Sayfa 137/298 İlkİlk ... 3787127135136137138139147187237 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 1,089 - 1,096 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    75.15 den verdim hocam palantirin hepsini bugün sabah 72 ye kadar geldi akşamı bekleyip 3 dolar kurtardım neyseki. umarım doğru karar vermişimdir. dolar bazlı %614 getiri oldu
    Muhteşem; alkışlıyorum.
    Bir sorum olacak:
    Vergi doğacak mı?

2.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    75.15 den verdim hocam palantirin hepsini bugün sabah 72 ye kadar geldi akşamı bekleyip 3 dolar kurtardım neyseki. umarım doğru karar vermişimdir. dolar bazlı %614 getiri oldu
    Hayırlı olsun çok iyi yaptın. Gönül isterdi ki 84.80 zirvesine takın bir yerden verebilseydin keşke ama hiç problem değil. Zirvenin sadece %11 altından vermiş oldun ki böyle aşırı volatil ve ne yapacağını kestirmenin imkansız olduğu bir hissede gayet makuldür. Muhteşem ötesi bir getiri elde ettin bu arada. Bu tür şanslar çok ama çok nadir gelir aman dikkat, gaza gelme, kendi kendini de gaza getirme. Artık bir daha PLTR ile asla ilgilenme derim, aşırı riskli bir hisse bu. Borsada pozisyon almak için hiç acele etme, son derece seçici ol, içindeki sesi dinleme, duygularınla hareket etme. 😊
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Muhteşem; alkışlıyorum.
    Bir sorum olacak:
    Vergi doğacak mı?
    Ful cevabı 5year verir. TR'de ikamet eden biri olarak tabii ki vergi doğacak. Buna ait beyannameyi de 2026 Martında maliyeye verecek.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4. Bundan sonra PLTR çok daha yukarılara bile gitse hiç etkilenme sen doğrusunu yaptın bana sorarsan. Dolar bazlı %614 karı 1 senede cebe atmışsın daha ne istiyorsun?

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Hayırlı olsun çok iyi yaptın. Gönül isterdi ki 84.80 zirvesine takın bir yerden verebilseydin keşke ama hiç problem değil. Zirvenin sadece %11 altından vermiş oldun ki böyle aşırı volatil ve ne yapacağını kestirmenin imkansız olduğu bir hissede gayet makuldür. Muhteşem ötesi bir getiri elde ettin bu arada. Bu tür şanslar çok ama çok nadir gelir aman dikkat, gaza gelme, kendi kendini de gaza getirme. Artık bir daha PLTR ile asla ilgilenme derim, aşırı riskli bir hisse bu. Borsada pozisyon almak için hiç acele etme, son derece seçici ol, içindeki sesi dinleme, duygularınla hareket etme. ��
    Teşekkürler hocam. Sadece momentumla giden bir hissedeyken sizi bulmam da büyük bir şans oldu diye düşünüyorum. Bence güzel oldu, 100 dolar olma ihtimaline de oynadık sonuçta. En az riskle daha başka bir şey olamazdı sanırım. Şu an üstümden büyük bir yük kalkmış gibi zaten bir süre başka bir yükün altına girmem. Darısı Yapı Krediye

Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Muhteşem; alkışlıyorum.
    Bir sorum olacak:
    Vergi doğacak mı?
    Eyvallah Vergi en üst kademeden gelir vergisi olarak doğacak 2026 mart ayında TH hocamın dediği gibi ama TL cinsiden olduğu için daha önümde bir 14-15 ay var. Mevduata koysam %40 kadar azalıyor zaten toplam vergi. Dolar da bıraksam da aynı kapıya çıkıyor ama sene sonuna kadar hükümet tutar mı doları tutmaz mı onu düşünüyorum. İkisinden biri olacak artık.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,958
    Hayırlı olsun çok iyi yaptın. Gönül isterdi ki 84.80 zirvesine takın bir yerden verebilseydin keşke ama hiç problem değil. Zirvenin sadece %11 altından vermiş oldun ki böyle aşırı volatil ve ne yapacağını kestirmenin imkansız olduğu bir hissede gayet makuldür. Muhteşem ötesi bir getiri elde ettin bu arada. Bu tür şanslar çok ama çok nadir gelir aman dikkat, gaza gelme, kendi kendini de gaza getirme. Artık bir daha PLTR ile asla ilgilenme derim, aşırı riskli bir hisse bu. Borsada pozisyon almak için hiç acele etme, son derece seçici ol, içindeki sesi dinleme, duygularınla hareket etme. ��
    sn Trendhound
    bu mesajda belirtilen geriye bakmama tüm hisseler için de geçerli midir? Mesela sağlam bir hisse olsa şirket iyi tanındığı için fırsat kollanamaz mı?

Ful cevabı 5year verir. TR'de ikamet eden biri olarak tabii ki vergi doğacak. Buna ait beyannameyi de 2026 Martında maliyeye verecek.
     Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Eyvallah Vergi en üst kademeden gelir vergisi olarak doğacak 2026 mart ayında TH hocamın dediği gibi ama TL cinsiden olduğu için daha önümde bir 14-15 ay var. Mevduata koysam %40 kadar azalıyor zaten toplam vergi. Dolar da bıraksam da aynı kapıya çıkıyor ama sene sonuna kadar hükümet tutar mı doları tutmaz mı onu düşünüyorum. İkisinden biri olacak artık.
    Gencler; 😀

Sorumu eksik sormus oldum.

Onun için de cevablarınızı tam anlayamadım.
    ABD'de vergi doğacak mı?
    ABD'de kazanılan bu para için ?

Türkiyede mi vergi doğuyor?
    (Türkiyede borsa hisse değer artışına malüm vergi yok. Ancak temettü halinde stopaj, temettü limiti geçen veya başka yerden mükellef olan beyan verecek.
    Kendi adıma temettü gelirlerimden dolayı beyan mükellefiyim.)

Sayfa 137/298 İlkİlk ... 3787127135136137138139147187237 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •