Dün %3 eksi, bugün yine %3 eksi, fabrika yandığında böyle olmadı, masa sandalye şirketi aksa, düşüşün de bir usulu olur yahu, geçen yükseliş de tam kumpasmış.
Dün %3 eksi, bugün yine %3 eksi, fabrika yandığında böyle olmadı, masa sandalye şirketi aksa, düşüşün de bir usulu olur yahu, geçen yükseliş de tam kumpasmış.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!
Bazı sektör ve firmalar vardır. Yatırım yapmazsa "dolar bazlı" değeri düşer. Bazı firmalar vardır gerçekten katma değerli iş yapar (f/k), üretim hacmini (ciro) ve verimini (kâr) artırır ve şirket değeri artar (mesela ford)
Ama biz acemi yatırımcılar raporlardaki tüm yatırımları yanlış yorumlayıp şirketin "dolar bazlı" değerleneceğini sanıyoruz ve her yatırım haberinde kendimizi kandırıp daha da şirkete bağlanıyoruz. Halbuki o yatırımı yapmasa değeri düşecek (mesela çelik)
Bu firmaların geçmiş değerlemelerine dolar bazlı dip-tavan olarak bakıp ona göre hareket etmeliydik.... Çip üreten firma muamelesi yaptık. 1-1,2 milyar $ demek ki bu şirketin değeri. Neyi kastırıyoruz ki. 12,5 olunca sat. Düşünce al. Olan bu....
Aksa ne kadar saglam dursa ve gelecek beklentisi yuksek de olsa su an ucuzlamis bir piyasanin icindeyiz. Aksa, Cin mevzusundan en az etkilenen sirketlerden biri oldu ve hem bilancosu hem de fiyati cok iskonto yemedi. Piyasada gercekten cok firsat oldugunu ve kisitli likiditenin bu sirketler arasinda paylasilacagini dusunmek lazim. Aksada ciddi bir hikaye beklentimiz var, hendeginin saglam oldugunu da test etmis ve gormus olduk. Ancak fiyatinin 2025 ilk yarisinda 14-15 bandina (1.6-1.8 milyar$) oturmasini ben sahsen beklemem. Gercekci beklentim 2025 sonu 1.6 milyar$ ustu olmasi, 2026 da enflasyonun yenilmesiyle rahatlayan dolar endeksi ve Biste gelmesi muhtemel yabanci yatirimci gucuyle (piyasanin daha yuksek FK ya da FD/FAVOK carpani verecegini varsayarak) 2.25 milyar$ seviyelerini test etmesi olurdu. Bu beklentilere kayda deger temettu odemelerini de eklersek beni tatmin edecek bir getiri olur. Daha azina ya da coguna da ticaret=nasip der beklemeye devam ederim. Bence temel mesele, Aksa 250m$ Favoku ne zaman basacak?
Bu beklentiler kisiseldir, yatirim tavsiyesi kesinlikle degildir.
Sevgililer gününe bir fincan kahve olsa da içsek.
Fal için kulpundan tutup yukarı çevirip bilinmeyenlerin bilani ni görüp, reşit olanların yaşında hissetsek kendimizi, keyiflensek biraz.
Fincanın kulpunu işliyor cnc tezgah robotu. Gönüşü biraz yumuşatsa da elimizi kesmese
Ytd.
Yer İmleri