Sayfa 353/359 İlkİlk ... 253303343351352353354355 ... SonSon
Arama sonucu : 2872 madde; 2,817 - 2,824 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. Gün içi sert volatilite başladı. % 2,98'leri gören XBANK haliyle ana endeksi de yukarı taşımıştı. Ama şu anda %0,80'lere gevşeyince ana endekse yansıması da negatif oldu haliyle. Bunda açığa satışların kalkmış olmasının da etkisi olduğunu düşünüyorum. 2 yöne de kazanım imkanının tekrar ortaya çıkması bu tip senaryoları çokça görebileceğimiz anlamına geliyor. Yazıyı yazarken bile daha aşağı veya daha yukarı bir hareket oluşmuş olabiir. Fiyatlar çok oynak olmaya başladı.

Aslında gün içi trading yapanlar için bu volatilite iyi bir fırsat oluşturabilir. Ancak vadesi daha uzun pozisyon tutanlar için zaman zaman can sıkıcı hale gelebilecek bir durum.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. Yan tahtalar endeksi XTUMY direnç bölgesini tekrar test ediyor.. Bu denemede geçebilecek mi, çok da emin değilim.. Buralarda biraz daha zorlanır gibi geliyor bana, ama bu benim şahsi fikrim. Müneccim değiliz elbet.

Ana endeks XU100'de de daha önce zorlandığımız, 2 günlüğüne üstünde kalsak da, sonrasında satış yiyip aşağısına salındığımız direnç bölgesine yaklaştık. Büyük resimde bir TOBO görüntüsü varken, son küçük alanda da bir fincan-kulp görüntüsü oluşmuş durumda. Tabii burada Minervini'nin VCP dediği, yurdum insanının 'sin formasyonu' diye yeni bir isim bulduğu bir şekle bürünme ihtimalimiz de mevcut.. Tıpkı yan tahtalar gibi ana endekste de bu bölgenin geçişlerinin çok kolay olmayacağı ve geçse bile sonra tekrar onay bahanesi ile aynı bölgeye tekrar dönebileceğini de akıldan çıkarmamak lazım.

Olası kırılımlarda hacmi iyi izlemeli ve ortalama hacimlerden daha düşük hacimlerle gerçekleşen kırılımların çoğunun fake kaldığını akıldan çıkarmamalı.

Tüm yazdıklarım kişisel/subjektif öngörülerimdir ve kesinlikle kimseye bir yön ya da yatırım tavsiyesi içermez.
    Clausewitz

3. Yan tahtalar endeksi XTUMY daha önce zirve direnç bölgesinin alt bandını 2 defa test edip satış yemiş ve düzeltmeye gitmişti. Bugün bu sefer bandın üst bölgesini test ediyor ve ana endekse göre daha güçlü duruyor an itibariyle.

Ana endeks XU100 ise daha önce geçmeyi deneyip başaramadığı ve düzeltmeye gittiği direnç bölgesine bu sabah iğne attı ancak sonrasında bölge altına geri çekildi. Benim izlenimlerime göre şimdilik zayıf ve momentumu düşük bir seyir izliyor, günün kalan kısmında tekrar bir güncelleme yaparız herhangi bir ivmelenme değişikliği görebilirsek.

Kendi açımdan eski stratejime şimdilik devam etsem de renko ile gün içi scalping fırsatları yakaladığımda değerlendirmeye çalışıyorum. Açığa satış işlemlerinin BIST 50 için tekrar serbest hale getirilmesinin etkisini de bir süre daha takip etmekte fayda var.

Tüm yazdıklarım kişisel/subjektif öngörülerimdir ve kesinlikle kimseye bir yön ya da yatırım tavsiyesi içermez.
    Clausewitz

4. XU100 anlık (12:24 itibariyle)

XTUMY anlık (12:24 itibariyle)
    Clausewitz

5. Dün akşamki Teorik Eşleşmedeki alımlarım (BIMAS, EREGL, THYAO, TUPRS) ortalama -% 0,28 civarı zararlı bir şekilde sabah açılışta kapatıldı.

Sonrasında 4'lüden 2'sinde (BIMAS, EREGL) fiyat bir kaç gündür tepki alımları gördüğü destek bölgelerine gelince günlük işlem limitlerimi de kullanarak portföyün toplam büyüklüğünün 2 katı civarında bir alım yaptım ve henüz stop olmasam da iki pozisyon da an itibariyle zararda.

Geçen günkü TUPRS'ın destek bölgesi olan 140.50-141.00 fiyat aralığından gün içi sert dönüşünü kaçırdığım için kafamda benzer bir hamle olabilir spekülasyonu yapıp böyle bir karar vermiş olmam fiyatın döndüğüne emin olmadan yapılan büyük bir taktik hatası. İkisi de aldığım noktanın daha aşağılarını test edip dönmüş gibi duruyorlarsa da henüz maliyetime gelmediler. Hesabımdaki gibi bir hareket olursa saat 17:00'ye kadar pozisyonları kapatmayı düşünüyorum. Nasibimizde varsa günü iyi bitiririz, yoksa 2 günlük kârı tek günde sıfırlamış olacağız.

Hayırlısı bakalım.

Clausewitz

6. 2025 yılı başından itibaren BIST 50'de açığa satış işlemleri yeniden serbest hale getirildiği için bir kaç gün önce kapanış teorik eşleşmede alımlar yapıp sabah açılışta satmak şeklinde önemli bir süredir uyguladığım yöntemin artık verimli olarak çalışmama ihtimali bulunduğunu ve bu nedenle bu yöntemi belki de artık bir süreliğine rafa kaldırmam gerektiğini ve bunun yerine renko grafikleri ile gün içi trading'e odaklanabileceğimi belirtmiştim. Ancak bu kararı henüz uygulamaya sokana kadar da eski yöntemimi devam ettirdim ve bugüne kadar da yöntem kârlı ve hasarsız bir şekilde devam etti. Ancak bugün net olarak açığa satış işlemlerinin bu yöntemi sükuta uğratabileceğini görmüş bulunuyorum. Bu nedenle artık yöntemi devre dışı bırakacağım.

Bunun yerine kullanacağım yöntem daha önce de bir süreliğine uyguladığım renko grafikleri ile yine aynı tahtalarda 'swing trading'e dönüş yapmak olacak. Pozisyon açılışları renko grafiklerinde alış için dönüş işareti gördüğümde, kapanışları da satış için dönüş işareti gördüğümde gerçekleşecek. Pozisyonları ertesi güne taşıyıp taşımama konusunda çok da emin değilim, gün içi işlemlerle sınırlı kalabilir bunlar, ama işin bu kısmını zaman gösterecek.

Daha önce burada renko ile trading'in kolay olmadığını ama tuğla büyüklükleri ve zaman dilimi iyi belirlenip uygulamaya sokulursa 1 yılda fiyatı çok fazla değişmeyen bir tahtada bile çok ciddi kârlar elde edilebileceğini belirtmiştim. Uygulaması göründüğü kadar kolay olmayan bir yöntem renko, ama güzel bir trend takibi sistematiği sağlıyor.

Bakalım, displinden kopmadan nereye kadar gidebileceğiz. Hayırlısı.
    Clausewitz

7.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Dün akşamki Teorik Eşleşmedeki alımlarım (BIMAS, EREGL, THYAO, TUPRS) ortalama -% 0,28 civarı zararlı bir şekilde sabah açılışta kapatıldı.

Sonrasında 4'lüden 2'sinde (BIMAS, EREGL) fiyat bir kaç gündür tepki alımları gördüğü destek bölgelerine gelince günlük işlem limitlerimi de kullanarak portföyün toplam büyüklüğünün 2 katı civarında bir alım yaptım ve henüz stop olmasam da iki pozisyon da an itibariyle zararda.

Geçen günkü TUPRS'ın destek bölgesi olan 140.50-141.00 fiyat aralığından gün içi sert dönüşünü kaçırdığım için kafamda benzer bir hamle olabilir spekülasyonu yapıp böyle bir karar vermiş olmam fiyatın döndüğüne emin olmadan yapılan büyük bir taktik hatası. İkisi de aldığım noktanın daha aşağılarını test edip dönmüş gibi duruyorlarsa da henüz maliyetime gelmediler. Hesabımdaki gibi bir hareket olursa saat 17:00'ye kadar pozisyonları kapatmayı düşünüyorum. Nasibimizde varsa günü iyi bitiririz, yoksa 2 günlük kârı tek günde sıfırlamış olacağız.

Hayırlısı bakalım.

Sabah yapmış olduğum taktik hatanın bana maliyetinin önemli bir kısmını telafi ederek BIMAS'ları nakde çevirdim. Portföy toplamı yine de düne göre bir miktar zararda. Portföyün tamamı şu anda EREGL'lerden oluşuyor ki, bu son zamanlarda pek yaptığım bir şey değil. Ve duruma göre belki EREGL'leri pozisyon kapatmadan yarına bırakabilirim.

Bu tip hataları minimize etmem gerekiyor. Yoksa 3 ileri 1 geri şeklinde ilerlemek zorunda kalacağım.

Clausewitz

8. Saat 15:42 itibariyle

XTUMY (BIST 100 Dışı Endeks)

XU100 (BIST 100 / Ana Endeks)

Clausewitz

Sayfa 353/359 İlkİlk ... 253303343351352353354355 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •