Sayfa 362/558 İlkİlk ... 262312352360361362363364372412462 ... SonSon
Arama sonucu : 4461 madde; 2,889 - 2,896 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,104
     Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Tabii dibini bulmuş mu tövbekâr üstadım..?
    teknik zero bende ... bu yüzden dibi tepesini bilmem. sanki birilerini kusturmaya çalışıyorlar gibi...
    Bizimdeki tslim bayrağı çekti... bakalım diğerleri ne alemde. ama bunlar normal piyasalar için bizimkisini huniyle takip etmeye çalışıyoruz ancak anlarız...

Ne yapmayı düşünüyor bu piyasa/pala/ağa/patron... her ne dersen de...?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,104
     Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Ne yapmayı düşünüyor bu piyasa/pala/ağa/patron... her ne dersen de...?

kulpu koymuş da bunun dolareslisi iş görecek benim için de benşm forexte böyle bir şey yok... dur zaman ayarı mı var ne... 15 dakikalık zaman heç uygun değil...

bu arada bu yapı kredi ne yapmaktadır bilen ya da tahmini olan?
    Son düzenleme : tovbekar; 16-01-2025 saat: 18:32.

Piyasa ne demek istemiş olabilir?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,104
     Alıntı Originally Posted by ekserji Yazıyı Oku
    Tovbekar abi bence Alark sera yatırımı şu an itibari ile 70 milyon doların çok üzerinde.. Yapmaya başladıkları seralar çok büyük. Artık alım bitti gibi. Aşağıdaki alıntı bence son derece önemli.

Merak ettiğim bu seralar devreye girdiğinde kap gelecek mi?

“Başta sera satın alıyordunuz, şimdi kendiniz yapıyorsunuz. Neden bu konuda değişiklik yapma gereği duydunuz?

Türkiye'de seracılığa hızlı bir giriş yapmak için satın alma yaptık. Ancak Türkiye'de sera büyüklüğü ortalama 24 dönüm. Bizim aldığımız seraların da ortalama büyüklüğü 35 dönümdü. Ancak ne ka dar büyük seralar yapabilirseniz o kadar operasyonel maliyetleri düşürebiliyorsunuz, aynı zamanda da seraların içine otomasyon sistemlerini, verimlilik ve tasarruf sağlayan teknolojileri kurabiliyorsunuz. Biz de satın almalar yaparak hem sektöre hızlı giriş yaptık hem öğrenme sürecini kısa tuttuk. Sonra kendi seralarımızı kendimiz yapmaya başladık.

Seralarınız nerede?

Afyon, Denizli ve Eskişehir olmak üzere 3 şehre odaklandık. Jeotermal ruhsatlarımız da bu şehirlerde. Afyon'da 100 dönüm sera yapmaya başladık. Şuanda Denizli'de 132 dönümlük bir seramızın inşaatı devam ediyor. Afyon merkezde de bitmek üzere olan 180 dönümlük bir seramız var. Bu seramız Türkiye'nin en büyük tek çatı modern serası olacak. Artık büyük seralar yapıyoruz. Eskişehir'de de 800 dönümde Avrupa'nın en büyük seralarından birini yapacağız ve burayı son teknolojiyle donatacağız.”
    sn ekserji
    https://x.com/sefa_toptan1/status/18...829934/photo/1

haklıymuşsınız, tarıma yapılan yatırım son 1 yıldır 300 milyon dolar üzerinde demekteler...
    bu yılın cirosu 40 milyon dolar, 2025 sonu ise 100 milyon dolar bekleniyor ya da hedefleniyor...2028 hedefi 500 milyon dolar...

devam eden 8 sera inşaatı varmış, Bitmiş olan sera ya da 1400 dönüm üretimde olan sera var; Kazakistanda 2500 dönüm arazi tahsisi ve yapım başlamış. 2025 in ikinci yarısında üretime/ ekime başlanacakmış ama tümünde mi bilmem:
    AFYONDA 100 dönüm sera yapımına başlandı, bitmek üzere olan 180 dönüm var,
    Denizlide 132 dönüm inşaat devam ediyor
    Eskişehirde 800 dönüm arazi planda yani başlamamış; tarım akademisi gelecek yıl faaliyete geçirmeyi planlıyoruz diyorlar ise bu yılın ikinci yarısı Eskişehir başlayabilir.

şu anda 20 ülkeye ihracat var ama talep daha yüksek,

gübre ve tohum a da değinilmiş ama kurutulmuş gıda ve pazarlanmasına değinilmemiş. seralarda kaliforniya biberi ekilşmeye başlanmış, kapya biberi, kavun ve çilek de duruma göre olabilirmiş...
    4500 ü Kazakistanda olmak üzere 10 000 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.

laf aramızda ister misiniz bunlar tüm faaliyetlerini bitirip tarıma geçsinler

"- Enerji ve tarım, alarkonun sağlam basacağı iki konu"
    (Cumle Izzet Garih'e aittir)

Eskişehirin (800 dönüm) hafriyatı muhtemelen bitmektedir.
    İnşaatçi bir şirket olmanın avantajını kullanmaktalar.
    Gübre fabrikası + patentli tohum üretimi + sera inşaatı + serada kendi tohumunla üretim = Dikey entegrasyon.
    Ek olarak meyve kurutma fabrikası inşaatı.
    2028'e kadar yatırımlar sürecek. Amortisman, enflasyon muhasebesi v.s. rağmen 2025 yilında güzel bilançolar görurüz inşallah.

Ben mezara kadar değil pazara kadar ortağım. Biliniz 😃

8. Tovbekar abi inşallah uzun vadeciler olarak hep beraber çorbasını içeceğiz. Allah bize inşallah sabrını verecek ve bizde bekleyeceğiz. Psikoloji yönetimi zor bir tahta. Ben elime geçen nakitin belirli oranını bu hisseye geçiriyorum.

300000000 dolar tarım yatırımı ve 435000000 adet alark hissesi var. yani hisse başı sadece tarıma yapılan yatırım 0.69 dolar veya 24 TL denilebilir. Düşünün oyle bir hisse alıyoruz ki hisse güncel fiyatı 91.5 Tl ve sadece tarım yatırımı 24 TL. Holding olarak diğer sektörlere yapılan yatırımları konuşmuyoruz bile (ben takip etmiyorum). Bence boyle devam etsinler ben temmettü istemiyorum. Bence bir tarım devi doğuyor.

Merak ettiğim ise bu kadar büyük yatırımlar devreye girdiğinde KAP gelecek mi? Yani yapılanlar alınanlardan daha büyük. Gerçi açıklanan kaplardan ne hayır gördük diyebilirsiniz ama beni motive eden en büyük etken bu yatırımlar.

Umarım 2028 ve sonrasına kadar buralarda olabiliriz. Çünkü meyve toplama zamanı 2028 sonrası gibi duruyor.

Saygılar.

Sayfa 362/558 İlkİlk ... 262312352360361362363364372412462 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •