Onu mu bunu mu bilmem sadece b.cekmece tarlasını 2 milyara vermezler. Bizi sığ piyasada kerticek adam sanıyorlar.
Onu mu bunu mu bilmem sadece b.cekmece tarlasını 2 milyara vermezler. Bizi sığ piyasada kerticek adam sanıyorlar.
Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Kendi yatırımlarımı bağlar. Yatırım tavsiyesi içermesi mümkün değildir.
Subject: ALGYO Güçbirliği
Marmara Capital Portföy Yönetimi
Sn. Haydar Acun
Size 26 Mart 2019 ALGYO Genel Kurulu öncesi bir araya gelerek Genel Kurula oyları nispetinde müdahil olmuş, o zaman uzun vadeli değer yatırımcısı yaklaşık 30 kişiden oluşan, popüler adıyla ALGYO Güçbirliği adıyla anılan grubun içinden onun bir mensubu olarak yazıyorum.
ALGYO hissesini portföyünüze aldığınızı sevinerek öğrenmiş bulunuyorum. Sevinerek çünkü bir değer yatırımcısı olarak aynı yatırım felsefesine sahip bir anlayışla buluşmak beni mutlu etti.
Ortak anlayış ve çıkarlarımız doğrultusunda birlikte hareket etmenin zeminini de oluşturabileceği düşüncesiyle, kısaca içinde yer aldığım güç birliğini tanıtmak, halen sürdürdüğümüz son etkinliğimizi sizinle paylaşmak istiyorum.
Ekte, 26 Mart 2019 Genel Kurulu öncesinde aramızda paylaşarak Genel Kurul’da hakim ortağa iletilmek üzere Yönetim Kurulu Başkanına sunduğumuz, şirket faaliyetlerine yönelik görüş, eleştiri ve önerileri içeren 7 mektuptan oluşan bir dosyayı ve aynı Genel Kurul tutanaklarını bilginize sunuyorum. Ayrıca biz yatırımcıların bu örnek davranışı medyada da karşılık bulmuş, güç birliğinin doğduğu bu Genel Kurul haber konusu yapılmıştır. İlgili habere de https://m.borsagundem.com/haber/alar...isyani/1398348 bağlantısından ulaşabilirsiniz.
Genel Kurul Tutanağından görüleceği üzere, 26 Mart 2019 Genel Kurulunda teklif ettiğimiz bedelsiz sermaye artırım teklifi toplantıya elektronik ortamda katılan yabancı yatırımcıların desteğini de alarak %10’a yakın oy almış, hâkim ortak temsilcisinin oylarıyla reddedilse bile, gecikmeli de olsa birkaç ay sonra şirket yönetimi teklifimize yakın bedelsiz sermaye artırım kararı alarak Genel Kurulda sergilediği tutumu gözden geçirmek zorunda kalmıştır. Bu kazandığımız ilk ve çok önemli bir başarıdır.
2020 Haziran’ında gecikmeli olarak yapılan Genel Kurula pandemiden dolayı katılım arzu ettiğimiz seviyede olmasa da, özellikle temettü politikasında getirdiğimiz önerilerle varlığımızı hissettirmekten geri durmadık.
İçinde bulunduğumuz dönemde ise, 2020 Değerleme Raporlarına, onların “gerçeğe yakın” bir vasıfla hazırlanmasına yönelik proaktif bir hamle ile 16 Kasım’dan başlayarak bir dilekçe kampanyası organize ettik.
Bu dilekçeyi ekteki davet mektubu ile ilişkilendiğimiz yatırımcılara ilettik. Dilekçe metnine https://drive.google.com/file/d/1h_q...9_WOAtmjL/view adresinden ulaşabilirsiniz.
Desteğiniz, görüş ve önerilerinizi paylaşmanız bizlere güç verecektir.
Saygılarımla,
-------------------------------------------------------------------------------------------
........ bey mailiniz için teşekkür ederim. Gönderdiğiniz bilgileri inceleyeceğim.
Selamlar
Haydar Acun
Managing Partner
Marmara Capital
-------------------------------------------------------------------------------
Bu mailden sonra fon portföyündeki hisseleri sıfırlamıştı!
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Bu 30 kişilik Algyo güç birliği, hangi konularda birlikte hareket ediyor Sn.British? Sadece bilgi paylaşımı mi yapıyorsunuz? Yoksa alış_satısta da birlikte hareket edebiliyor musunuz? Sizin anlattıklarınızdan tahtası ile( büyük ihtimalle yönetimin kontrolünde) yatırımcılar arasında çekişme olabilir fikri oluştu bende. Eğer öyleyse bu tür hisselerde savaşı genellikle tahtacı kazanıyor. Korkuttunuz beni.
Bu birlik çoktan dağıldı.
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
A D A L E T İ ----O L M A Y AN----Ü L K E N İN----H I R S I Z I----D A----B İ T M E Z .
Spek haddini iyice aştı, ateşle oynuyor. Alım için çok geniş bir aralık oluşturdu. Tokadı atacak biri çıkar.
Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Kendi yatırımlarımı bağlar. Yatırım tavsiyesi içermesi mümkün değildir.
ALARK 12.02.2025 tarihli Analist Toplantısından,
GYO'nun turizm ile bir sinerji yaratılarak turizm odaklı bir GYO'ya dönüştürülmesi ve burada bir nakit yatırımı oluşturulması hedefleniyor.
GYO'nun portföy değeri, 2024 yıl sonu itibarıyla 449 milyon dolara ulaştı. Portföy içerisinde en değerli varlıklar, 2024 yılı sonu itibarıyla 218 milyon dolar değer ile Hillside Fethiye ve tamamlanma yüzdesi baz alındığında 125 milyon dolar değer ile Hillside Bodrum oldu. Hillside Bodrum'un, 2026 yılında ziyarete açıldığında 260-270 milyon dolar seviyelerine ulaşması bekleniyor.
Gelen gyo bilançolarında ertelenmiş vergi hesaplanmış geçmiş dönem dağıtılmayan karlar üzerinden, gelecek bilançoda büyük bir sürpriz (en azından benim için) bizi bekliyor malesef.
Yer İmleri