Sayfa 486/493 İlkİlk ... 386436476484485486487488 ... SonSon
Arama sonucu : 3938 madde; 3,881 - 3,888 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

Alıntı Originally Posted by berkanhgo Yazıyı Oku
    Tebrik ederim. Umarım çok güzel bir karar olur sizin için. Bir sorum var:

Arkadaşımın annesi emekli olma aşamasında ve 2024 ile 2025 Devlet Katkısını maksimum alarak emekli olmasını tavsiye ettim. Fakat önümüzde sadece 30 ve 31 Aralık var 2024 için. Kredi kartı ya da nakit ödeme durumunda da hesaba geçmede farklılıklar olduğunu biliyorum ama detay bilmiyorum. 2024 için en son hangi gün ve hangi yöntemle para yatırmamız gerekiyor?

Şimdiden çok teşekkürler.
    Cok tesekkurler.

Allianz icin soyleyeyim: Sabah vadesiz hesabimdan, allianz bes hesabima gonderdim. Ogleden sorna allianz hesabimdaydi. Bu sebeple ayni islemi 31 aralik sabahinda yaparsam, yine ayni sekilde yil bitmeden hesbaima gecmis olur diye dusunuyorum. Yine de risk almamak adina 30 Aralik'ta vadesizden odemekte fayda var.

kredi karti ile artik is isden gecti. KK ile yapilan bir odemenin hesaba aktarilmasi Ocak sonunu bulur, bu da 2024 max devlet katkisindan yararlanamamaya neden olur.

Tek yol, vadesiz hesabinizdan BES hesabina odeme yapmak yil bitmeden.

2. sn asuGaGuGa besten çıkıyor olmanıza üzüldüm ama bunu bir ev alımı için yaptığınıza da sevindim. hayırlı olsun yeni eviniz.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    ben 80% civarı altına geçtim.

TL nin değer kaybı ne olur bilmiyorum ama Trump trolünden korkanlar bence altın alacaklar.
    hakkınızda hayırlısı olsun. ppf de bu kadar yüksek getiri varken ben varlıklarımı sert bir şekilde bir tarafa geçirmeyeceğim. PPF getirisi yıllık da %25 ve altına gelmesi durumunda daha büyük riskler alabilirim.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4. Benim de portföy 1 senedir %100 FIF fonunda.
    İstanbul portföyün serbest fonlarını(FYA,IIS,IAR) genel olarak tercih ettiğim için BES tarafında da istanbul portföyle devam ediyorum. FIF içerisinde bu fonlar var diye biliyorum.
    FIF değişken fon olduğu için porföyde her hangi bir değişiklik yapmayı planlamıyorum ve getirilerini takip etmiyorum. Bu sene FIF açısından iyi geçmiş.

5. https://eksisozluk.com/entry/171466579

anlatmaya çalıştığım durum.
    sıfıra var sıfır.

6.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Benim de portföy 1 senedir %100 FIF fonunda.
    İstanbul portföyün serbest fonlarını(FYA,IIS,IAR) genel olarak tercih ettiğim için BES tarafında da istanbul portföyle devam ediyorum. FIF içerisinde bu fonlar var diye biliyorum.
    FIF değişken fon olduğu için porföyde her hangi bir değişiklik yapmayı planlamıyorum ve getirilerini takip etmiyorum. Bu sene FIF açısından iyi geçmiş.
    Yıl içerisinde portföy dağılımını aktif olarak yöneten oldukça başarılı bir fon. borsanın düşüşte olduğu Temmuzdan bu yana getirisi %25 de kalmış. Tüm yıl getirisi %80 üzerinde. Tekrar borsanın yukarı trend yakalaması durumunda benzer getirirler elde edebilir.

7.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Yıl içerisinde portföy dağılımını aktif olarak yöneten oldukça başarılı bir fon. borsanın düşüşte olduğu Temmuzdan bu yana getirisi %25 de kalmış. Tüm yıl getirisi %80 üzerinde. Tekrar borsanın yukarı trend yakalaması durumunda benzer getirirler elde edebilir.
    FIF in 3 ve 5 yıl performansı kötü. Nedeni araştırılmalı, aynı ekip yönetiyorsa bazı yıllar saçmalıyor olabilirler. Benim eskilerden favorim HES.

Yenilerden FJY yi başarılı buluyorum. Özellikle geçmişi eski fonlarda 3-5 yıla da bakın tefastan...Ben 1 ay dan 5 yıla tüm vadelere bakıyorum. Bazen fon yönetimi değişince başarı çok artabiliyor, çok düşebiliyor. Özellikle BES dışı normal fonlarda çok oluyor bu durum, dikkat etmek lazım bu duruma. Mesela eskinin efsane fonları tkf, tcd son iki yıldır nal topluyor.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    FIF in 3 ve 5 yıl performansı kötü. Nedeni araştırılmalı, aynı ekip yönetiyorsa bazı yıllar saçmalıyor olabilirler. Benim eskilerden favorim HES.

Yenilerden FJY yi başarılı buluyorum. Özellikle geçmişi eski fonlarda 3-5 yıla da bakın tefastan...Ben 1 ay dan 5 yıla tüm vadelere bakıyorum. Bazen fon yönetimi değişince başarı çok artabiliyor, çok düşebiliyor. Özellikle BES dışı normal fonlarda çok oluyor bu durum, dikkat etmek lazım bu duruma. Mesela eskinin efsane fonları tkf, tcd son iki yıldır nal topluyor.
    Selamlar,
    FJY fonu BEFAS üzerinde bulamadım.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Sayfa 486/493 İlkİlk ... 386436476484485486487488 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •