Sayfa 2352/2460 İlkİlk ... 1352185222522302234223502351235223532354236224022452 ... SonSon
Arama sonucu : 19675 madde; 18,809 - 18,816 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Yazılardan alıntı yapılamıyor,koyu renk ve altı çizili fontlar kullanılamıyor.Dün bakım sırasında birçok şeyi kullanılmaz hale getirmişler.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye kredi notu değerlendirmesini pas geçti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye kredi notu değerlendirmesini pas geçerken periyodik gözden geçirmesini tamamladığını duyurdu.

Yapılan değerlendirmede "Bu yayın bir kredi notu eylemi duyurmamaktadır ve yakın gelecekte bir kredi notu eyleminin muhtemel olup olmadığının göstergesi değildir." ifadesi yer aldı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin kredi notlarının, ülkenin büyük, çeşitlendirilmiş ve dirençli ekonomisi, ılımlı kamu borç yükü ve iyileşen para ve makroekonomik politika etkinliğiyle desteklendiği aktarıldı.

Ortodoks politikalara dönüşün kredi açısından olumlu olduğu ancak makroekonomik dengesizliklerin sürdürülebilir biçimde azalmasının zaman alacağı belirtildi.

3. ...:::vobelıt:::...

https://x.com/eozpeynirci/status/188...514538144?s=46

Yazilar font karmasasina neden oldu. Bu nedenle ozet geciyorum.

Byd yetkilisi bazi vergilerden muafiz ancak fiyati belirlerken ulke parametrelerine gore karar verdik. Avrupa ve cin fiyatlarina bakmayin demisŸ.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,274
    Deniz üstad,
    Gerçekten Sizi her sabah zevkle takip ediyorum. Filtre kahve eşliğinde ders niteliğindeki yazılarınızı okumak muazzam bir keyif. Eskiden Para birimleri emtialar için bazı detaylı yorumlar yapardınız. Para pariteleri veya Gümüş üzerine olan yazılarınız olur idi. Bazen petrol bazen kurlar pariteler üzerine yazardınız. Özellikle gümüş çok ilgimi çekmiş idi . HAtta gümüs stoklarında azalmadan bahsederdiniz. Biraz o konulara takılsanız . Trump sonrası petrol pariteler ve Altın Gümüş yorumlarınızı alsak.
    Örnek AG/AU= 94 oldukça yüksek gibi görünüyor. Trump sonrası Petrol ile JApon yeni Çin Yuanı, Euro/dolar paritesi ile Emtia gümüş için bir öneriniz var mı ? Bir de ne olacak bu CND nin hali sürekli akın akın insan geliyor Canada ya?
    İyi ki varsınız üstad, Saygılar,
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Deniz üstad,
    Gerçekten Sizi her sabah zevkle takip ediyorum. Filtre kahve eşliğinde ders niteliğindeki yazılarınızı okumak muazzam bir keyif. Eskiden Para birimleri emtialar için bazı detaylı yorumlar yapardınız. Para pariteleri veya Gümüş üzerine olan yazılarınız olur idi. Bazen petrol bazen kurlar pariteler üzerine yazardınız. Özellikle gümüş çok ilgimi çekmiş idi . HAtta gümüs stoklarında azalmadan bahsederdiniz. Biraz o konulara takılsanız . Trump sonrası petrol pariteler ve Altın Gümüş yorumlarınızı alsak.
    Örnek AG/AU= 94 oldukça yüksek gibi görünüyor. Trump sonrası Petrol ile JApon yeni Çin Yuanı, Euro/dolar paritesi ile Emtia gümüş için bir öneriniz var mı ? Bir de ne olacak bu CND nin hali sürekli akın akın insan geliyor Canada ya?
    İyi ki varsınız üstad, Saygılar,

Trump'ın yeniden ABD yönetimine gelmesi tüm dengeleri değiştirdi.Trump ABD'yi küresel iklim anlaşmasından çıkardı,fosil yakıtlara geri döneceğini, rüzgar güneş¸ gibi yeşil¸ enerjiye teşviklerin kaldırılacağını,elektrikli araçlara geçiş hedefi zorunluğunu kaldırılacağını söyledi.
    ABD'nin petrol üretimini artırmaya yönelik yatırımları ,Ukranya savaşı biterse yaptırımların kaldırılnası veya daraltılmasıyla küresel pazarlara daha fazla Rus petrolü gelnesiyle,Çin'in talebinde de bir artış¸ olmaz ise, petrol fiyatında düşüş yönlü bir hareket getirebilir.
    Yenilenebilir enerji ve elektrikli araçlarda¸teşviklerin kaldırılmasıyla %50'sinden fazlası sanayide yenilebilir enerji ve elektrikli araçlarda kullanılan gümüş fiyatları için olumsuz.
    Altın'ın fiyatı üzerinde ise başta Çin olmak üzere doğu ülkelerinin merkez bankalarının talepleri belirleyici olacak.Burada da Çin'in nasıl hareket edeceği ile ilgili olarak, Trump'ın gümrük tarifelerini ne oranda yükselteceğini görmek gerekiyor.

Paritelerde ise çoğu analist gibi ben de,uzun vadeli ABD tahvil faizlerinin yükselmesinde bağlı olarak, dolar endeksinin yükselmesini,euro/usd paritesinin 1'in altını göreceğini tahmin ediyorum.Bu Trump'ın hiç istemediği birdurum,ve sözlü yönlendirmelerle bunu engellemeye çalışacak ,ama uygulayacağı politikalar bu sonucu getirecek gibi gözüküyor.
    Son düzenleme : deniz43; 26-01-2025 saat: 11:33.

6. ...:::vobelıt:::...

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Trump'ın yeniden ABD yönetimine gelmesi tüm dengeleri deÄŸiÃ…Ÿtirdi.Trump ABD'yi küresel iklim anlaÃ…Ÿmasından çıkardı,fosil yakıtlara geri döneceÄŸini, rüzgar güneÃ…ŸÃƒƒ‚¸ gibi yeÃ…Ÿil¸ enerjiye teÃ…Ÿviklerin kaldırılacağınà ƒ„±,elektrikli araçlara geçiÃ…Ÿ hedefi zorunluÄŸunu kaldırılacağınà ƒ„± söyledi.
    ABD'nin petrol üretimini artırmaya yönelik yatırımları ,Ukranya savaÃ…ŸÃƒƒ„± biterse yaptırımların kaldırılnası veya daraltılmasıyla küresel pazarlara daha fazla Rus petrolü gelnesiyle,Çin'in talebinde de bir artıÃ…ŸÃƒƒ‚¸ olmaz ise, petrol fiyatında düşÃƒƒÃƒ‚¼Ãƒ…Ÿ yönlü bir hareket getirebilir.
    Yenilenebilir enerji ve elektrikli araçlarda¸teÃ…Ÿviklerin kaldırılmasıyla %50'sinden fazlası sanayide yenilebilir enerji ve elektrikli araçlarda kullanılan gümüÅŸ fiyatları için olumsuz.
    Altın'ın fiyatı üzerinde ise baÃ…Ÿta Çin olmak üzere doÄŸu ülkelerinin merkez bankalarının talepleri belirleyici olacak.Burada da Çin'in nasıl hareket edeceÄŸi ile ilgili olarak, Trump'ın gümrük tarifelerini ne oranda yükselteceÄŸini görmek gerekiyor.

Paritelerde ise çoÄŸu analist gibi ben de,uzun vadeli ABD tahvil faizlerinin yükselmesinde baÄŸlı olarak, dolar endeksinin yükselmesini,euro/usd paritesinin 1'in altını göreceÄŸini tahmin ediyorum.Bu Trump'ın hiç istemediÄŸi birdurum,ve sözlü yönlendirmelerle bunu engellemeye çalıÃ…Ÿacak ,ama uygulayacağı politikalar bu sonucu getirecek gibi gözüküyor.
    Sn deniz tek somut gercek dunyanin enerjiye acligi bitmedigi gibi artiyor . Yapay zeka, kripto para. Endustriyel robotlar. Hepsi enerji istiyor.

Benim en cok merak ettigim dunyada en hizli deger kaybeden sey teknoloji urunleriyken, ve hayatimizda tencereden, otomobile adim adim teknolojik urunler sifati tasirken Bunun bireyler tarafindan nasil surdurulebilir kilinacagi
    Yani bugun 100 e aldiginiz urun iki yil icinde 20 ye dusuyor. 80 liralik fayda elde edip etmediginiz ise soru isareti

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Monday January 27 2025 Actual Previous Consensus
    04:30 AM
    CN
    NBS Manufacturing PMI JAN 49.1
    50.1 50.1
    CN
    NBS Non Manufacturing PMI JAN 50.2
    52.2 51.8
    CN
    Industrial Profits (YTD) YoY DEC -3.3%
    -4.7%
    CN
    NBS General PMI JAN 50.1
    52.2 52

https://www.cnbc.com/2025/01/27/chin...its-jump-.html

China PMI surprises as factory activity contracts in January; December industrial profits jump

Sayfa 2352/2460 İlkİlk ... 1352185222522302234223502351235223532354236224022452 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •