Hayýrlý olsun çok iyi yaptýn. Gönül isterdi ki 84.80 zirvesine takýn bir yerden verebilseydin keþke ama hiç problem deðil. Zirvenin sadece %11 altýndan vermiþ oldun ki böyle aþýrý volatil ve ne yapacaðýný kestirmenin imkansýz olduðu bir hissede gayet makuldür. Muhteþem ötesi bir getiri elde ettin bu arada. Bu tür þanslar çok ama çok nadir gelir aman dikkat, gaza gelme, kendi kendini de gaza getirme. Artýk bir daha PLTR ile asla ilgilenme derim, aþýrý riskli bir hisse bu. Borsada pozisyon almak için hiç acele etme, son derece seçici ol, içindeki sesi dinleme, duygularýnla hareket etme. 😊
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Bundan sonra PLTR çok daha yukarýlara bile gitse hiç etkilenme sen doðrusunu yaptýn bana sorarsan. Dolar bazlý %614 karý 1 senede cebe atmýþsýn daha ne istiyorsun?
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Teþekkürler hocam. Sadece momentumla giden bir hissedeyken sizi bulmam da büyük bir þans oldu diye düþünüyorum. Bence güzel oldu, 100 dolar olma ihtimaline de oynadýk sonuçta. En az riskle daha baþka bir þey olamazdý sanýrým. Þu an üstümden büyük bir yük kalkmýþ gibi zaten bir süre baþka bir yükün altýna girmem. Darýsý Yapý Krediye![]()
EyvallahVergi en üst kademeden gelir vergisi olarak doðacak 2026 mart ayýnda TH hocamýn dediði gibi ama TL cinsiden olduðu için daha önümde bir 14-15 ay var. Mevduata koysam %40 kadar azalýyor zaten toplam vergi. Dolar da býraksam da ayný kapýya çýkýyor ama sene sonuna kadar hükümet tutar mý dolarý tutmaz mý onu düþünüyorum. Ýkisinden biri olacak artýk.
Gencler; 😀
Sorumu eksik sormus oldum.
Onun için de cevablarýnýzý tam anlayamadým.
ABD'de vergi doðacak mý?
ABD'de kazanýlan bu para için ?
Türkiyede mi vergi doðuyor?
(Türkiyede borsa hisse deðer artýþýna malüm vergi yok. Ancak temettü halinde stopaj, temettü limiti geçen veya baþka yerden mükellef olan beyan verecek.
Kendi adýma temettü gelirlerimden dolayý beyan mükellefiyim.)
Yer Ýmleri