Sayfa 372/558 İlkİlk ... 272322362370371372373374382422472 ... SonSon
Arama sonucu : 4462 madde; 2,969 - 2,976 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Alıntı Originally Posted by Mahmut15 Yazıyı Oku
    Her şey tamam da bu şirketin 9 ayda 6 milyar gibi bir hasılat üretmesinin izahatını bulabilsem. Zira bu hasılatsa üretilebilinen bu piyasa değeri çok fazla buna
    Alarko bilançosundaki hasılat %50+1 hissesine sahip olduğu şirketlerin (algyo, altek, alsera v.s) hasılatı..

Alarko bir sandal , MERAM, CENAL transatlantik gibi... Oraların hasılatı bilançomuzda UFRS (uluslararası finansal raporlama sistemi) standartları gereği gözükmüyor... Çünkü ortaklık %50 ve altında....

CENAL 2024 yılında 9.659.065 KWh elektrik üretti. Bunun yarısı ALARKO'nun.. 4.829.532 x 70 $ ortalama fiyat = 338.067.240 $ x 32 (kaba hesap yıllık dolar fiyatı) = 10.818.151.680 TL CENAL hasılatı alarko payı...
    MERAM'ı hesaplamam mümkün değil...

2. Tarihe not : Alark defter değeri : 127,03
    Piyasa değeri : 1,025 milyar dolar
    sn 101 ben de 31.12.2024 itibariyle sigarayı bıraktım. Onun yerine hergün 1 adet Alark alıyorum.
    du bakalım ne olacak ?
    -Başarılı bir yatırım sabır, disiplin ve zaman gerektirir. Ne kadar yetenekli olduğunuz ya da ne kadar efor harcadığınızın bir önemi yok. Bazı şeyler sadece zaman gerektirir. 9 farklı kadını hamile bırakarak 1 ayda bebek sahibi olamazsınız. WARREN BUFFET

3. Evet piyasa değeri 1.025 milyar dolar koskoca Alarko Holdingin.

Çinliler Cenal' in neredeyse aynısını yaptı ve devreye aldı birkaç sene önce. 2 milyar dolara mal ettiler yaklaşık.

https://embapower.com/
    -Başarılı bir yatırım sabır, disiplin ve zaman gerektirir. Ne kadar yetenekli olduğunuz ya da ne kadar efor harcadığınızın bir önemi yok. Bazı şeyler sadece zaman gerektirir. 9 farklı kadını hamile bırakarak 1 ayda bebek sahibi olamazsınız. WARREN BUFFET

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,104
     Alıntı Originally Posted by bulutafeg Yazıyı Oku
    Evet piyasa değeri 1.025 milyar dolar koskoca Alarko Holdingin.

Çinliler Cenal' in neredeyse aynısını yaptı ve devreye aldı birkaç sene önce. 2 milyar dolara mal ettiler yaklaşık.

evet sn bulutafeg
    ALARKı CEnalin ortaklık fiyatına alıyorsunuz üstüne de MERAM, Tarım, GYO, ALCAR, Hİllside ALSİM vs bir sürü şey veriyorlar.

ben çıktığımda 85 üzeri idi döndüğümde 83 ler görünmekte... birileri paldır küldür oynuyor kağıtla. bir Nasrullah AYAN çıksa gümbür gümbür verdiğinizi alıyorum dese muhtemelen herkes kaçacak delik arar ama değneksiz köy olmuş ALARK.

Tarihe not : Alark defter değeri : 127,03
    Piyasa değeri : 1,025 milyar dolar
    sn 101 ben de 31.12.2024 itibariyle sigarayı bıraktım. Onun yerine hergün 1 adet Alark alıyorum.
    du bakalım ne olacak ?
    Tebriklerimi sunuyorum.....

Evet piyasa değeri 1.025 milyar dolar koskoca Alarko Holdingin.

Kedi buradaysa et nerede formasyonu...

Sadece CENAL PAYI alarkonun piyasa değeri..... Diğer her şey yokmuş gibi fiyatlandırılıyor.....

6. Tarımdaki gecikmeler bürokratik nedenlerleymiş.

https://x.com/moonlightborsa/status/...HvxdYVqBgsN9mw

Bilginize.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,104
     Alıntı Originally Posted by ekserji Yazıyı Oku
    Tarımdaki gecikmeler bürokratik nedenlerleymiş.

https://x.com/moonlightborsa/status/...HvxdYVqBgsN9mw

Bilginize.
    sn ekserji
    eğer teşvik söz konusu olursa ki bu yatırımlarda teşvik var ve olmalı; bu süreç uzayacaktır. mesela Gotion ile ilgili de teşvik başvurusu olmalı ki biraz daha gecikebilir teşvik sürecinden dolayı...
    bodrum 2026 sezonunda açılması planlanıyormuş, 2025 yılı biraz problemli bir yıl olacağa benziyor. şu sıralarda beşik gibi sallanan ege nedeniyle bu yıl olumsuz bir sezon geçirilebilir...

ALSER bir dev olacağa benzer... şimdi 90 milyon dolar yıllık 42.5 milyon dolar yatırım ve hedef 400 milyon dolar 2028 için ( NAD 4 milyar dolar % 10 ALSERden)...

bakalım daha neler bulabiliriz. ama bu süreç daha ne kadar yıpratıcı olabilir ki?

Enflasyon muhasebesi muhtemelen 2026 içinde can yakmaz hale gelebilir. bilançolarda da alışmalar oluşabilir bakarsınız vazgeçilebilir de. gerçekten geriye dönük endekslemeler nedeniyle bilançolar kevgire dönmüş durumda ve hiç bir şirket için geçmişi anlayamayacağımız için diğer şirketlere yatırım düşünmek zor olacak...

yukarıda sn bulutafege cevap verirken gördük. ALARK= CENAL ise nu yatırımlar nereye? elbet mızrak çuvalı da çadırı da delip geçeceği için yakın zamanda 2020 lerdeki yükseliş sürecine benzer bir durum oluşabilir... baksanıza bu paçoz şirkette 30,8 milyon dolarlık hisse performansa dayalı verilebilir denmekte ki bonkörlük diz boyu...
    zinhar yatırım tavsiyesi değildir

8. Bence şu an bile mızrak çuvala sığmıyor ama nedense piyasa bu durumu fiyatlamıyor. Konuyu biraz Türkiyenin durumuna bağlıyorum. Elbet Bist'e para akacağı günleri de göreceğiz.

Benim mantık ise temel analizlere bakarak değer yatırımını sürdürmek. Kendi adıma yatırımlarımı artırmaya devam ederim. 1 yılda 8 milyar yatırım var. Lot başına 18.39 TL yatırım var ama hissenin fiyatı ise 83 TL bandında.

CENAL değeri ortada. Bu durum fazla uzun süremez.

MERAM, Tarım, GYO, ALCAR, Hİllside ALSİM vs nereye baksak bir ışıldama var. Ama piyasa görmüyor. Elbet değerlendireceği zaman olacak.

Hepimiz aynı şeyi görüyoruz. Bunu piyasanın görmemesi mümkün değil. Bir döngünün içindeyiz ve elbet bu döngünün yüz güldüreceği zamanlarda gelecek. Önemli olan değerleneceği dönemde lotlarımızı tutabiliyor olalım.

Saygılar.

Sayfa 372/558 İlkİlk ... 272322362370371372373374382422472 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •