýyorum.
    Batum'da Tiflis'te doðru düzgün yeni ev yok.
    Konut stoðunun baskýn çoðunluðu, bizim burada yüzüne bile bakýlmayan türden eski evlerden oluþuyor. Hatta bizde olsa hemen boþaltýlacak kadar bariz çatlak evlerde oturan aileler var.

Türkiyede ise asgari ücretli adam bile kendini depreme dayanýklý yeni binanýn üst katlarýna layýk görüyor. (Giriþ katýna bile deðil)
    Genel inanýþýn aksine, Türkiyede emlak þu an hak ettiði deðerde deðil bence.
    Sizce % kaç yükselirse hak ettiði deðerde olur

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

3. maþallah bunda da dünyaya takmýþýz...

Dünyada ev almanýn en zor olduðu ülkeler sýralamasýnda Türkiye sondan ikinci sýrada yer aldý. Türkiyede bir ailenin ev sahibi olabilmesi için 52 yýldan fazla birikim yapmasý gerekiyor.

Ev sahibi olmanýn giderek zorlaþtýðý günümüzde, BestBrokers.com'un yayýnladýðý son rapor, dünya genelinde bir ev satýn almanýn ülkeden ülkeye ne kadar büyük farklýlýklar gösterdiðini ortaya koyuyor. Türkiye, 62 ülke arasýnda yapýlan sýralamada, bir ailenin ortalama gelirle bir ev satýn almasý için gereken süre bakýmýndan 631 maaþla sondan ikinci sýrada yer aldý. Bu, bir Türk ailesinin ev sahibi olabilmesi için tam 52 yýldan fazla bir süre boyunca birikim yapmasý gerektiði anlamýna geliyor.

TÜRKÝYE, NEPALÝN ARDINDA SONDAN ÝKÝNCÝ
    Raporda, Türkiye'nin hemen altýnda yer alan Nepal, bir ailenin bir ev satýn alabilmesi için 684 maaþa ihtiyaç duyulduðunu belirterek sýralamanýn en sonunda yer aldý. Her iki ülke de, ekonomik koþullarýn etkisiyle ev sahibi olmanýn büyük bir mücadeleye dönüþtüðü ülkeler olarak öne çýkýyor.

DÜNYANIN EN UYGUN ÜLKESÝ GÜNEY AFRÝKA
    Öte yandan, ev satýn almanýn en uygun olduðu ülke Güney Afrika olarak belirlendi. Güney Afrika'da bir aile, 100 metrekarelik bir mülk satýn almak için ortalama maaþýnýn sadece 71 katýna ihtiyaç duyuyor. Bu durum, Güney Afrikanýn küresel sýralamada zirvede yer almasýný saðladý. Ýkinci sýradaki Amerika Birleþik Devletleri'nde ise bu süre 76 maaþa, yani yaklaþýk altý yýla denk geliyor. Ancak, ABDde eyaletten eyalete emlak fiyatlarýnýn büyük farklýlýklar gösterdiði belirtiliyor.

AVRUPADA EN UYGUN ÜLKELER: DANÝMARKA, ÝRLANDA VE ÝSVEÇ
    Avrupa'da ev satýn almak için gereken süre açýsýndan en uygun ülkeler Danimarka, Ýrlanda ve Ýsveç olarak sýralandý. Danimarka'da bir ev satýn almak için 114 maaþ yeterli olurken, Ýrlanda'da bu süre 123, Ýsveç'te ise 129 maaþ olarak hesaplandý. Avrupa’nýn en pahalý bölgelerinde bile bu süre, Türkiyenin ihtiyaç duyduðu 631 maaþýn çok altýnda kalýyor.

Bununla birlikte, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya gibi bazý Avrupa ülkelerinde bu süre çok daha uzun. Çek Cumhuriyetinde ortalama bir ev için 297 maaþ gerekiyor ki bu da bir aile için yaklaþýk 25 yýla denk geliyor. Ailenin net gelirinin yalnýzca yarýsýnýn biriktirilmesi durumunda bu süre 50 yýla kadar uzayabiliyor.

TÜRKÝYE'DEKÝ DURUM: YÜKSEK MALÝYETLER VE ULAÞILAMAZ HEDEFLER
    Türkiye'deki bu tablo, özellikle son yýllarda artan emlak fiyatlarý ve düþen alým gücü ile daha da karmaþýk bir hale geldi. 2023 yýlý itibarýyla emlak piyasasýndaki fiyat artýþlarýnýn, ortalama bir ailenin ev sahibi olma hayalini ertelemesine neden olduðu görülüyor. Özellikle büyükþehirlerde artan kiralar ve mortgage faiz oranlarý, birçok aile için ev sahipliðini eriþilmesi güç bir hedef haline getirdi.
    Yatýrým tavsiyesi deðildir.

4.  Alýntý Originally Posted by akcay Yazýyý Oku
    maşallah bunda da dünyaya takmışız...

Dünyada ev almanın en zor olduğu ülkeler sıralamasında Türkiye sondan ikinci sırada yer aldı. Türkiyede bir ailenin ev sahibi olabilmesi için 52 yıldan fazla birikim yapması gerekiyor.

Ev sahibi olmanın giderek zorlaştığı günümüzde, BestBrokers.com'un yayınladığı son rapor, dünya genelinde bir ev satın almanın ülkeden ülkeye ne kadar büyük farklılıklar gösterdiğini ortaya koyuyor. Türkiye, 62 ülke arasında yapılan sıralamada, bir ailenin ortalama gelirle bir ev satın alması için gereken süre bakımından 631 maaşla sondan ikinci sırada yer aldı. Bu, bir Türk ailesinin ev sahibi olabilmesi için tam 52 yıldan fazla bir süre boyunca birikim yapması gerektiği anlamına geliyor.

TÜRKİYE, NEPALİN ARDINDA SONDAN İKİNCİ
    Raporda, Türkiye'nin hemen altında yer alan Nepal, bir ailenin bir ev satın alabilmesi için 684 maaşa ihtiyaç duyulduğunu belirterek sıralamanın en sonunda yer aldı. Her iki ülke de, ekonomik koşulların etkisiyle ev sahibi olmanın büyük bir mücadeleye dönüştüğü ülkeler olarak öne çıkıyor.

DÜNYANIN EN UYGUN ÜLKESİ GÜNEY AFRİKA
    Öte yandan, ev satın almanın en uygun olduğu ülke Güney Afrika olarak belirlendi. Güney Afrika'da bir aile, 100 metrekarelik bir mülk satın almak için ortalama maaşının sadece 71 katına ihtiyaç duyuyor. Bu durum, Güney Afrikanın küresel sıralamada zirvede yer almasını sağladı. İkinci sıradaki Amerika Birleşik Devletleri'nde ise bu süre 76 maaşa, yani yaklaşık altı yıla denk geliyor. Ancak, ABDde eyaletten eyalete emlak fiyatlarının büyük farklılıklar gösterdiği belirtiliyor.

AVRUPADA EN UYGUN ÜLKELER: DANİMARKA, İRLANDA VE İSVEÇ
    Avrupa'da ev satın almak için gereken süre açısından en uygun ülkeler Danimarka, İrlanda ve İsveç olarak sıralandı. Danimarka'da bir ev satın almak için 114 maaÅŸ yeterli olurken, İrlanda'da bu süre 123, İsveç'te ise 129 maaÅŸ olarak hesaplandı. Avrupaâ€â„¢nın en pahalı bölgelerinde bile bu süre, Türkiyenin ihtiyaç duyduÄŸu 631 maaşın çok altında kalıyor.

Bununla birlikte, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya gibi bazı Avrupa ülkelerinde bu süre çok daha uzun. Çek Cumhuriyetinde ortalama bir ev için 297 maaş gerekiyor ki bu da bir aile için yaklaşık 25 yıla denk geliyor. Ailenin net gelirinin yalnızca yarısının biriktirilmesi durumunda bu süre 50 yıla kadar uzayabiliyor.

TÜRKİYE'DEKİ DURUM: YÜKSEK MALİYETLER VE ULAŞILAMAZ HEDEFLER
    Türkiye'deki bu tablo, özellikle son yıllarda artan emlak fiyatları ve düşen alım gücü ile daha da karmaşık bir hale geldi. 2023 yılı itibarıyla emlak piyasasındaki fiyat artışlarının, ortalama bir ailenin ev sahibi olma hayalini ertelemesine neden olduğu görülüyor. Özellikle büyükşehirlerde artan kiralar ve mortgage faiz oranları, birçok aile için ev sahipliğini erişilmesi güç bir hedef haline getirdi.
    Ben ülkedeki emlak dinamiðini çözemediðimden benim için bu rakamlar anlamsýz. Bizim nüfüs yoðunluðu belli yerlerde yoðunlaþýyor. Arazi engebeli bu nedenle þehirleþme zor diyorum. Düzlükteki þehirde 20 katlý bina görüyorum. Ne alaka diyorum.

Asgari ücret bugün ki deðerinden daha düþükken ülkede rezidans modasý baþlamýþtý. Havuzlu vs sitelerde 1+1 ev alýnýyor. Kira gibi aidat ödeniyordu. Hayda diyordum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi

5.  Alýntý Originally Posted by Westwind Yazýyý Oku
    Ben ülkedeki emlak dinamiðini çözemediðimden benim için bu rakamlar anlamsýz. Bizim nüfüs yoðunluðu belli yerlerde yoðunlaþýyor. Arazi engebeli bu nedenle þehirleþme zor diyorum. Düzlükteki þehirde 20 katlý bina görüyorum. Ne alaka diyorum.

Asgari ücret bugün ki deðerinden daha düþükken ülkede rezidans modasý baþlamýþtý. Havuzlu vs sitelerde 1+1 ev alýnýyor. Kira gibi aidat ödeniyordu. Hayda diyordum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi

o moda baþladýðýnda satýn alma gücü daha yüksekti...

birde ülkeye ne idüðü belirsiz 13 milyon yabancý sokulmamýþtý...

bunlarýn kendini besleme yöntemi inþaat...

onun içinde aþýrý talep iþlerine geliyor...

sýnýrlar yol geçen haný...beylikdüzü esenyurt kaçak göçek mekaný oldu...
    Yatýrým tavsiyesi deðildir.

6.  Alýntý Originally Posted by 1event Yazýyý Oku
    Sizce % kaç yükselirse hak ettiði deðerde olur
    Kendi semtimde depreme dayanýklý güzel bir dairenin en az 2 kilo altýn etmesi gerektiði kanaatindeyim. Þu an ise piyasa ortalama 1,5 kilo gibi.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMÝÞÝNÝ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

7.  Alýntý Originally Posted by akcay Yazýyý Oku
    maþallah bunda da dünyaya takmýþýz...

Dünyada ev almanýn en zor olduðu ülkeler sýralamasýnda Türkiye sondan ikinci sýrada yer aldý. Türkiyede bir ailenin ev sahibi olabilmesi için 52 yýldan fazla birikim yapmasý gerekiyor.

Ev sahibi olmanýn giderek zorlaþtýðý günümüzde, BestBrokers.com'un yayýnladýðý son rapor, dünya genelinde bir ev satýn almanýn ülkeden ülkeye ne kadar büyük farklýlýklar gösterdiðini ortaya koyuyor. Türkiye, 62 ülke arasýnda yapýlan sýralamada, bir ailenin ortalama gelirle bir ev satýn almasý için gereken süre bakýmýndan 631 maaþla sondan ikinci sýrada yer aldý. Bu, bir Türk ailesinin ev sahibi olabilmesi için tam 52 yýldan fazla bir süre boyunca birikim yapmasý gerektiði anlamýna geliyor.

TÜRKÝYE, NEPALÝN ARDINDA SONDAN ÝKÝNCÝ
    Raporda, Türkiye'nin hemen altýnda yer alan Nepal, bir ailenin bir ev satýn alabilmesi için 684 maaþa ihtiyaç duyulduðunu belirterek sýralamanýn en sonunda yer aldý. Her iki ülke de, ekonomik koþullarýn etkisiyle ev sahibi olmanýn büyük bir mücadeleye dönüþtüðü ülkeler olarak öne çýkýyor.

DÜNYANIN EN UYGUN ÜLKESÝ GÜNEY AFRÝKA
    Öte yandan, ev satýn almanýn en uygun olduðu ülke Güney Afrika olarak belirlendi. Güney Afrika'da bir aile, 100 metrekarelik bir mülk satýn almak için ortalama maaþýnýn sadece 71 katýna ihtiyaç duyuyor. Bu durum, Güney Afrikanýn küresel sýralamada zirvede yer almasýný saðladý. Ýkinci sýradaki Amerika Birleþik Devletleri'nde ise bu süre 76 maaþa, yani yaklaþýk altý yýla denk geliyor. Ancak, ABDde eyaletten eyalete emlak fiyatlarýnýn büyük farklýlýklar gösterdiði belirtiliyor.

AVRUPADA EN UYGUN ÜLKELER: DANÝMARKA, ÝRLANDA VE ÝSVEÇ
    Avrupa'da ev satýn almak için gereken süre açýsýndan en uygun ülkeler Danimarka, Ýrlanda ve Ýsveç olarak sýralandý. Danimarka'da bir ev satýn almak için 114 maaþ yeterli olurken, Ýrlanda'da bu süre 123, Ýsveç'te ise 129 maaþ olarak hesaplandý. Avrupa’nýn en pahalý bölgelerinde bile bu süre, Türkiyenin ihtiyaç duyduðu 631 maaþýn çok altýnda kalýyor.

Bununla birlikte, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya gibi bazý Avrupa ülkelerinde bu süre çok daha uzun. Çek Cumhuriyetinde ortalama bir ev için 297 maaþ gerekiyor ki bu da bir aile için yaklaþýk 25 yýla denk geliyor. Ailenin net gelirinin yalnýzca yarýsýnýn biriktirilmesi durumunda bu süre 50 yýla kadar uzayabiliyor.

TÜRKÝYE'DEKÝ DURUM: YÜKSEK MALÝYETLER VE ULAÞILAMAZ HEDEFLER
    Türkiye'deki bu tablo, özellikle son yýllarda artan emlak fiyatlarý ve düþen alým gücü ile daha da karmaþýk bir hale geldi. 2023 yýlý itibarýyla emlak piyasasýndaki fiyat artýþlarýnýn, ortalama bir ailenin ev sahibi olma hayalini ertelemesine neden olduðu görülüyor. Özellikle büyükþehirlerde artan kiralar ve mortgage faiz oranlarý, birçok aile için ev sahipliðini eriþilmesi güç bir hedef haline getirdi.
    Hikaye onlar. Uydurmasyon algý haberleri.
    Hangi aile, hangi maaþ, hangi ev, hangi þehir?
    En basitinden asgari üreti bile 631 ile çarpýnca 13 milyon 880 bin lira yapýyor.
    Ýstanbulun göbeðinde benim semtimde 4-5 milyona depreme dayanýklý balkonlu üst kat evler gýrla.
    Bakýn nevþehir kýrþehir demiyorum, istanbulun merkezi.
    Millete hala "evler pahalý" algýsý sokmaya çalýþýyorlar.
    Amaçlarý her ne ise, o amaca ulaþmak çin götlerini yýrtýyorlar yýllardýr.

Bu saçma haberi gerçekmiþ gibi paylaþmadan önce çevrenizdeki herhangi birinin maaþýný 631 ile çarpsaydýnýz en azýndan.
    Bir habere inanmadan ve paylaþmadan önce biraz akýl mantýk süzgecinden geçirmek gerek.
    Son düzenleme : djoz; 31-12-2024 saat: 14:58.

8.  Alýntý Originally Posted by djoz Yazýyý Oku
    Hikaye onlar. Uydurmasyon algý haberleri.
    Hangi aile, hangi maaþ, hangi ev, hangi þehir?
    En basitinden asgari üreti bile 631 ile çarpýnca 13 milyon 880 bin lira yapýyor.
    Ýstanbulun göbeðinde benim semtimde 4-5 milyona depreme dayanýklý balkonlu üst kat evler gýrla.
    Bakýn nevþehir kýrþehir demiyorum, istanbulun merkezi.
    Millete hala "evler pahalý" algýsý sokmaya çalýþýyorlar.
    Amaçlarý her ne ise, o amaca ulaþmak çin götlerini yýrtýyorlar yýllardýr.

Bu saçma haberi gerçekmiþ gibi paylaþmadan önce çevrenizdeki herhangi birinin maaþýný 631 ile çarpsaydýnýz en azýndan.
    Bir habere inanmadan ve paylaþmadan önce biraz akýl mantýk süzgecinden geçirmek gerek.
    Ev çok pahalý diyenler þuan çeþmede maaþý býrakýyor

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

Sayfa 437/458 ÝlkÝlk ... 337387427435436437438439447 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •