Sayfa 345/398 İlkİlk ... 245295335343344345346347355395 ... SonSon
Arama sonucu : 3177 madde; 2,753 - 2,760 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

EREGL günlük, BofA yukarıda yazdığım gibi 11 mlyn üzeri satışını/açığını kapattı, hatta 300 bin lot artıya geçti,
    BofA önceki haftalarda yaptığı açıkları kapatmaya devam edecektir! zaten cuma günü başladı,

2. Hep dedim . eregl topiği memleketin küçük bir buklesi gibi. Düne kadar 5 sene!! toplayacağını biriktireceğini söyleyen düştükçe kendi iddiasına göre sevinip devamlı alım yapan temettü emekliliği hayalleri kuran adam çıkmış borsayı unut anı yaşa otur aşşa yazıyor.!!!!
    Ulan o zaman 2 sene boşuna mı yukarıdaki sloganlar ile kafasını si. pardon ütüledin milletin burada 7/24 hemde
    derler ama.
    dediğim gibi küçük bir TR olduğundan. Ortalama hafıza da 3 ay ülkede. froto , eregl diğer hisse başlıklarına da şöyle bir göz gezdirdim , gazlayan slogan atan toplayıcı/biriktirici , düştükçe alacağının haberini verenlerin hepsi arazi. Hatta bazı arkadaşlar PPF , tahvil fonu falandalar mış meğer borsada olmak falan mantıksız mış yani falan 50 faiz olan yerde diye de türlü türlü ekonomi dersleri falan.

3. Türkiye'de borsa tarihini, hisse senetleri ve makro ekonomik veriler ışığında dikkatlice incelemiş biri olarak gözlemlerim şöyle;

1986-2009 arası dönemde İMKB, The Dow Theory'nin esaslarıyla açıklayabileceğimiz şekilde hareket etmiştir. 80'ler ve 90'lar yükselen piyasalar krizleriyle anılan bir dönemdir, bu türbülansların ABD'ye yansımaları ise Citi Bank gibi agresif finans kurumlarının dış piyasalara ilişkin yükümlülüklerinde ortaya çıkan sorunlar olarak özetlenebilir. Türkiye ilgili dönemi yüksek enflasyon-faiz, düzenli devaluasyon ve sonu gelmeyen siyasi bunalımlar arasında, inişli çıkışlı olarak geçirdi.

2010'dan itibaren yeni bir dönem başladı. Sıfır faizli bol para, yurtdışından kolay kaynak elde etme imkanları, değerli TL ve tüm bunlar sayesinde nispeten istikrarlı siyasi ortam. Tek problem sıfır faiz ve bol paranın sürdürülemez bir durum olmasıydı ancak 2020 yılında DOĞAL NEDENLERLE ortaya çıkan Covid Salgını, oyunun son perdesi olarak yanıltıcı etkiyi iyice artırdı.

2024'ten itibaren gerçek dünyaya dönüş diyebileceğimiz koşullar görüyoruz. Faiz indirimleri nasıl sonuçlanacak belirsiz? Avrupa hızlı faiz indiriyor gibi gözükse de; bunu durgunluk koşullarına bağlamak gerekebilir. Global ekonomide belli bir büyüme temposu yakalanamadıktan sonra faizlerin düşürülmesi bir sonuca işaret etmekten başka anlam taşımayacak. Bizim borsa ise daha önce hiç deneyimlemediği bir durumla karşılaşabilir; uzun süreli durgunluk diyebileceğimiz bu ihtimal sert dalgalanmalara alışık ruh halimize ters gelebilir.

4.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Hep dedim . eregl topiği memleketin küçük bir buklesi gibi. Düne kadar 5 sene!! toplayacağını biriktireceğini söyleyen düştükçe kendi iddiasına göre sevinip devamlı alım yapan temettü emekliliği hayalleri kuran adam çıkmış borsayı unut anı yaşa otur aşşa yazıyor.!!!!
    Ulan o zaman 2 sene boşuna mı yukarıdaki sloganlar ile kafasını si. pardon ütüledin milletin burada 7/24 hemde
    derler ama.
    dediğim gibi küçük bir TR olduğundan. Ortalama hafıza da 3 ay ülkede. froto , eregl diğer hisse başlıklarına da şöyle bir göz gezdirdim , gazlayan slogan atan toplayıcı/biriktirici , düştükçe alacağının haberini verenlerin hepsi arazi. Hatta bazı arkadaşlar PPF , tahvil fonu falandalar mış meğer borsada olmak falan mantıksız mış yani falan 50 faiz olan yerde diye de türlü türlü ekonomi dersleri falan.
    Mataryus sen de kafa s2yorsun, şöyle bir kaybolsan da en az 3 yıl hiç gelmesen, biz de bir kafamızı toplasak da ereğliyi daha rahat toplasak

5.  Alıntı Originally Posted by Otuzikibin-Ellibin Yazıyı Oku
    Mataryus sen de kafa s2yorsun, şöyle bir kaybolsan da en az 3 yıl hiç gelmesen, biz de bir kafamızı toplasak da ereğliyi daha rahat toplasak
    Olmayan şeyi hali ile toplayamazsın. Bunu eregl için yazmadım.

6.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Hep dedim . eregl topiği memleketin küçük bir buklesi gibi. Düne kadar 5 sene!! toplayacağını biriktireceğini söyleyen düştükçe kendi iddiasına göre sevinip devamlı alım yapan temettü emekliliği hayalleri kuran adam çıkmış borsayı unut anı yaşa otur aşşa yazıyor.!!!!
    derler ama.
     Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Olmayan şeyi hali ile toplayamazsın. Bunu eregl için yazmadım.
    Dünyanın bir akıllısı sensin amk

Ben 2030 a kadar Eregli toplayacağım, Keşke 10 Tela' ya kadar düşse, bir sana alışamadım lan, evlat olsan sevilmezsin
    Eregli bile senden daha sevimli

7.  Alıntı Originally Posted by Otuzikibin-Ellibin Yazıyı Oku
    Dünyanın bir akıllısı sensin amk

Ben 2030 a kadar Eregli toplayacağım, Keşke 10 Tela' ya kadar düşse, bir sana alışamadım lan, evlat olsan sevilmezsin
    Eregli bile senden daha sevimli
    Dünyayı bilmem ama şu son yazdıklarından sonra bir kere daha emin oldum ki senden akıllıyım.Hali ile de benden az akıllılar tarafından sevilmek de istemem. Seviliyorsam senin seviyene inmişim demektir. oy oy oy aman aman aman. düşünmesi bile işkence.
    Haaa bu arada.
    Sende satacaksın

8.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Dünyayı bilmem ama şu son yazdıklarından sonra bir kere daha emin oldum ki senden akıllıyım.Hali ile de benden az akıllılar tarafından sevilmek de istemem. Seviliyorsam senin seviyene inmişim demektir. oy oy oy aman aman aman. düşünmesi bile işkence.
    Haaa bu arada.
    Sende satacaksın
    Ben sattım az önce diğer tüm kağıtlarımı da buna gömdüm. Senin zekanın amk. ben... Kendine sakla, papağanla yarıştır zekanı...

Sayfa 345/398 İlkİlk ... 245295335343344345346347355395 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •