Sayfa 138/298 İlkİlk ... 3888128136137138139140148188238 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 1,097 - 1,104 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Gencler; 😀

Sorumu eksik sormus oldum.

Onun için de cevablarınızı tam anlayamadım.
    ABD'de vergi doğacak mı?
    ABD'de kazanılan bu para için ?

Türkiyede mi vergi doğuyor?
    (Türkiyede borsa hisse değer artışına malüm vergi yok. Ancak temettü halinde stopaj, temettü limiti geçen veya başka yerden mükellef olan beyan verecek.
    Kendi adıma temettü gelirlerimden dolayı beyan mükellefiyim.)
    Merhaba ABD'de vergi doğmuyor bizim için, satıştan kaynaklı sermaye değerlenmesinden doğan kazancın Türkiyede beyan edilmesi gerekiyor ama. Temettü de dediğiniz gibi aynı şekilde beyana tabi ama ABD'de stopaj var mı yok mu bilmiyorum. Midas'ta falan ABD'de temettü için ödenen vergi Türkiye'de mahsup edilebilir gibi bir bilgi var ama bana çok karışık bir konu göründüğü için uğraşmadım onunla hiç.

Dövizden dönüşümlü Kur Korumalı faiz Akbank'ta %23.75 e düşmüş. Geçen %35'ti Pek cazipliği kalmamış gibi. Dolar suni bir şekilde yine tutulursa mb fiyatı başka dışarıda başka olursa içerde kalma riski de var gibi.

3.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn Trendhound
    bu mesajda belirtilen geriye bakmama tüm hisseler için de geçerli midir? Mesela sağlam bir hisse olsa şirket iyi tanındığı için fırsat kollanamaz mı?
    Her hisseye kendi babında bakmak lazım. Burada söz konusu olan PLTR tam bir momentum hissesiydi, hissenin bulunduğu uçuk seviyeyi temel analiz asla desteklemiyordu. Temel analize vursan ederi belki 5 dolar çıkar ama hisse hemen hemen 85 dolara kadar çıktı. 5year'da dün 75 küsürden satıp çıktı. PLTR'in şu rasyolarına bir bak: F/K oranı 360, PD/DD oranı 40, PD/Ciro oranı 65, böyle uçuk rasyolara sahip bir şirketten bahsediyoruz. Senin soruna gelince, geriye bakmama durumu tüm hisseler için elbette geçerli değildir. Sağlam hisseleri veya radarımızda olanları her daim takip edip kritik seviyeleri not etmeliyiz, ayrıca kendimiz için de alım ve satım seviyelerini önceden belirlemeliyiz.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4. 5year, PLTR'den çıkarılacak dersler var. Ben bir özet geçeyim:
    Temel rasyoları tamamen uçuk bildiğin gibi, piyasa değeri 360xF/K, 40xDD, 65xCirıo olan bir şirket bu. Tabi muhteşem bir büyüme potansiyeli sunuyor, zaten millet bunun için daldı buna. Şu 4 neden yüzünden hisse momentum kazandı: 1) Piyasada etkin olan üst düzey fon yöneticileri mesela Druckenmiller gibi bu hisseyi övdü ve bizzat kendileri yatırım yaptı, 2) Yönetim işini çok ciddi tuttu, 5 yıldız bir yönetim anlayışı sergileyip hisse fiyatını destekleyecek adımları attı, bu da yetmedi al-satlarla hisse fiyatını desteklediler, 3) Retail grup yani al-satçılar bu hisseye yumuldu ve PLTR onların gözdesi oldu, her aşağı salış onlar için bir alım fırsatı olarak görüldü, 4) Nasdaq borsasında kote olacak olması hisseye endeks fonlarından vs vs alım talebi getirdi. Bu 4 neden bir araya gelince temel analiz dama atıldı ve ortaya pürü pak bir momentum hissesi ortaya çıktı. Mükemmel bir senkronizasyon ile hisse harika bir momentum kazanarak 85 dolara kadar zumladı.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5. Bu hisse ile alakalı satın alınabilecek her şey artık satın alındı, geriye de potansiyel riskler kaldı örneğin iş yaptığı alanda varsayılan iş hacmini gerçekleştirebilecek mi, ciro her yıl deliler gibi artabilecek mi, kar marjını iyileştirebilecek mi, muhtemel rakipleriyle nasıl mücadele edecek vs vs.

6. Normal şartlarda borsada işlem gören, yüksek oranda büyüme fazını tamamlayıp olgunlaşmış bir şirketin piyasa değeri yıllık cirosunun yarısı ile 1.5 katı arasında olur. PD/DD oranının da 2 nin üzerinde olmaması istenir. Ayrıca PEG rasyosuna bakacaksınız yani FKB rasyosu, F/K oranı bölü karlılıktaki büyüme. Son 5 yıllık kar rakamlarını bulup ortalama büyüme oranını hesaplayın, sonra da F/K rasyosunu buna bölün. Mesela karlarda yıllık artış oranı ortalama %20 olsun. F/K oranı 10 ise FKB 10 : 20 = 0.5 olur ve bu hissenin kelepir olduğunu söyler. Olgun şirketlerde bu hesap daha geçerlidir. PEG rasyosunun 1 in altında çıkması istenir. 1 in altı ucuz, 0.5 ve altı kelepir oluyor. 1.5 üzeri pahalı, 2 üzeri köpüklü fiyat. 1-1.5 arası makul değerdir.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    5year, PLTR'den çıkarılacak dersler var. Ben bir özet geçeyim:
    Temel rasyoları tamamen uçuk bildiğin gibi, piyasa değeri 360xF/K, 40xDD, 65xCirıo olan bir şirket bu. Tabi muhteşem bir büyüme potansiyeli sunuyor, zaten millet bunun için daldı buna. Şu 4 neden yüzünden hisse momentum kazandı: 1) Piyasada etkin olan üst düzey fon yöneticileri mesela Druckenmiller gibi bu hisseyi övdü ve bizzat kendileri yatırım yaptı, 2) Yönetim işini çok ciddi tuttu, 5 yıldız bir yönetim anlayışı sergileyip hisse fiyatını destekleyecek adımları attı, bu da yetmedi al-satlarla hisse fiyatını desteklediler, 3) Retail grup yani al-satçılar bu hisseye yumuldu ve PLTR onların gözdesi oldu, her aşağı salış onlar için bir alım fırsatı olarak görüldü, 4) Nasdaq borsasında kote olacak olması hisseye endeks fonlarından vs vs alım talebi getirdi. Bu 4 neden bir araya gelince temel analiz dama atıldı ve ortaya pürü pak bir momentum hissesi ortaya çıktı. Mükemmel bir senkronizasyon ile hisse harika bir momentum kazanarak 85 dolara kadar zumladı.
    Trump'ın galibiyetini de ekleyebiliriz hocam, başkan yardımcısı olacak JD Vance'ın Thiel tarafından desteklenmesi. Gerçekten de olabilecek her şey olmuş gibi.

8.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Trump'ın galibiyetini de ekleyebiliriz hocam, başkan yardımcısı olacak JD Vance'ın Thiel tarafından desteklenmesi. Gerçekten de olabilecek her şey olmuş gibi.
    Doğru dedin, Trump faktörünü atlamışım. Kesinlikle onun da etkisi oldu. Söz konusu 5 faktörün muhteşem senkronizaysonu ile tesis edilen momentum hissenin 40xDD 360xFK 65xCiro gibi hiç olmayacak seviyelere roketlemesini sağladı. Sana da Allah bereket versin demek düşer.

Sayfa 138/298 İlkİlk ... 3888128136137138139140148188238 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •