Sayfa 875/898 İlkİlk ... 375775825865873874875876877885 ... SonSon
Arama sonucu : 7183 madde; 6,993 - 7,000 arası.

Konu: SASA - Sasa Polyester

1. 3.94 önü açıldı muhtemelen.
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

2.  Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Bugün 3.93 ü geçer ise önü açılacak muhtemelen.
    3.91-92 savaşı devam.
    Küçük yatırımcıya daha çok nasıl çakılır onun savaşı var gibi sanki
    Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

3. Son 6 aylık formasyon grafiği düşündürücü. Belki şu anki fiyatlar dip belki de dibin dibini de gösterecekler, kestirmek çok zor.

[IMG][/IMG]
    Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

4. MSCI Türkiye Endeksinde Yer Alan Hisseler
    Sözüm ona Borsa İstanbul'un gözde şirketlerinin MSCI Endeksi kapsamında olduğu söylenir. MSCI endeksinde bulunan hisselerin hali ortada. Genelde bakarsan hepsi ekonomimizde özel yeri olan dev kuruluşlar. Ama maalesef herbiri hisse bazında tel tel dökülüyor, al birini vur ötekine. İnsanın içinden yorum yapmak bile gelmiyor.

BİM Birleşik Mağazalar (BIMAS)
    Akbank (AKBNK)
    Koç Holding (KCHOL)
    Türk Hava Yolları (THYAO)
    Tüpraş Türkiye Petrol (TUPRS)
    Türkiye İş Bankası C (ISCTR)
    Turkcell İletişim Hizmetleri (TCELL)
    Yapı ve Kredi Bankası (YKBNK)
    Sabancı Holding (SAHOL)
    Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ASELS)
    Ford Otomotiv Sanayi (FROTO)
    Ereğli Demir Çelik Fabrikaları (EREGL)
    Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları (SISE)
    Coca Cola İçecek (CCOLA)
    Sasa Polyester Sanayi (SASA)
    Pegasus Hava Taşımacılığı (PGSUS)
    Tofaş Türk Otomobil Fabrikası (TOASO)

5. topiğe yeni troller aranıyor ?

--her ne olursa olsun hisseyi övecek...

--hisseyi dünyanın yedi harikasından biri gibi lanse edecek...

--düşüş varsa 3-5 yıl sonrayı göstererek çeşitli masallarla insanları inandıracak...

--uzun yazılar yazıp akıl karıştırabilecek yeterliliğe sahip...

--her yazıda geçmişi örnek verip geleceğinde böyle olacağına inandıracak...

--prezantabl takım arkadaşı (trol) arıyoruz ?

not: yüzsüzlük ve pişkinlik kanına işlemiş kişiler tercih sebebidir...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

6. Gerçekten şu anda geldiği fiyat; hem sasa şirketinin itibarı yönünden, hem de yatırımcılar açısından çok vahim. Dibin de dibi vardır derler, sasa'da dip neresi, dibin dibi neresi belirsiz. Teknik analiz işlemiyor, temel analiz ise çok çok uzun zaman dilimi için yapılabiliyor.

7.  Alıntı Originally Posted by karayel09 Yazıyı Oku
    Gerçekten şu anda geldiği fiyat; hem sasa şirketinin itibarı yönünden, hem de yatırımcılar açısından çok vahim. Dibin de dibi vardır derler, sasa'da dip neresi, dibin dibi neresi belirsiz. Teknik analiz işlemiyor, temel analiz ise çok çok uzun zaman dilimi için yapılabiliyor.

merhaba karayel , dibin dibi neresi belirsiz demissiniz , ama aslinda grafik bazinda bakarsaniz bu az cok gozukuyor grafikde ,
    dip ; 3.60 idi , daha evvel 3.60 yakmisti ,
    dibin dibi ; 3 lira gozukuyor , ben grafik bazli konusuyorum , grafigin yalancisiyim yani , garfik gerceklesir gerceklesmez bilemem ama , genelde teknik gerceklesmesede grafik hep gerceklesiyor ,

grafik okuyanlar her inis cikisda sasa da trade yaparak parayi katliyor yani lot cogaltiyor ,
    ben daha evvelde yazdim her ay alabildigim kadar aliyorum hangi fiyattan tutturursam , lot biriktiriyorum boylece gosterdigi her dusuk fiyatla ,bu lot biriktirmem 2032 ye yani tum projeler tamamlanana kadar devam edecek , sonrada biriken lotlarin temettusunu kismetse alir yerim ,
    ama su anda dustugu yada dusecegi rakamlar sasa tarihinin en dusuk rakamlari olacak diye dusunuyorum tabi herhangi bi savas yada tc de yada dunyada ciddi bi durum olmazsa , 2025 de gorecegi en dusuk fiyati bi daha gormez heralde diye dusunuyorum ,yani bence hisse toplamak icin cok ama cok guzel bi firsat gozuyle bakiyorum hissenin bu fiyatlara gelmesini ,

acik konusayim , eger sasa 3 lirayi gorurse su anda tum param bu hissede ,baska hissede pozisyonum yok , ama yinede su anda sasa da ne kadar lotum varsa, kismetse 3 lirayi gorurse bi o kadar daha alirim 3 liradan , lotu 2 ye katlarim kismetse ,
    ortalama maliyetim en son 3.75 idi , en son 3.84 den yine alabildigim kadar daha aldim , surekli lot ekliyorum her ay ; her firsatta her fiyatta,

ama kismetse gercek alisi 3 liradan yaparim , bakalim gelecekmi goruruz , gelirse ve kismet olursa alabilirsem maliyet ortalamam cok daha dusuk rakamlara gelir,

grafik bakarak dusundugum icin simdi o yuklu alima buralardan girmiyorum , bekleme durumundayim , haa gelmeme olasiligina karsi 3.60 a kadar surekli tetikde olurum , donme ihtimaline karsi grafik surekli takibim altinda ,
    ama 3 liraya kadarda her ay parca parca alima kismetse devam ,tutturabildigim her fiyat araligindan ,,

bunu niye paylastim , yorumundan caninin sikkin oldugunu anliyabiliyorum , dibin dibi neresi demissin , ben oralara kadar bekliyorum ama borsada her an her sey olabilir ,tek bi kap haberi tek bi haber her seyi degistirebilir ..

ama cok daha evvelden paylastigim yazilarimda patronun biktirma stratejisi uygulayip buyuk yukselis oncesi toplayabilecegi kadar mal toplamak planinin olacagini , yeteri kadar doydugu zaman , mal topladigi zaman ,alip basini gidecegini yazmistim ,
    konjukture bakarsan ,endeks zaten 1 senedir surekli dustu , borsadaki para faize kaydi , borsanin yukselebimesi icin faizdeki paranin buraya kaymasi lazim, bu gercek bi buzdagi kadar soguk ve buyuk , tam karsimizda duruyor

tahtayapicida bu gercegi biliyor , pozisyonunu ona gore almis , planini ona gore yapmis , bu gercegi sonuna kadar kullanacak piyasadan mal toplamak icin ,
    bunlari 2024 de uzun uzun yazmistim , faizler dusmeden endeks duzelmez , oda en erken mayis -haziran ayini beklemek lazim faizlerin bi sekilde uygun hale gelmeye baslamasi icin , o tarihten itibaren yavas yavas dusus etkisini gosterir , sonraki zamanlarada yavas yavas yayilir ,
    bu gercekleri bilirseniz ona gore psikolojinizi sartlarsaniz pek fazla etkilenmezsiniz bu surecte ,
    o zamana kadar da tahtaci elinden geleni yapacaktir ,
    ben 2 bucuk sene evvel yazmistim burada ,120 kusur liralardayken , patron bu hisseyi 50-60 liradan geri alir , o fiyatlari gorur demistim , patron 60 liradan geri alim yapti , hisse 50 yide 60 ida gordu hatta 50 altina bile indi ,
    tabi bolunmeler ile hesaplarsaniz ,dedigimi anlayabilirsiniz ,
    daha o zaman 2 bucuk sene once hissenin gelecegi rakami yazmistim , patronun alacagi rakami yazmistim , demekki bisey biliyomusuzki 2022 de ongorebilmisiz bu rakamlari , bos konusmamisiz , burda bana gulenler , ozaman bana gulenler bu rakamlari verdigimde .... neyse girmiyeyim o konuya ...

borsa surecinde kritik donemlerde psikolojisi saglam olanlar yanlis yapmaktan kurtuluyolar , kritik surecleri iyi analiz edip ona gore pozisyon alanlar boyle durumlarda daha az zarar yaziyolar ,

dibin dibini bekleyin gordugunuzde yapabiliyosaniz oradan ekleme yaparak maliyet dusurun , ucuza mallanarak kar marjinizi uzun vadede yukseltin ,
    ekleme yapacak paraniz yoksa dususlerde trade yolunu secin , bu dususleri firsata cevirin , hem maliyet dusurun hem lot yukseltin

ben burda sana cev ap verdim ama burayi okuyan bi cok kisi var herkese aslinda bi cesit tavsiye bu ,

yatirimini uzun vade yaptiysan dususleri cok fazla kafana takma , normal hayatina devam et , hic etkilenme viz gelip tiris gitsin , guzel caninizi sikmaya hic degmez , mutlulugunuzu hic bi seyin bozmasina izin vermeyin gundelik hayatta , hayat cok kisa , dun bi tanidigin cenazesine gittim , hayat cok kisa , hic bisey icin moral bozmaya degmez ,

haa buradaki parayla yapacak planlarim vardi , bu dususden dolayi aksadi , yapamadim derseniz , kisa vade , orta vade girmistim bu dususden kaynakli nakite donemiyom derseniz , ne diyeyim , vardir bi hayir be kardes , belki boylesi daha hayirlidir , Allahin bildipi ama bizim goremedigimiz bisey var belki , Allah paraninda hayirlisini versin herkese...

daha 3 sene once sasa 12 bucuk lira idi , pandemi bi patladi , yurt disindaydim , hic bakmadim ilgilenmedimde hisse fiyatiyla , tc ye geldigimde bi baktim sasaya 4 kusur lira olmus , gozlerime inanamamistim , bi daha baktim , bi daha bakti m dedim ne oldu buna , megerse endeksde cakilmis koronadan kaynakli buda dusmus , yapacak bisey yok , ama inan uzulmedim , tek uzuldugum bu dusus firsatini kacirdigim icin trade yapamadigim icin ona uzulmustum , parayi 3 e katlayabilirdim borsanin dustugunu gorseydim , trade yapardim , ama kacti , saglik olsun dedik , ama ne oldu 2 hafta ust uste her gun tavan tavan gitti 12 liranin uzerine atti yine ,
    hatta ondan sonra daha esasli yukseldi fiyat 50 uzerine atti ,
    bu geri cekilmeler olacakki tahtaci mal toplayip yukari vurabilsin ,
    ben olaylara boyle bakiyorum , ben senin gibi canimi sikmam uzulmemde geri cekilmelerde firsati degerlendirip degerlendiremedigime bakarim , sadece uzulursem ona uzulurum ,

varsa kenarda paraniz dibin dibini bekleyin oralardan alim yapmaya calisin , yoksa yapacak bisey yok ,yukselmesini bekleyecegiz , zaten hisseyi alip beklemiyomuyuz , tek yaptigimiz bekleyerek para kazanmak degilmi , yine bekleyecegiz , farkli bisey yapmayacagiz , sadece psikolojik olarak yipratmamaya calisin kendinizi demeye calistim sana ve diger arkadaslara ,

dedim ya dun bi taziyeye katildim , simdi o kisi icin bu dunyadaki hic bi seyin onemi kalmadi hic ama hic bi seyin , bunu aklinizdan cikarmayin , her gunu bi nimet olarak sayin kendinize bu hayatta , kiymetini bilin , gundelik hayatta da kimsenin caninizi sikmasina izin vermeyin , yasamak guzel cunku , Allah sagliktan etmesin , sevdikleriniz yaninizda olsun , gerisi bos , parayi bugun kazanirsin yarin kaybedersin , yarin kaybedersin obur gun yine kazanirsin ...Allah buyuk !!

ytd.

8. Sasa'ya gelene kadar trade yapacak hisse çok. Yine de grafiklere itibar edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
    10 senedir yakından takip ettiğim sasa'da rsi değeri her zaman ciddi bir ölçü olmuştur. Haftalık rsi 50 üstü, aylık rsi 70 üstü olmadığı sürece ciddi çıkışlar olmamıştır bu hissede.
    Ama konu trade ise eyvallah, ona diyecek sözüm yok. Ama dediğim gibi trade yapacak hisse çok.

Sayfa 875/898 İlkİlk ... 375775825865873874875876877885 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •