Sayfa 667/1005 İlkİlk ... 167567617657665666667668669677717767 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 5,329 - 5,336 arası.

Konu: Viop LXI

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    hubble teleskobu
    14 milyar yaşında olan evrenin, büyük patlamadan 600 yıl sonraki halini fotoğraflamayı başardı...

diye televizyonda söyledi
    bu nasıl oluyor ? merak ettim
    açıklayabilen olur mu ?
    emlak bilir bunları, o gelsinde anlatsın bana

patlamanın ışığı yol alıyor... ışık hızı ile... 14 milyar sene yol alıyor... ve görüntü bize daha yeni geliyor

o zaman kainat veya evren ne kadar büyük oluyor ki ?
    uzay bilimci değilim yeğen ancak hesaplaması.. diğer görüp görebildiğin ister basit teleskople ister habıl gibi dünyanın en gelişmiş ve şuan uzayda yüksek hızlarla ilerleyen devasa teleskopla. bir yıldız ile diğer yıldızın biririnden yakınlaşma uzaklaşa hızı. her birinin diğerine göre referans alınarak senden uzaklaşan veya sana doğru yakınlaşan tüm gözlemlenebilir evren ve yıldızların hızları ölçülerek.

senden uzaklaşan galaksiler kırmızıya doğru renk olarak kaymaya başlıyor. yakınlaşanlarda daha parlak beyaza. diğer hesap edebildiğin tüm yıldızlar ve galaksileri bir diğerine göre hesap ettiğinde bu saçılmanın bir düzeni olduğunu ilk başta ne kadar hızla saçıldığı vs bunlar ortaya çıkıyor.

bu şekilde gözlemlenebilir evrenin çapı ortaya çıkıyor toplam kütlesine kadar aşşağı yukarı belli.

GUBRF umarım patlamaz!
    2 defa tepeden %50 düştü.. Üçüncüde vadelileri takip etmeli..

kainatın yaşı zaten 13,5 milyar yıl olarak çooook öncelerden hesab edildi. o zamanki en basit telekoplarla.

şimdi ise çıkan rakam yine aşşağı yukarı aynı . şaşılacak birşey yok yani.

ortada ol diyince laaap diye olan bir evren ve kendi kendine durduk yere dönen bi dünya yok yani.

haa tabi bu habıll teleskopunuda bilimci atayizler telekobuda atayiz yabmıştır kesin... bize yannış görüntüler yolluyor kafir teleskob.

4.  Alıntı Originally Posted by Maacit Yazıyı Oku
    yeni uyandım, uyanamadım, uyanırsam, gazete alıp gün içi bakıp sonucu yazacağım
    biraz daha uyurum gibi 17:00 da uyanırım, bilet yukarda
    MTV ye iyi geçirmişler, uyanma hocam daha iyi uyumak
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

dün benim horoz tavan yabmış... bistede çakmışlar. shortken.

gece bakınca dolabda fazladan kırmızı extra eline çıkar gelir ya. bira yokken.

aha öyle sevindim.

1,5 ayda % 50 gitti..

çaktırmadan

6. Orta yollu araçın yıllık sadece verği ğideri 20bin tl,buna bakım yakıt vs temiz 80bin÷12=6600tl
    Ğüzel bir fonlama sistemi.
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

7.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    dün benim horoz tavan yabmış... bistede çakmışlar. shortken.

gece bakınca dolabda fazladan kırmızı extra eline çıkar gelir ya. bira yokken.

aha öyle sevindim.

1,5 ayda % 50 gitti..

çaktırmadan
    Horoz son dakikalar yapması tehlikeli idi, sanki mazot bitmiş

Emlak vergilerindeki artış %20 civarı. Hükümetin belediyelerin gırtlaklarını sıkma yöntemlerinin bir kısmı bize.yarıyor
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 667/1005 İlkİlk ... 167567617657665666667668669677717767 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •