Dün %3 eksi, bugün yine %3 eksi, fabrika yandýðýnda böyle olmadý, masa sandalye þirketi aksa, düþüþün de bir usulu olur yahu, geçen yükseliþ de tam kumpasmýþ.
Dün %3 eksi, bugün yine %3 eksi, fabrika yandýðýnda böyle olmadý, masa sandalye þirketi aksa, düþüþün de bir usulu olur yahu, geçen yükseliþ de tam kumpasmýþ.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.!!!
Bazý sektör ve firmalar vardýr. Yatýrým yapmazsa "dolar bazlý" deðeri düþer. Bazý firmalar vardýr gerçekten katma deðerli iþ yapar (f/k), üretim hacmini (ciro) ve verimini (kâr) artýrýr ve þirket deðeri artar (mesela ford)
Ama biz acemi yatýrýmcýlar raporlardaki tüm yatýrýmlarý yanlýþ yorumlayýp þirketin "dolar bazlý" deðerleneceðini sanýyoruz ve her yatýrým haberinde kendimizi kandýrýp daha da þirkete baðlanýyoruz. Halbuki o yatýrýmý yapmasa deðeri düþecek (mesela çelik)
Bu firmalarýn geçmiþ deðerlemelerine dolar bazlý dip-tavan olarak bakýp ona göre hareket etmeliydik.... Çip üreten firma muamelesi yaptýk. 1-1,2 milyar $ demek ki bu þirketin deðeri. Neyi kastýrýyoruz ki. 12,5 olunca sat. Düþünce al. Olan bu....
Aksa ne kadar saglam dursa ve gelecek beklentisi yuksek de olsa su an ucuzlamis bir piyasanin icindeyiz. Aksa, Cin mevzusundan en az etkilenen sirketlerden biri oldu ve hem bilancosu hem de fiyati cok iskonto yemedi. Piyasada gercekten cok firsat oldugunu ve kisitli likiditenin bu sirketler arasinda paylasilacagini dusunmek lazim. Aksada ciddi bir hikaye beklentimiz var, hendeginin saglam oldugunu da test etmis ve gormus olduk. Ancak fiyatinin 2025 ilk yarisinda 14-15 bandina (1.6-1.8 milyar$) oturmasini ben sahsen beklemem. Gercekci beklentim 2025 sonu 1.6 milyar$ ustu olmasi, 2026 da enflasyonun yenilmesiyle rahatlayan dolar endeksi ve Biste gelmesi muhtemel yabanci yatirimci gucuyle (piyasanin daha yuksek FK ya da FD/FAVOK carpani verecegini varsayarak) 2.25 milyar$ seviyelerini test etmesi olurdu. Bu beklentilere kayda deger temettu odemelerini de eklersek beni tatmin edecek bir getiri olur. Daha azina ya da coguna da ticaret=nasip der beklemeye devam ederim. Bence temel mesele, Aksa 250m$ Favoku ne zaman basacak?
Bu beklentiler kisiseldir, yatirim tavsiyesi kesinlikle degildir.
Sevgililer gününe bir fincan kahve olsa da içsek.
Fal için kulpundan tutup yukarý çevirip bilinmeyenlerin bilani ni görüp, reþit olanlarýn yaþýnda hissetsek kendimizi, keyiflensek biraz.
Fincanýn kulpunu iþliyor cnc tezgah robotu. Gönüþü biraz yumuþatsa da elimizi kesmese
Ytd.
Yer Ýmleri