Sayfa 181/298 İlkİlk ... 81131171179180181182183191231281 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 1,441 - 1,448 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Ana sorun şirketlerin ölüp kalmasından ziyade karlılık ve kar payı beklentileri.
    Geçen yıl başından itibaren yüksek faizlerle yapılan bono arzları ve kredilerin bu yıl borsaya yük olması sürpriz değil. Fon yöneticileri ve büyük yatırımcılar için kar payı ödemeleri önemlidir, bunlarda ciddi azalmalar iş adamlarını zorlar. Dip oluşumları da zirve gibi zamana yayılabiliyor nihayetinde ve o süreçler kafa karıştırıcı geçiyor genelde.

2. KCHOL deki mantık AEFES için de geçerli. Tedavüldeki lot sayısı 200 milyon, satılacak lot sayısı 100 milyon. Son 5 haftadır süregelen devasa satış sürecinde 280 milyon lotluk işjem hacmi oldu ki satılacak lotların hemen hemen 3 katıdır. Bunda da satışların son evresinde olmalıyız.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Lot sayma işini her daim yaparız. Önemli bir mevzudur
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Lot sayma işini her daim yaparız. Önemli bir mevzudur
    Rain Man gibi,
    kağıt sayabilirsen olasılıkları görmek mümkün olur. Herkes takaslara bakıyor ama iyi bir felsefe sizinki.

5.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Ana sorun şirketlerin ölüp kalmasından ziyade karlılık ve kar payı beklentileri.
    Geçen yıl başından itibaren yüksek faizlerle yapılan bono arzları ve kredilerin bu yıl borsaya yük olması sürpriz değil. Fon yöneticileri ve büyük yatırımcılar için kar payı ödemeleri önemlidir, bunlarda ciddi azalmalar iş adamlarını zorlar. Dip oluşumları da zirve gibi zamana yayılabiliyor nihayetinde ve o süreçler kafa karıştırıcı geçiyor genelde.
    Hocam her zaman olduğu gibi borsada her şeyi mantık süzgecinden geçiriyorsun. BİST'te mantık yoktur, burası kumar ortamı. Ben şahsen bir kumarbaz gibi daha doğrusu bir poker oyuncusu gibi düşünüp momentum ve entropiye bakarak karar veriyorum. BİST ortamında rasyonalite benim kitabımda yer almıyor.

6.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Rain Man gibi,
    kağıt sayabilirsen olasılıkları görmek mümkün olur. Herkes takaslara bakıyor ama iyi bir felsefe sizinki.
    Ben iyi bir kumarbazım hocam. Destedeki 52 kağıdı tek tek hafızama kaydedebiliyorum. Briçte çok işime yarıyor.

7. Bu özelliğimi bilenler benimle kumar masasına oturmaz. Pokerin bir şans oyunu olduğuna inananlara da bayılırım. Onların cebini boşaltmak bana haz veriyor.

8. Hocam senin gibi usta bir denizci bira içerken şişenin dibini görmeden bırakmaz diye düşünüyorum?

Sayfa 181/298 İlkİlk ... 81131171179180181182183191231281 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •